Environmentalist


اولين خودروي هيبريدي
تصويري که مشاهده مي کنيد مربوط است به اولين خودروي هيبريدي جهان که در اواخر قرن هجدهم توسط فرديناد پورشه ساخته شد.

 

در اواخر قرن 18 ميلادي از «فرديناند پورشه» درخواست شد تا وسيله نقليه الکتريکي طراحي کند تا صداي موتورهاي پر سر و صداي گازي و بنزيني را خاموش کند و از آلودگي حاصل از موتور آنها بکاهد، پورشه اين کار را انجام داد و موتوري ساخت که نيم قرن بعد الهام‌بخش ساخت فضا پيماي آپولو شد.
نتيجه طراحي پورشه خودرويي الکتريکي گازي بود که اولين موتور هيبريدي يا دوگانه سوز دنيا به حساب مي‌آمد، اين ماشين که انرژي لازم براي حرکت را از يک باطري الکتريکي و گاز تامين مي‌کرد، اولين خودروي ديفرانسيل دنيا نيز بود.

به گزارش فارس اين ماشين در نمايشگاه خودروي سال 1900 به نمايش درآمد اما نه تنها از آن استقبالي نشد بلکه تا صد سال بعد نيز به فراموشي سپرده شد، از علل عدم توجه به اين خودرو در آن دوران قيمت ارزان سوخت و اهميت نداشتن مسائل محيط زيستي را مي‌توان نام برد، البته عده‌اي شيطنت‌هاي شرکت‌هاي نفتي و ترس از دست رفتن مشتري‌هايشان را نيز موثر مي‌دانند.


http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7680
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

فندقلو

معاون حفاظت و امور اراضي اداره کل منابع طبيعي استان اردبيل گفت: منابع طبيعي اردبيل تا کنون هيچ مجوزي براي احداث کوره هاي ذغال صادر نکرده و هرگونه توليد هيزم در مناطق جنگلي و مشرف به جنگل را در قالب انتشار اطلاعيه ممنوع اعلام کرده است.

معاون حفاظت و امور اراضي اداره کل منابع طبيعي استان اردبيل در پاسخ به ابهامات ايجاد شده درباره توليد زغال در جنگلهاي اين استان گفت: منابع طبيعي اردبيل تا کنون هيچ مجوزي براي احداث کوره هاي ذغال صادر نکرده و هرگونه توليد هيزم در مناطق جنگلي و مشرف به جنگل را در قالب انتشار اطلاعيه ممنوع اعلام کرده است.
علي زماني در گفتگو با مهر افزود: راه اندازي گشت و مراقبت و استقرار پاسگاههاي حفاظتي در گلوگاههاي جنگلي به ويژه در منطقه نيارگ نمين ضريب امنيتي و حفاظتي جنگلهاي استان اردبيل را دو چندان ساخته است.
وي با بيان اينکه از سوي اداره کل منابع طبيعي و همچنين شهرداري استان، تابلوهاي متعددي با پيامهايي در خصوص رعايت نکات زيست محيطي و حفاظت از جنگلها و مراتع در گذرگاههاي جنگل نصب شده است اظهار داشت: پخش زباله هاي نايلوني در جنگلهاي فندقلو نتيجه بي توجهي و بي مبالاتي برخي شهروندان و گردشگران است که با رها کردن زباله ها متاسفانه چهره زشتي از طبيعت را برجاي مي گذارند.
زماني، جنگلهاي فندقلو را يکي از زيباترين جنگلهاي استان اردبيل بر شمرد: اين جنگلها با بيش از 20هزار هکتار وسعت، جلوه خاصي به سيماي استان بخشيده و از اين رو منابع طبيعي استان اردبيل با دارا بودن 70 نيروي حفاظتي اولويتهاي اصلي خود را براي حفاظت از اين منطقه گذاشته است.http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7619

کد خبر :7619   زمان مخابره: 11:29:22 - 16/5/1391
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

يوزپلنگ آسيايي
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: زادآوری یوزپلنگ آسیایی در میاندشت جاجرم با توجه به تصویر ثبت شده از یوز ماده و شواهد موجود قطعی است.

 

حسین آبسالان اظهار کرد: با توجه به تصویر ثبت شده از یوز ماده و شواهد موجود، وجود توله‌های تازه متولد شده این ماده یوز در این منطقه قطعی بوده و این موضوع نوید‌گر ادامه بقا و زادآوری این گونه در میاندشت است.

وی افزود: برای سومین بار در طی زمان کمتر از یک سال اداره محیط زیست جاجرم موفق به عکسبرداری از یوزپلنگ آسیایی در میاندشت شد.

آبسالان تصریح کرد: از ابتدای مرداد‌ماه، اداره محیط زیست جاجرم با همکاری پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و انجمن یوزپلنگ ایرانی به منظور برآورد تقریبی جمعیت یوزپلنگ آسیایی و سایر گونه‌های رقیب این جانور در میاندشت از جمله کفتار و گرگ اقدام به نصب 40 عدد دوربین تله‌ای در منطقه کرده است که آخرین تصویر ثبت شده از یوز در بامداد مورخ 19 مرداد گرفته شده است.

وی اظهار کرد: از دیگر تصاویر گرفته شده می‌توان به تصاویری از کفتار، گرگ، گربه وحشی، سمور سنگی، تشی، روباه و غیره اشاره کرد.

به گزارش فارس، آبان‌ماه سال گذشته نیز اداره محیط زیست جاجرم موفق به عکسبرداری از یک قلاده یوز نر در منطقه میاندشت شده بود.


http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7677
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

عدم تعهد

در حاشيه اجلاس سران عدم تعهد
امضای چند سند همکاری زیست‌محیطی
 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از امضای چند سند همکاری زیست‌محیطی با کشورهای مختلف در حاشیه اجلاس سران کشورهای عدم تعهد خبر داد.

محمدجواد محمدی‌زاده اظهار داشت: در حاشیه اجلاس سران کشورهای عدم تعهد با تعدادی از مسئولانی که برای حضور در این اجلاس به تهران خواهند آمد دیدار خواهیم داشت. همچنین امضای چندین سند همکاری را با کشور هند و چندین کشور دیگر با موضوعات مختلف در دستور کار داریم.

وی گفت: موضوع ریزگردها را با کشورهای عراق، اردن، سوریه و عربستان در این اجلاس پیگیری خواهیم کرد تا مسئولان این کشورها را متقاعد کنیم به وظیفه خودشان در مقابله با این موضوع عمل کنند.

معاون رئیس جمهور در گفت‌وگو با فارس تصریح کرد: به دنبال این هستیم که یک همگرایی بین کشورهای منطقه برای مقابله و حل مشکل ریزگردها ایجاد کنیم تا آنها هم به این مسئله مهم توجه کنند.

وی افزود: امیدواریم موضوعاتی را که در دیدارهای دو جانبه با کشورهای مختلف در حاشیه این اجلاس مطرح خواهیم کرد به نتیجه برسد.


 www.iren.ir
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

برای دومین بار در سه سال اخیر؛
گلوله های نفتی به سواحل استان گیلان رسیدند / آلودگی بخشی از پارک ملی «بوجاق»
 

 

 

 بزرگنمایی
سبزپرس – گروه محیط دریایی؛ لیلا مسروری: بار دیگر گلوله های نفتی موسوم به «تاربال» در بخش های مختلفی از پهنه نوار ساحلی استان گیلان مشاهده شدند.

به گزارش سبز پرس، این آلاینده های نفتی همراه امواج از اواخر هفته گذشته به ساحل آمدند.

یکی ازمحلهایی که تاربال ها به تعداد چشمگیر و در اندازه های درشت به چشم می خورد، ساحل منطقه «سنگاچین» در هفت کیلومتری غرب انزلی بود که متعاقب تماس اهالی، اداره کل بنادر و دریانوردی برای جمع اوری این گلوله های نفتی اقدام کرد.

«فرهاد منتصر کوهساری»، مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در گفتگو با سبزپرس گفت: اگرچه بر طبق معاهدات موجود فقط مدیریت آلودگی از جمله آلودگی نفتی در دریا به سازمان بنادر و دریانوردی مربوط است؛ با این وجود اینبار هم برای رفاه حال اهالی، اداره کل بنادر و دریانوردی با استخدام پیمانکار اقدام به جمع آوری تاربال ها کرد.

کوهساری افزود: جدا از پایش های مداومی که داریم، جهت بررسی هرچه دقیق تر وضعیت این گلوله های نفتی، برنامه پایش ویژه را در طول سواحل استان گیلان در دست داریم.

وی در پاسخ به این سوال که «منشا این گلوله های نفتی کجا و چیست» گفت: پاسخ به این سوال ساده نیست و یقیناً بررسی های دقیق تر را می طلبد. در این مورد هم منبع آلودگی هنوز ناشناخته است، اما طبق تجارب کارشناسان منطقه خزر، گمانه زنی ها منشا اصلی بروز آلودگی های این چنینی در خزر را، ناشی از تاسیسات نفتی جمهوری آذربایجان می دانند؛ چراکه این کشور با داشتن بیشترین تعداد حلقه های چاه نفت، تاسیسات قدیمی و حتی متروکی دارد که احتمال نشت از آنها زیاد ارزیابی می شود.

تاربالها در پارک ملی بوجاق

فعالان محیط زیست کیاشهر نیز از رویت این گلوله های نفتی در پهنه ساحلی «کیاشهر» دربخش غربی و شرقی «سپید رود» از جمله در محدوده پارک ملی بوجاق خبر می دهند.

 

تاربال چیست؟

معمولاً رویت تاربال در سواحل از اولین هشدارهای بروز آلودگی نفتی است و اهمیت گلوله های نفتی یا تاربال به سبب همین هشدار دهندگی است.

طبق تعاریف موجود، نفت خام یا نفتی که به طور تصادفی از تاسیسات، دکل های نفتی، لوله ها، تانکرها و... وارد دریا می شود، در اثر عوامل جوی و تابش خورشید و تبخیر اجزای سبکتر، تغلیظ شده و حالتی قیر گونه به خود می گیرد که جریان باد و امواج آنها به صورت توده در آورده و به ساحل می راند.

ماندگاری تاربال نیز در ساحل، تابع عوامل مختلفی از جمله نوع و جنس ساحل است. این توده ها نسبت به تغییرات جوی مقاوم اند و گاه ممکن است با لایه ایی از ماسه پوشیده شده و از دید خارج شوند.

در عین حال تاربال در برابر آفتاب تبدیل به توده ایی چسبناک می شود که در صورت چسبیدن به هر جسم ثانوی از اعم کفش یا پا و بدن شناگران، جداسازی آن بسیار دشوار است و به همین دلیل، اغلب موجب نگرانی پلاژداران، به ویژه در فصل تعطیلات و شنا است.

در تابستان سال 88 نیز حجم عظیمی از تاربال ها به میزان 14 تن به سواحل گیلان رسیده بود که به طور کامل توسط اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان جمع آوری شد.

اما  آنچه در این مورد در خور توجه است، لزوم اقدام کشورهای منطقه در خصوص پیشگیری این موارد است.

در حال حاضر تمامی کشورهای حوزه دریای خزر، کنواسیون تهران (حفاظت از محیط زیست دریای خزر) را پذیرفته اند و متعهد به انجام اقداماتی برای مقابله با پدیده آلودگی نفتی هستند.

وجود تاربال ها در سواحل تنها یک نشانه است که باید جدی گرفته شود تا تجارب ناخوشایند بروز آلودگی نفتی در این دریاچه بسته، کشورهای منطقه را غافلگیر نکند.


عرصه پاکسازی شده

http://isdle.ir/news/index.php?news=8706

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 2 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی گیلان در گفتگو با سبزپرس:
کاه و کلش برنج فضای جدید کسب و کار


 

 

 بزرگنمایی
 گروه كشاورزي: لیـــلا مســـروری- روزگاری عطرشالی، عطری بهتر از تمام عطرهای مصنوعی که برند شاهکار طبیعت گیلان بود در شامه می پیچید وخبر میداد که تابستان به نیمه رسیده است.

عطر شالی نوید محصول بود ، نوید برداشت محصولی که هم قوت غالب گیلانی و ایرانی بود و هم بقایایش قسمت و روزی پرندگان و احشام کشاورزان . برنج که خرمن میشد نوبت کاه و کلش بود ساقه های برجا مانده که هم دست افزاری برای ساخت صنایع دستی بود و هم اندوخته ی زمستانی دامها و حتی پوششی برای حفاظت خاک.
اما در سالهای اخیر با تکه تکه شدن مزارع و ترک کشت و گاه تغییر کاربریها کم کم کشاورز شالیکار هم شد برنجکاری که مشتری شیر و ماست و تخم مرغ بازار بود و حالا کاه و کلش چیزی اضافه و دست و پاگیر بود.
اینچنین بود که عطر شالی هم دچار دودزدگی شد دود سیاه و غلیظ . اخبار اشکار و نهان ازتعداد بستریان بیمارستان به علت تنگی نفس  و تصادفات ناشی از کاهش دید درمسیر سوزاندن کاه و کلش خبر میداد. محیط زیست هم وارد میدان شد کار از تذکر تا بگیر و ببند هم رسید اما نتیجه ایی که باید حاصل نشد . مروجان شبکه دولتی و خصوصی ترویج استین بالازدند تا ضمن بازیابی فرهنگ قدیم کشاورزان انهم در شرایطی که نرخ  نهاده ها رو به گرانی رفته کاه و کلش را به مثابه فرصتی در خور اعتنا  معرفی کنند.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در گفتگو با سبزپرس می گوید: بر طیق امارهای موجود همه ساله از دویست و سی و هشت هزار هکتار شالیزار گیلان علاوه بر بیش از یک میلیون تن شلتوک ، قریب به یک میلیون سیصد هزار تن کاه و کلش بدست میاد که رقم در خور توجهی است انهم در شرایطی که گیلان در سراسر کشور به لحاظ تعدد واحدهای دام بومی ، رتبه نخست را دارد .
علی اصغر داداش پور گفت: در کنار هم قرار دادن تنها همین دو پارامتر گویای  لزوم فرصت سازی برای استفاده بهینه از این محصول ثانوی شالیزار است.
وی در خصوص نهادینه کردن این تغییر نگرش به کاه و کلش از زائدات به محصول ثانویه حاصل از شالیزار به سبز پرس گفت : برای مدیریت موثر در مبحث کاه و کلش باید بدانیم که حلقه های متعددی وجود دارد کشاورز شالیکار ، شرکتهای ارائه دهنده خدمات فنی و مهندسی ، تشکل های مردم نهاد دامداران  و سازمان جهاد کشاورزی که وظیفه اصلی ان تامین امنیت غذایی جامعه است و در این بین ترویج گیلان تمام سعی خود را براین قرار داده تا با برقراری تعامل و وفاق و همراهی بتواند تک تک این حلقه ها را در زنجیره ایی فعال کند یعنی هم کشاورز و هم دامدار گیلانی بدانند که این مزیت افزوده فرصتی برد-برد است که هم کشاورز درامدی کسب کند و هم دامدار بخش عمده ایی از نیاز علوفه ایی خود را از داخل استان تامین کند .
داداش پور تاکید کرد : خوشبختانه با توجه به دستاوردهای بخش تحقیقات برنج به راحتی می توان با غنی سازی کاه کلش توسط ملاس چغندر و اب و کود اوره  به تولید مرغوب تر و اقتصادی تر دامداران سنتی کمک کرد.
وی یاد اور شد : علاوه بر انکه بقایای برنج مطلوب ترین بستر پرورش قارچ خوراکی است و نیز در تهیه کود آلی ورمی کمپوست بکار می اید امروزه کارخانه های تولید ظروف یکبار مصرف در گیلان و نیز فراورده های نتوپان و MDF سازی نیز از مشتریان این محصول هستند.
مدیر هماهنگی ترویج گیلان در پاسخ به اینکه چند سال قبل کشاورزان منتظر و متوقع بودند تا کسانی در مزرعه برای خرید به آنها مراجعه کنند به سبزپرس گفت: یقینا همانگونه که کشاورز ما شلتوک خود را برای ارائه مناسب در بازار حفظ می کند با شناخت اهمیت کاه و کلش در میابد که اینجا هم همان قوانین دوسویه خرید و فروش حاکم است و درصورت عرضه مناسب ، متقاضی اول که دامداران هستند نیز منابع عرضه درون استانی را جسته و به واردات خارج استانی ترجیح می دهند و به طریق اولی تشکل های مردم نهاد دامداری در این بین سهم و نقش به سزایی دارند.
داداش پور ازتوزیع ششصد دستگاه " بیلر" برای بسته بندی کاه و کلش خبر داد که اماده خدمات رسانی به کشاورزان هستند و گفت : برعکس آنچه که عده ایی فکر می کنند مکانیزاسیون منجر به بیکاری می شود ، به عینه می بینیم که با ارائه همین خدمات فضای جدیدی از کسب و کار فراهم شده است .
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی گیلان گفت : با توجه به اینکه ما نه فقط فصلی بلکه بطور مستمر روی این مبحث کار کرده ایم و اطلاعات ترویجی از طریق 59 مرکز جهاد کشاورزی در روستاها ،90شرکت استقرار یافته خدمات فنی و مشاوره ایی ، هزار مددکار ترویجی و 150سرباز سازندگی  و نیروهای بسیج و شبکه ترویجی دولتی و خصوصی در مجامع و مناسبتهای مختلف اطلاع رسانی لازم انجام شده و امروز می توانیم با افتخار بگوییم روستاهایی نظیر " گالش کولام " لنگرود داریم که مسئله سوزاندن کاه و کلش به کلی در ان منتفی است و در گیلان اکثریت قریب به اتفاق شالیکاران ما با مزایای کاه و کلش آشنا هستند.
وی در خصوص رایزنی با سایر دستگاهها برای برخورد با متخلفان پاسخ داد : خوشبختانه ضمن انکه پدیده سوزاندن بدلیل آگهی کشاورزان رو به کاهش چشمگیر است و کمتر کسی حاضر است با سوزاندن چنین سرمایه ایی ، ضمن محروم کردن خود از در امد بیشتر ، خاک زراعی اش  را هم با سوزاندن مسموم کند ، اما اگر کسی از سر عناد یا نا اگاهی و تفنن همچنان اصرار بر سوزاندن داشته باشد به سبب انکه از مصادیق بارز الودگی هوا و تهدید سلامت عمومی است محیط زیست و دستگاه قضایی و نیروی انتظامی حسب وظایف حاکمیتی خود ورود خواهند کرد و در این مورد نشستهای مشترکی نیز برگزار شده است.
داداش پور در انتها تاکید کرد : مسئله جمع آوری به موقع و در زمان مشخص از نکات مورد توجه ما است تا هم عرضه کننده و هم متقاضی بتوانند بطور متمرکز از این فرصت ، در زمان مناسب، برخوردار شوند.

http://isdle.ir/news/index.php?news=8671


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 2 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


سهم ايران از اين تعداد چقدر است؟!
3000 گونه جديد دوزيست در 25 سال گذشته در جهان شناسايي شده است


 

 

 بزرگنمایی
گروه بين الملل: پژوهشگران مي گويند با كشف 3000 گونه جديد از دوزيستان در 25 سال گذشته شمار دوزيستان شناسايي شده جهان به 7000 رسيده است.

به گزارش سبزپرس به نقل از مونگابي،‌ديويد ويك استاد بازنشسته زيست شناسي دانشگاه كاليفرنيا مي گويد: از سال 1987 به طور متوسط هر دو و نيم روز يك گونه جديد دوزيست در جهان شناسايي شده است.

به گفته وي هفت هزارمين دوزيست شناسايي شده يك نوع قورباغه به نام Centrolene sabini بود كه در پارك ملي مانو در جنگل هاي آمازون پرو اخيرا كشف شده است.

با وجود افزايش شمار گونه هاي دوزيستان كشف شده در جهان اما دانشمندان همچنان نسبت به كاهش جمعيت دوزيستان در دو دهه اخير به دليل تغييرات آب و هوايي،‌ تخريب زيستگاه، ‌آلودگي آب و هوا،‌ ورود گونه هاي مهاجم به زيستگاهها، تجارت بي رويه دوزيستان براي تهيه غذا و بروز بيماري هاي مرگبار قارچي در بين دوزيستان هشدار مي دهند .

اتحاديه جهاني حفاظت اخيرا بيش از 40 درصد گونه هاي دوزيستان را در ليست قرمز به عنوان گونه هاي در خطر انقراض قرار داده است. در همين حال گزارش ها حاكي است از دهه 80 ميلادي تا كنون بيش از 150 گونه منقرض شدند.

با وجود شناسايي 3000 گونه جديد از دوزيستان در  25 سال اخير  اما مشخص نيست سهم ايران از اين تعداد گونه جديد چه ميزان بوده است.

از اين رو سبزپرس از پژوهشگران ايراني دعوت مي كند چنانچه اطلاعي از تعداد و نوع گونه هاي جديد دوزيستان شناسايي شده در ايران دارند با ارسال عكس و مطلب خوانندگان سبزپرس را در جريان امر قرار دهند.

http://isdle.ir/news/index.php?news=8657

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 2 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


 

 

 بزرگنمایی
گروه قوای سه گانه: رييس‌جمهوری در حكمي وزراي صنعت، معدن و تجارت، نفت و نيرو را به عنوان عضو شوراي آمايش سرزمين منصوب كرد.

به گزارش سبزپرس، «مهدی غضنفري» وزير صنعت، معدن و تجارت، «رستم قاسمي» وزير نفت و «مجید نامجو» وزير نيرو با حکم محمود احمدی نژاد به عضویت شورای آمایش سرزمین درآمدند.

احمدی نژاد علت این انتصاب را اجرای تبصره ماده 182 قانون برنامه پنجم توسعه اعلام کرده است.

پیش از این و در زمان اجرای قانون برنامه چهارم توسعه، دولت مکلف شده بود تا اسناد آمایش سرزمین کشور را تا پایان سال اول برنامه (1385) تهیه کند تا فعالیت های توسعه کشور بر پایه این سند انجام شود. این اولین بار پس از انقلاب اسلامی بود که در برنامه های توسعه کلان ایران دولت مکلف به تهیه اسناد آمایش سرزمین شده بود.

با این حال در سال 1389 که مدت اعتبار برنامه چهارم توسعه منقضی شد، تنها اسناد آمایش سرزمین نیمی از استان های کشور تهیه شده بود و مابقی استان ها نیز سندی تهیه نکرده بودند.

به همین دلیل بار دیگر در برنامه پنجم توسعه، تهیه اسناد آمایش سرزمین به عنوان وظایف دولت مطرح شد که با گذشت بیش از یکسال از آغاز اجرای برنامه پنجم، رئیس جمهوری، سه وزیر دیگر را نیز به شورای آمایش سرزمین اضافه کرد.

هنوز مشخص نیست که اسناد آمایش سرزمین استان ها و سند ملی آمایش سرزمین کل کشور چه زمانی به مرحله نهایی خواهد رسید. سندی که بسیاری کشورها، از چند دهه قبل آن را تدوین کرده اند.

http://isdle.ir/news/index.php?news=8705

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 2 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


 

 بزرگنمایی
نایب رئیس صنایع بازیافت ایران از تولید روزانه 50 میلیون کیلوگرم زباله خانگی توسط شهروندان ایرانی خبر داد و گفت: در صورت بازیافت پسماندهای خانگی، روزانه حدود شش میلیارد تومان درآمد حاصل می شود.

به گزارش سبزپرس و به نقل از ستاد خبری دومین جشنواره محیط زیست، «کامیار فیلسوفی» با بیان اینکه حدود 10 تا 15 درصد از مجموع زباله های تولیدی کشور بازیافت می شود افزود: پنج درصد از زباله های کشور که غیر زباله های صنعتی و کشاورزی است، بازیافت می شود در صورت تفکیک و بازیافت این زباله ها سالانه ثروت زیادی می تواند به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه هر ایرانی روزانه 700 گرم زباله تولید می کند، اظهار داشت: هم اکنون روزانه در ایران به اندازه هزار ساختمان پنج طبقه به مساحت 500 متر زباله انباشت می شود و این یک فاجعه است، زیرا صنعت بازیافت به هیچ عنوان در این مورد حمایت نمی شود.

وی از تعطیلی بسیاری از واحدهای بازیافت کشور به دلیل حمایت نشدن از سوی دولت خبر داد و افزود: یکی از مشکلات امروز به دلیل دخیل نشدن صنعت گران است که ضربه دو سویه ای به صنعت و از سوی دیگر محیط زیست زده است.

پژهشگر صنعت بازیافت بنیاد نخبگان با اشاره به این که فرهنگ سازی تنها راه ترغیب مردم برای توجه به موضوع بازیافت نیست گفت: در کنار آن خرید زباله ها به صورت منظم، مردم را به تفکیک زباله ها تشویق می کند.

وی افزود: قانون مدیریت پسماند بر عهده 13 وزارتخانه است که باید با همکاری صدا و سیما با درج آگهی های نازل در رابطه با طرح تفکیک از مبدا به اطلاع رسانی و آموزش بپردازند. اما با وجود این قانون نه شهرداری نه صنعت گران از تخفیفی برخوردار نشدند تا بتوانند به آموزش مردم در این زمینه بپردازند. پرچمدار این عملیات شهرداری است که با هزینه خودش این وظیفه را بر عهده دارد و بقیه نهادها هیچ کاری در این زمینه نمی کنند.

وی معتقد است هر قدر اطلاع رسانی بیشتر و بهتر باشد مسلما طرح بهتر پیش می رود. طرح تفکیک از مبدا نیازمند نظام جامع آموزشی است. نمونه اطلاع رسانی در این زمینه چنین کارهایی کمربند ایمنی است که با آموزش و هزاران کار فرهنگی نهادینه شد.

وی پسماند را اولین و مهمترین عامل در تخریب و آلودگی محیط زیست دانست و گفت: پسماند مثل تیغ می ماند. این تیغ را می توان دست یک آدم نادان داد تا شرارت کند و می توان دست یک جراح حاذق داد تا یک بیمار را درمان کند. پسماند هم چنین حالتی دارد، اگر از این پسماند استفاده درست شود ثروت عظیمی است.

وی با بیان اینکه باید طرح تفکیک از مبدا به خوبی دنبال شود، افزود: در منازل باید سه کیسه برای تفکیک زباله های خشک، عمومی و عفونی در نظر گرفته شود.

فیلسوفی با تاکید بر این که باید در کنار هر واحد فاضلاب یک واحد بازیافت خشک وجود داشته باشد افزود: اگر در هر خیابانی یک واحد دریافت زباله خشک داشته باشیم از هدر رفت مقادیر بسیار زیادی از سرمایه های ملی جلوگیری می شود.

دومین جشنواره محیط زیست شهری با محوریت مدیریت پسماند قرار است از 15 تا 19 شهریور ماه در بوستان ولایت تهران واقع در منطقه 19 برگزار شود.

http://isdle.ir/news/index.php?news=8710


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 2 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

این خرس‌های بامرام و ما آدم‌های بی‌مرام!

    با قتل فجیع یک قلاده خرس قهوه‌ای دیگر در دامنه‌های سهند واقع در استان آذربایجان غربی، شمار خرس‌هایی که در طول یک سال اخیر در فلات ایران کشته شده‌اند به عدد هشت رسید. قتل خرس‌ها در ایران‌زمین در حالی افزایش می‌یابد که شمار آنها در طول چند دهه‌ی اخیر به شدت کاهش یافته و در صورت تداوم این روند، ممکن است یکی از بزرگترین پستاندارهای ایران و جهان، در سیاهه‌ی سرخ IUCN قرار گرفته و همان راهی را برود که یوزآسیایی در ایران طی کرده و می‌کند.
یکبار دیگر به این عکس دقت کنید ... چه پیامی را دارند این پانداهای دوست‌داشتنی انتقال می‌دهند؟ انگار در حالی که به مرور بر شمار آدم‌هایی که زیر آدم را خالی می‌کنند، افزوده می‌شود، بر شمار خرس‌هایی که زیر هم‌نوع‌شان را پر کرده و تکیه‌گاهی امن برایش می‌شوند، افزوده می‌گردد! آیا این خجلت‌بار نیست؟

    حقیقت این است که دنیای حیوانات هم پر از عشق و معرفت و رفاقت و پای هم ایستادن است، سزاوار نیست تا لذت زندگی را از آنها بگیریم، زیرا دوست داریم به کیفیت زندگی و معاش‌مان با مرگ آنها بیافزاییم.

    به حادثه تلخ شیدا در دیار چهارمحال و بختیاری دقت کنید و از خود بپرسید: چرا همچنان عده‌ای حاضرند ننگ خوردن انگ شکارچی را بر خود بپذیرند و حتی در این راه بر حافظان طبیعت هم شلیک کنند؟!

     آی انسان‌های بامرام! به خدا این عین بی مرامی است! نیست؟

http://darvish100.blogfa.com/

 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:خرس, شکار, سهند, پاندا, حقوق حیوانات, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ایران: 28 پله بالاتر از آمریکا؛ 50 پله بالاتر از روسیه!

    در یکی از روزهای مهر 1390، در ماجرای غلام امیری و عملیات نجات‌بخشش برای جلوگیری از غرق شدن یک خرس ماده در روستای ونک سمیرم، با حیرت پرسیدم: «چرا بازتاب رسانه‌ای نجات یک خرس در سمیرم به اندازه قتل یک خرس در همان محل انعکاس نمی‌یابد؟!»
    تو گویی انگار میل عجیب و اسرارآمیزی در آدمی وجود دارد تا راوی و بازگوکننده و تحلیل‌گر خبرهای ناخوش و رخدادهای ناگوار و پس‌رفت‌های خجلت‌بار باشد؛ درصورتی که واقعاً همه‌ی خبرها هم بد نیست ...
    و یکی از تازه‌ترین این خبرها، ماجرایی است که در بیست و ششمین روز از مردادماه 1391، آن را در صفحه هفت روزنامه آرمان انتشار دادم؛ ماجرایی که کوشیده است، بپرسد:
    چرا افزایش ضریب شادمانی ایرانیان، به اندازه کاهش آن، جذابیت ندارد؟ نه برای مردم، نه اهل رسانه و نه حتا سازمانی که برای یافتن خبرهای خوش، به سوراخ موش هم رحم نمی‌کند! می‌کند؟

 

چرا آن سقوط را همه می‌بینند؛ اما این صعود را نه؟

 

      تازه‌ترین رده‌بندی کشورهای جهان مبتنی بر شاخص سرزمین شاد یا (Happy Planet Index (HPI که در ماه ژوئن گذشته توسط یک بنگاه اقتصادی مستقل به نام (nef (the new economics foundation و با حمایت نهادهای معتبر محیط زیستی و اقتصادی وابسته به سازمان ملل متحد، منتشر شده است، نشان می‌دهد که جایگاه ایران در بین 151 کشور مورد بررسی، با 4 پله بهبود، از رتبه 81 به رتبه 77 ارتقاء یافته است. به عبارت دیگر، فقط 76 کشور در دنیا وجود دارد که مردمش به صورت بالقوه شادتر از ایرانیان هستند.

  این شاخص که هر سه سال یکبار مورد اندازه‌گیری قرار می‌گیرد و از حاصل ضرب شاخص رفاه اقتصادی (Experienced well-being) در شاخص امید به زندگی (Life expectancy) تقسیم بر شاخص ردپای بوم‌شناختی (Ecological Footprint)، بدست می‌آید، نشان می‌دهد که رابطه‌ای ‌مستقیم و معنی‌دار بین سرزمینی که از طبیعتی مطلوب‌تر، با توان بوم‌شناختی بیشتر و غنای اکولوژیکی درخورتر بهره‌مند است با مردمی که در آن سرزمین زیست می‌کنند، وجود دارد. به عبارت ساده‌تر، هر چه زیگونگی حیات (تنوع زیستی) در کشوری بیشتر باشد، هر چه گیاهان و جانوران ساکن در یک قلمرو سیاسی، از امنیت بیشتر، زیستگاه غنی‌تر و امید به زندگی متعادل‌تری برخوردار باشند، انتظار می‌رود که مردم ساکن در آن اقلیم سیاسی هم از نشاط، شادی، روحیه و کارایی بیشتری برخوردار بوده و درجه افسردگی و میل به خودکشی در آنها در کمینه باشد.

    در حقیقت، این شیوه‌ی ‌نوین رتبه‌بندی کشورها که عملاً از سال 2006 میلادی آغاز شده است، کمک می‌کند به ترویج حسابداری سبز و انتقال اقتصاد ملّی بر بنیاد ملاحظات اقتصاد اکولوژیکی در بین کشورهای عضو سازمان ملل متحد؛ یعنی همان آموزه‌ای که طراحان برنامه پنج ساله چهارم کشور در قالب ماده 59 در متن آن گنجاندند که البته تحقق نیافت؛ اما خوشبختانه، عیناً به برنامه پنجم افزوده شد.

    در بررسی گزارش اخیر، البته می‌توان تحلیل‌های متنوع و فراوان بسیاری را ارایه داد؛ از جمله این که ایران، در حالی به رتبه 77 دست یافته است که رتبه ایالات متحده آمریکا 105 است که یک آبروریزی بزرگ برای کشوری محسوب می‌شود که ادعای حفاظت از محیط زیستش، گوش دنیا را کر کرده است. همچنین، رتبه روسیه در این جدول، 122 است که به مراتب وضعیت وخیم‌تری را نشان می‌دهد. اما شاید از این دو مورد تأمل‌برانگیز‌تر برای ایرانیان، وضعیت اسفبار اغلب کشورهای ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس است، به نحوی که در این جدول، امارات متحده عربی در رتبه 130، کویت در رتبه 143، بحرین (146) و قطر در رتبه خفت بار 149 قرار دارند (کشوری که قرار است میزبان جام جهانی فوتبال هم باشد و حتا ادعای برگزاری المپیک را هم دارد!) که فقط دو کشور بسیار فقیر چاد و بوتسوانا در آفریقا را در زیر دست خود می‌بیند. البته وضعیت کشور عربستان سعودی به دلیل وسعت زیاد و جمعیت کم آن، همچنان از دیگر کشورهای منطقه بهتر بوده و در رتبه 56 قرار دارد. هر چند همین کشور، با یک سقوط فاحش 43 پله‌ای نسبت به سال 2009 روبرو بوده است که نشان از شتاب تخریب محیط زیست در آن کشور و شکست طرح‌های بلندپروازانه‌ی نمک‌زدایی‌اش دارد.

     واپسین نکته آن که نگارنده نمی‌تواند حیرت خود را مخفی سازد از این که چرا زمانی که در آغاز سال 2012 در شاخص EPI (شاخص عملکرد محیط زیستی) اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران، 36 پله سقوط کرده است ، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و بین‌المللی آفرید و حتا سازمان حفاظت محیط زیست کشور را وادار به واکنش کرد؟ اما اینک که از منظر شاخص سرزمین شاد بهبود داشته‌ایم (هر چند اندک)، اما هیچ رسانه‌ای به آن نمی‌پردازد و شگفت‌آورتر آن که حتا سازمان متولی محیط زیست کشور هم که علی‌القاعده باید از این فرصت سود جوید، به آن اشاره‌ای نمی‌کند؟! انگار که همه در خواب غفلت و بی‌تفاوتی به سرمی‌بریم! نمی‌بریم؟

    دست آخر آن که هر چند، به نسبت سال 2009، موقعیت ما 4 پله بهبود یافته است، اما یادمان باشد که رتبه ایران در سال 2006، شصت و هفتم بود! یعنی هنوز 10 پله نزول را نسبت به شش سال پیش باید بپذیریم.

     و این که هموطن عزیز من!

    با نگاهی به چند کشور نخست این جدول و مشاهده‌ی نام کشورهایی چون کاستاریکا، ویتنام، ال‌سالوادر، جامائیکا، پاناما، نیکاراگوئه و ونزوئلا، فکر می‌کنید چرا شادترین مناطق جهان باید چنین کشورهایی باشند؟

    پی نوشت:

    - متن کامل گزارش سال 2012 شاخص سرزمین شاد

    - رتبه بندی کامل 151 کشور جهان با توجه به سه شاخص رفاه، امید به زندگی و ردپای بوم‌شناختی
 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب: شاخص سرزمین شاد, HPI, غلام امیری, خرس, روستای ونک سمیرم, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

برای روباه شیدایی که در شیدا سکته کرد و رفت!

    نامش اصغر درخشان است، هفت سالی می‌شود که می‌شناسمش. نخستین بار در ارتفاعات بالادست تنگ زندان واقع در شمال منطقه حفاظت شده سبزکوه دیدمش ... او یکی از محیط‌بان‌های پاسگاه چهارتاق در جنب ناغان بود؛ محیط‌بانی که افتخار می‌کند به رسالتی که برعهده گرفته است ...
    چندی پیش دوباره او را دیدم، اینبار در کنار زاینده رود و در نزدیکی‌های منطقه حفاظت شده شیدا ...
    برایم داستانی را تعریف کرد که تکانم داد و اشک از چشمانم جاری ساخت ... قرار است یک گروه فیلمساز، ماجرایی را که او دیده است، تبدیل به یک فیلم کند ... اما تا آن زمان، فکر می‌کنم کمترین قدردانی از او و از روح بلند آن روباه شیدا، آن است که شما خوبان روزگار و مخاطبان عزیز دل‌نوشته‌هایم را هم از آن آگاه کنم.
    خواهشم این است که شما هم پس از خواندن این داستان، آن را با دوستانی که بیشتر دوست‌شان دارید، به اشتراک نهید تا ایرانیان بیشتری بدانند که یک حیوان، یک روباه هم ممکن است چنان در برابر هم‌نوعانش شرمنده و خجالت‌زده و شرمسار شود که نتواند به زندگی برگردد و تمام کند ...

    اصغر می‌گوید: روزی که مشغول گشت زنی در منطقه حفاظت شده شیدا بوده است، متوجه انباشت مقداری لاشه مرغ می‌شود که احتمالاً از طریق مرغداری‌های محل و پنهانی در آن ناحیه تخلیه شده بودند. وی می‌گوید: در همان لحظه که می‌خواستم به سمت لاشه‌ها حرکت کنم، دیدم یک روباه به سرعت به سمت آنها رفته و می‌کوشد تا لاشه‌ها را استتار کند و سپس از منطقه دور می‌شود ... اصغر هم بلافاصله خود را به محل استتار رسانده و جای مرغ‌ها را عوض می‌کند ...
    از او می‌پرسم: چرا این کار را کردی؟ می‌گوید: می‌خواستم ببینم آیا واقعاً آنقدر که می‌گویند: روباه‌ها باهوش هستند، درست است یا خیر؟
    خلاصه اصغر گوشه‌ای کمین می‌کند تا روباه دوباره برگردد ... منتها اینبار با کمال تعجب، در‌می‌یابد که روباه قصه‌ی ما تنها نیست و با خود چند روباه دیگر را هم آورده است. آنها اما هر چه می‌گردند، لاشه مرغ‌ها را نمی‌یابند ... تا سرانجام، همه‌ی روباه‌ها خسته شده و به دور روباه اصلی، حلقه می‌زنند ...
    اصغر می‌گوید: آنچه که داشتم می‌دیدم، برایم باورکردنی نبود و اگر با چشم خودم نمی‌دیدم، امکان نداشت که قبول کنم ... زیرا روباهی که در مرکز حلقه ایستاده بود، نخست به تک تک روباه‌ها نگاه کرد و آنگاه، ناگهان مانند یک لاشه بر زمین افتاد و بی‌حرکت ماند ...
    اصغر خود را بلافاصله به محل رساند که سبب شد تا دیگر روباه‌ها منطقه را ترک کنند ... اما به این نتیجه رسید که حقیقتاً انگار روباه مرده است! او حتا به سرعت دامپزشک منطقه، آقای دکتر تراکنه را هم خبر کرد؛ اما او نیز نتوانست کاری بکند ... زیرا واقعاً روباه مرده بود ...     حیرت‌انگیزتر آن که پس از معاینه و کالبدشکافی لاشه حیوان، معلوم شد که روباه قصه ما در اثر ایست قلبی، جانش را از دست داده است!

    آری ... روباه‌ها هم ممکن است چنان در پیشگاه رفقای خود، احساس شرمساری و خجالت کنند که توان از دست داده و سکته کنند.
روباه شیدا، بی شک روباه بامرامی بود که دلش نمی‌خواست به تنهایی آن همه غذا را بخورد و برای همین رفقایش را خبر کرد ... و بی‌شک، من اگر جای اصغر بودم، آن آزار را روا نمی‌داشتم و می‌گذاشتم تا آنها از آن غذا بی هیچ ترسی نوش جان کنند ... اما عملکرد اصغر سبب شد تا دریچه‌ای دیگر به سوی جهان حیوانات گشوده شود و ما دریابیم که چه قوانین و سلوکی در بین آنها جاری است ...
    روباه‌ها، انگار جوانمردی و رفاقت و مرام و شرمندگی را خوب می‌فهمند؛ باید به آنها احترام نهاد و این جوانمردانه نیست تا عده‌‌ای سنگدل به نام شکارچی، این حیوانات محترم را نامحترمانه آزار رسانند و یا حتا هدف گلوله مرگبار خود قرار دهند.

    دوستان من: 
    ماجرای این روباه بامرام و شیدا را تا می‌توانید انتشار دهید، شاید سبب شود که یک شکارچی برای همیشه تفنگش را به دیوار منزلش آویزان کند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:روباه, اصغر درخشان, دنیای حیوانات, منطقه حفاظت شده شیدا, چهارمحال و بختیاری, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

خورشید سیاه ، نور می‌تاباند بر فرهنگ محیط زیستی ایرانیان

    گروه خورشید سیاه، احتمالاً نخستین گروه در حوزه‌ی موسیقی است که اغلب آثار خود را به موضوعات مهم محیط زیستی اختصاص داده است. برخی از آثار این گروه را آنقدر دوست دارم که همواره زمانی که در سفر هستم، آنها را گوش می‌دهم ... ماجرای خرس قطبی سمیرم، یا قصه‌ی ریزگردهای عربی ، یا خرس سیاه بلوچی و یا دردنامه دریاچه ارومیه را حتمن از ایشان شنیده‌اید ...
    اینک فرصتی مهیا شده تا طرفداران محیط زیست ایران بتوانند از نزدیک با کار این عزیزان آشنا شده و دست مریزادی جانانه نثارشان کنند. لطفاً تنهای‌شان نگذارید و در شانزدهمین روز از شهریورماه 1391 با حضور در فرهنگسرای پورسینا از ایشان حمایت کنید.
    همچنین امیدوارم، معاونت آموزش سازمان حفاظت محیط زیست کشور و نیز روابط عمومی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور چتر حمایت خود را بر سر این جوانان هنرمند و سبزاندیش وطن گسترانده و سزاوارانه به ترویج چنین حرکت‌هایی همت گمارند.
    پس قرار ما باشد، پنج شنبه: ساعت هشت شب شانزده شهریور در خیابان ایران زمین برای دیدن و شنیدن آثاری از فرزندان هنرمند و طبیعت دوست ایران زمین. 

 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:خورشید سیاه, خرس قطبی سمیرم, ریزگردهای عربی, کنسرت محیط زیستی, دریاچه ارومیه, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ساحل گيلان

عضو گروه پژوهشي آمايش سرزمين گيلان گفت: ماندگاري گلوله‌هاي نفتي در سواحل گيلان، صدمات جبران ناپذيري به محيط زيست درياي خزر وارد مي‌کند.

به گزارش ايسنا نفت خام يا نفتي که به طور تصادفي از تاسيسات، دکل‌هاي نفتي، لوله‌ها، تانکرها و ... وارد دريا مي‌شود، در اثر عوامل جوي و تابش خورشيد و تبخير اجزاي سبک‌تر، تغليظ شده و حالتي قيرگونه به خود مي‌گيرد که جريان باد و امواج آنها را به صورت توده درآورده و به ساحل مي‌راند.
معمولا رويت گلوله‌هاي نفتي يا تاربال در سواحل از اولين هشدارهاي بروز آلودگي نفتي بوده و اهميت آن به سبب همين هشداردهندگي است. ماندگاري تاربال نيز در سواحل، تابع عوامل مختلفي از جمله نوع و جنس ساحل است. اين توده‌ها نسبت به تغييرات جوي مقاومند و گاه ممکن است با لايه‌اي از ماسه پوشيده شده و از ديد خارج شوند.
در عين حال تاربال در برابر آفتاب تبديل به توده‌اي چسبناک مي‌شود که در صورت چسبيدن به هر جسم ثانوي اعم از کفش يا پا و بدن شناگران، جداسازي آن بسيار دشوار است و به همين دليل، اغلب موجب نگراني پلاژداران، به ويژه در فصل تعطيلات و شنا مي‌شود.
دکتر کريم ثابت رفتار مدرس دانشگاه و عضو گروه پژوهشي آمايش سرزمين گيلان در گفت‌وگو با ايسنا، در اين باره گفت: گلوله‌هاي نفتي ناشي از آلودگي‌هاي هيدورکربني درياي خزر است که معمولا از سواحل کشور آذربايجان وارد درياي خزر ميشود و پس از مدتي فشرده شده و پس از سنگين شدن به کف دريا مي‌روند، اين گلوله‌هاي نفتي براي آبزيان درياي خزر خطري بالقوه محسوب مي‌شوند.
وي افزود: کمبود اکسيژن از جمله آثار گلوله‌هاي نفتي در درياي خزر است که به دريا و تالاب‌ها آسيب جدي مي‌رساند.
اين مدرس دانشگاه با تاکيد بر اينکه هرچه زودتر بايد گلوله‌هاي نفتي را از سواحل استان جمع‌آوري کنيم تا به کف دريا نرسند، خاطرنشان کرد: ماندگاري گلوله‌هاي نفتي در سواحل گيلان صدمات جبران ناپذيري به محيط زيست درياي خزر وارد مي‌کند و اکوسيستم سواحل استان را نيز به خطر مي‌اندازد.
ثابت رفتار اظهار کرد: اگر گلوله‌هاي نفتي قبل از جمع آوري به کف دريا برسند جمع‌آوري آنها از دريا بسيار مشکل‌تر خواهد بود و مخاطرات اين گلوله‌ها از 20 درصد به بيش از 50 درصد خواهد رسيد.
وي تصريح کرد: تلفات پرندگان آبزي از جمله باکلان‌ها و کاکايي‌ها از جمله خسارت‌هاي ثانويه ناشي از آلودگي گلوله‌هاي نفتي در درياي خزر است و اتفاقات ناگوارتري براي ديگر آبزيان نيز رخ خواهد داد.
در تابستان سال 88 نيز حجم عظيمي از تاربال‌ها به ميزان 14 تن به سواحل گيلان رسيده بود که به طور کامل توسط اداره کل بنادر و دريانوردي گيلان جمع آوري شد.
اما آنچه در اين مورد در خور توجه است، لزوم اقدام کشورهاي منطقه در خصوص پيشگيري اين موارد است. در حال حاضر تمامي کشورهاي حوزه درياي خزر، کنوانسيون تهران (حفاظت از محيط زيست درياي خزر) را پذيرفته‌اند و متعهد به انجام اقداماتي براي مقابله با پديده آلودگي نفتي هستند.
وجود تاربال‌ها در سواحل تنها يک نشانه است که بايد جدي گرفته شود تا تجارب ناخوشايند بروز آلودگي نفتي در اين درياچه، کشورهاي منطقه را غافلگير نکند.

http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7674


 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پسماند
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی گفت: دولت مسئولیتی در خصوص مدیریت پسماندهای خصوصی ندارد و بخش خصوصی وظیفه دارد پسماند تولیدی خود را مدیریت نماید.

 

صالحی در اولین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان خراسان جنوبی که در محل استانداری تشکیل شد، با استناد به ماده 7 قانون مدیریت پسماند که هر کس پسماندی تولید کند باید آنرا مدیریت نماید گفت: دولت مسئولیتی در خصوص مدیریت پسماندهای خصوصی ندارد و بخش خصوصی وظیفه دارد پسماند تولیدی خود را مدیریت نماید.
وی افزود: بر اساس قانون مدیریت پسماند، حفاظت محیط زیست نظارت بر اجرای صحیح قانون را عهده دار است.
به گزارش ایسنا، در این جلسه مقرر شد سازمان نظام پزشکی استان در اسرع وقت با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان، دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری بیرجند نسبت به تعیین تکلیف پسماندهای پزشکی مطب ها، کلنیک ها و آزمایشگاههای خصوصی اقدام نماید.http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7672



 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

لرستان


مدير کل حفاظت محيط زيست لرستان گفت: 25 درصد تنوع حيات وحش کشور در لرستان وجود دارد.

مهندس بازگير با اشاره به اهميت و نقش محيط زيست در زندگي انسانها، افزود: همه ما اهميت هوا، آب، خاک، تنوع گياهان زيستي و جانوري را به خوبي متوجه هستيم و مي‌دانيم خلا هر کدام از آنها چه مشکلاتي را بوجود مي‌آورد، ولي با اين وجود متاسفانه همچنان شاهد تخريب و از بين بردن منابع طبيعي، گياهان وجانوران زيست محيطي هستيم.
وي در گفت‌وگو با ايسنا خاطر نشان کرد: ما در استاني زندگي مي‌کنيم که به تنهايي 10 درصد جنگلهاي ايران و 20 درصد جنگلهاي زاگرس را داراست و با خاک کمتر از 2 درصدي، بيش از 12 درصد آبهاي روان کشور را به خود اختصاص داده است.
مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان با بيان اينکه همچنين 25 درصد تنوع حيات وحش کشور در گوشه گوشه خاک لرستان وجود دارد، تصريح کرد: با توجه به اين همه نعمتي که خداوند به استان ما عطا کرده، قطعا تکليف ما نيز سنگين‌تر است و به خاطر شکرانه اين نعمت هم که شده همه بايد در جهت حفظ آن تلاش کنيم.
مهندس بازگير يادآور شد: وقتي مشکل زيست محيطي در منطقه‌اي حادث شود و گستره تخريبها به اندازه‌اي زياد باشد که تخريب آن همه چيز را تحت شعاع خود قرار دهد، بنابراين اين تکليف فقط به عهده يک سازمان و يا ارگان خاص نيست، بلکه تکليفي همه گير و همگاني است.
وي خاطر نشان کرد: براي اين تکليف و حراست از منابع طبيعي سه دليل عقلي، قانوني و شرعي وجود دارد، به طوري که در تمام قوانين و مقررات کشور، حفظ منابع طبيعي در اولويت قرار گرفته است.
مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان ادامه داد: جلوگيري از تخريب محيط زيست، با قانون، اسلحه، محيط بان و جنگل بان، امکانپذير نيست و در همه دنيا به اشاعه فرهنگ محيط زيست رسيده‌اند و اين قضيه را بسط مي‌دهند، بنابراين موثرترين راه حل براي اين مسئله، فرهنگ سازي در جامعه است.
مهندس بازگير با اشاره به اينکه متاسفانه در لرستان فرهنگ حفاظت محيط زيست به باور تبديل نشده است، افزود: طبق اصل 189 قانون اساسي کشور،همه ارگانها و ادارات بايد عمومي سازي فرهنگ حفاظت محيط زيست را تکليف خود بدانند و اين تنها وظيفه محيط زيست نيست.
وي با اشاره به اينکه محيط زيست يک فرهنگ است، نه يک اداره يا ارگان که مي‌تواند توسعه را نيز به دنبال داشته باشد، افزود: از همه ارگانها خواهشمنديم اصل توسعه پايدار که تلفيقي از حفاظت و بهره برداري است را رعايت کنند و به خاطر کاهش حجم پروژه‌ها به طبيعت آسيب نرسانند.
مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان با بيان اينکه هيچ گونه منطقه حفاظت شده در شهرستان کوهدشت وجود ندارد و وظيفه حراست و حفاظت از منابع طبيعي کلا برعهده وزارت جهاد کشاورزي و منابع طبيعي است، تصريح کرد: ساماندهي صنوف آلاينده شهري از تکاليفي است که بايد در شهرستان انجام بگيرد، همچنين ايجاد تصفيه خانه‌هاي آب و فاضلاب حق مردم است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
مهندس بازگير با بيان اينکه کوهدشت در زمينه آب با خطر جدي مواجه است و الگوي نامناسب کشت يکي از مشکلات آن است، گفت: جهاد کشاورزي بايد اين الگوي کشت را تغيير دهد و آب را فداي کشتهاي غير استراتژيک نکند.
وي با اشاره به اينکه حجم آبهاي زير زميني کوهدشت خيلي پايين رفته است، افزود: کاشت ذرت که يک کشت استراتژيک نيست، در اين سال که بحراني‌ترين سال طي 50 ساله اخير است، بايد عوض شود و نبايد با کاشت محصولات آب بر، تيشه به ريشه ساير چيزها زد.
مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان اظهار کرد: 2 ميليون و 200 هزارهکتار مراتع و جنگل در استان وجود دارد که فقط 200 هزار هکتار آن تحت مديريت حفاظت محيط زيست است.http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7675

 


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

خرس قطبي 3


متخصصان دامپزشکي پس از نمونه‌برداري از 11 خرس قطبي عامل بيماري تورم مغز يا آنسفاليت آنها را شناسايي کردند که يک ويروس مش‌مشه جهش يافته در گورخرها بوده است.

در سال 2010 ميلادي در باغ وحش «ووپرتال» آلمان، بيماري التهاب مغزي موجب مرگ يک خرس قطبي ماده به اسم «جيرکا» و بيمار شدن جفت او به نام «لارس» شد که البته خرس نر با تلاش دامپزشکان زنده ماند.
عوامل بيماري‌زاي بسياري در بروز بيماري تورم مغز يا آنسفاليت نقش دارند اما متخصصان دامپزشکي پس از نمونه‌برداري از جيرکا، لارس و 9 خرس قطبي ديگر عامل بيماري را شناسايي کردند که يک ويروس مش‌مشه جهش يافته در گورخرها بوده است.
به گزارش ايسنا و به نقل از لايوساينس، اين ويروس‌ که به جان خرس‌هاي قطبي افتاده در واقع حاصل انتقال بخشي از کد ژنتيکي يک ويروس تبخال اسبي به نسخه دوم همين ويروس است که روي سيستم عصبي حيوانات آلوده، تاثير مي‌گذارد. اين ويروس در خانواده اسب‌ها از جمله گورخر‌ها مشاهده مي‌شود.
دامپزشکان در مرحله بعدي مطالعات خود به بررسي چگونگي انتقال اين ويروس به خرس‌هاي قطبي خواهند پرداخت تا به اطلاعات دقيق‌تري در اين خصوص دست‌ يابند.

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دستکاری ژنتیکی درختان استرالیایی برای تولید کاغذ بیشتر، با مخالفت گسترده علاقمندان محیط زیست روبرو شد پژوهشگران با دستکاری ژنتیکی درختان استرالیایی ایده‌آل برای صنعت کاغذ، آن‌ها را برای رشد در نواحی سرد شمال آمریکا و کانادا آماده کرده‌اند. اما این کار با مخالفت گسترده علاقمندان محیط زیست روبرو شده است.چند شرکت بزرگ کاغذسازی می‌خواهند درختان استرالیایی را در ایالت‌های شمالی آمریکا و کانادا بکارند. دلیل آن‌ها این است که درختان استرالیایی هم خیلی سریع‌تر رشد می‌کنند و هم آوندهایی دارند که برای کاغذسازی کیفیت بسیار بالایی دارند. اما این درختان به هوای بسیار گرم نیاز دارند. حالا این شرکت‌ها با دستکاری این نوع درخت‌ها، آن‌ها را در مقابل سرما و یخ‌زدگی مقاوم ساخته‌اند و در حال حاضر، این آزمایش را پشت سر می‌گذارند که تا چه حد می‌توانند در زمین‌های شمالی پیش بروند. مثل همیشه این اقدام با مخالف شدید محیط‌دوستان مواجه شده است. آن‌ها نگرانند که کاشت درخت‌های دستکاری‌شده در محیطی که بومی آن‌جا نیستند،‌ اکوسیستم و زندگی سایر موجودات منطقه را تحت‌الشعاع قرار بدهد. هرچند که به نظر می‌رسد مثل اغلب نزاع‌های صنعت و اقتصاد با طبیعت‌نگری و محیط‌دوستی، نمی‌توان چندان به توقف چنین پروژه‌ای چشم امید داشت.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کردند : ” مصرف گوشت موجب تغییر و انحطاط محیط زیست می شود “

سازمان ملل: برای مبارزه با تغییرات اقلیم، گیاه خوار شوید  . هیات مدیریت منابع پایدار سازمان ملل اعلام کرد: مصرف گوشت موجب تغییر و انحطاط محیط زیست می شود و لازم است جمعیت جهان برای مبارزه با تغییرات اقلیم به مصرف غذاهای گیاهی روی آوردکارشناسان معتقدند عمده ترین دلیل انتشار گازهای گلخانه ای تولید غذا و مصرف سوخت های فسیلی است. این هیات بین المللی در گزارش خود آورده است: کاهش قابل توجه اثرات تغییر اقلیم تنها با تغییر اساسی در شیوه تامین غذای سراسر جهان امکان پذیر است. با افزایش جمعیت جهان بیم آن می رود که تولید غذا به عمده ترین عامل تغییر و انحطاط زیست محیطی تبدیل شود. با این حال استفاده از زغال و نفت را می توان به تدریج با منابع انرژی تجدید پذیر مانند باد و خورشید جایگزین کرد. در این گزارش آمده است : تولید محصولات کشاورزی با مصرف ۷۰ درصد آب شیرین و به زیر کشت بردن ۳۸ درصد اراضی دنیا، در تولید ۱۹ درصد انتشار گازهای گلخانه ای نقش دارند. در این گزارش که قرار است به دولتهای جهان ارائه شود، آمده است: تنها راه برای تامین غذای جهانی و در عین حال کاهش تغییرات اقلیم، رو آوردن به رژیم غذایی گیاهی است. آخیم اشتینر” مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل می گوید، مردم می توانند با کاهش مصرف گوشت به مبارزه با تغییرات اقلیم کمک کنند. به گفته وی، این هیات تمامی علم موجود را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که در حال حاضر دو حوزه وسیع بطور نامتناسبی تاثیر بسیار زیادی بر روی مردم و سیستم های حامی حیات در زمین دارند که عبارتند از “انرژی به شکل سوخت فسیلی” و “کشاورزی”، بویژه افزایش دامپروری برای تولید گوشت و فرآورده های لبنی.

 http://erijd.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=1178&Itemid=59


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 


 

 

حفظ محیط زیست با مدیریت زباله در منزل

 

 

زباله اصطلاحا به فضولات جامد، نیمه جامد یا مایعی گفته می شود كه ظاهرا به درد نخور بوده و دور ریخته می شود. زباله خانگی شاید مهمترین بخش زباله محسوب شوند كه در صورت تفكیك و مدیرت صحیح بتوانند بخشی از سرمایه های ملی را باز گرداند.

 

 

زباله اصطلاحا به فضولات جامد، نیمه جامد یا مایعی گفته می شود كه ظاهرا به درد نخور بوده و دور ریخته می شود. زباله خانگی شاید مهمترین بخش زباله محسوب شوند كه در صورت تفكیك و مدیرت صحیح بتوانند بخشی از سرمایه های ملی را باز گرداند.

 

 

 

 

امروزه به دلیل افزایش جمعیت، زباله های شهرها نیز افزایش یافته است. از آن گذشته رواج فرهنگ مصرف سبب شده است در شهرهای بزرگی چون تهران هر فرد روزانه 900 گرم زباله تولید كند. زباله های خانگی عبارتند از: پس مانده های مواد خوراكی، كاغذ، شیشه، فلزات، پلاستیك، پارچه و غیره.

 

 

 

 

بخش بزرگی از زباله های خانگی را پس مانده های گیاهی و حیوانی مثل پس مانده سبزی ها، پوست و ضایعات میوه و استخوان و ضایعات گوشت و مرغ و ماهی تشكیل می دهند كه زباله تر به حساب می آید. كاغذ و مقوا اعم از روزنامه، كتاب، دفتر و كاغذ بسته بندی نیز بخش بزرگ دیگری از زباله را تشكیل می دهد.

 

 

 

انواع پلاستیك، ظروف یك بار مصرف، اسباب بازی و قوطی های فلزی و شیشه ای نیز بخشی از زباله های منازل است.

 

 

باید توجه داشت تمام موادی كه از نظر ما به درد بخور نیستند، دور ریختنی نیست. اگر به هزینه های جمع آوری و دفن زباله نگاهی بیندازیم، متوجه می شویم كه با كمی دقت می توان از استهلاك چه سرمایه قابل توجهی جلوگیری كرد.

 

 

 

 

هزینه جمع آوری و دفن هر تن زباله 35 هزار ریال است. برای تولید هر تن كاغذ باید 15 اصله درخت تنومند قطع شود و برای تولید هر تن آلومینیوم 4 تن سنگ معدن و 7 تن زغال سنگ و قیر لازم است. برای تولید شیشه باید مقدار زیادی شن و ماسه از زمین استخراج شود. عمل حفاری و استحراج منظره زشتی به محل معدن می دهد و علاوه بر آن مقدار زیادی سوخت و آب نیز مصرف می شود.

 

 

 

 

هر تن زباله حدود 400 متر مكعب گاز گلخانه ای دی اكسید كربن متصاعد می كند و از هر تن زباله 400 تا 600 لیتر شیرابه خارج می شود كه می تواند تاثیر خطرناكی روی آب و خاك داشته باشد و محل های دفن زباله هر روز گسترش بیشتری پیدا می كنند. اگر تولید زباله به همین ترتیب ادامه داشته باشد، مدت زیادی طول نخواهد كشید كه تمام اراضی اطراف شهرها پر از زباله شده و محلی برای دفن زباله باقی نخواهد ماند.

 

 

 

 

بازگشت به طبیعت در مورد بسیاری از مواد موجود در زباله به طول می انجامد و این مواد سالها باعث آلودگی و آسیب به محیط زیست می شوند. شیشه و قوطی های فلزی و بویژه آلومینیومی صدها سال روی زمین باقی می مانند. كیسه ها و ظروف پلاستیكی كه یك روز به دلیل سبكی و دوام آنها ساخته شدند، امروزه عامل بزرگترین مشكلات زیست محیطی هستند. پلاستیك غیر قابل تجزیه است و كیسه های نایلونی به طور متوسط 500 سال در محیط باقی می مانند. كیسه های پلاستیكی همراه باد همه جا پخش می شوند و بیشتر آنها سر از دریا در آورده با بلعیده شده به وسیله جانداران سبب مرگ آنها می شوند. چنانچه پلاستیك و نایلون موجود در زباله سوزانده شود، اسید كلریدریك ایجاد می كند كه باعث آلودگی هوا و آسیب رساندن به انسان و دیگر موجودات می شود.

 

 

 

 

از سوی دیگر، انباشته شدن زباله در محل و شهرها مكان خوبی برای رشد میكروبها و تولید و تكثیر حشرات و جانوران موذی نظیر موش است؛ زیرا زباله 3 عامل رشد و تكثیر این جانداران یعنی مواد غذایی، رطوبت و پناهگاه را با خود دارد. طبق برآوردهای علمی در هر گرم خاكروبه بین 50 هزار تا 10 میلیون باكتری مختلف وجود دارد. مگس كه ناقل انواع اسهال، حصبه، وبا، سل و … است و موش كه تكثیر آن بستگی به میزان زباله دارد و تیفوس و طاعون را اشاعه می دهد، در اثر انباشتگی زباله سلامت محیط انسانی را تهدید می كنند.

 

 

 

 

بعضی از زباله های خانگی مثل انواع باكتری، لامپهای مهتابی و جیوه ای و لوازم الكترونیكی به علت داشتن سرب، جیوه و كادمیوم در تركیب خود خطرناك هستند.

 

 

 

 

همچنین تعویض خانگی روغن موتور ماشین و جاری كردن آن در فاضلاب شهری به دلیل وجود مواد سمی باعث آلودگی آبها می شود. یك لیتر روغن موتور می تواند تا یك میلیون لیتر آب سالم را آلوده كند.

 

 

 

 

در حالی كه این روغن موتور قابل بازیافت و استفاده مجدد است و می توان آن را به تعویض روغنی ها تحویل داد تا آن را برای تصفیه مجدد تحویل پالایشگاه دهند.

 

 

 

 

 

چگونه مدیریت زباله های خانه را به عهده بگیریم؟

 

 

 

مصرف درست می تواند تا حد زیادی هزینه های خانواده و مصرف آب و انرژی را پایین بیاورد و از تولید بیش از اندازه زباله جلوگیری كند.

 

 

 

 

برای مدیریت زباله های منزل در درجه اول مواد قابل تجزیه مثل پس مانده های آشپزخانه و مواد غذایی را از سایر مواد جدا كنید. این مواد بسرعت تجزیه شده به طبیعت باز می گردد.

 

 

 

 

پس مانده های گیاهی نیز به كود كمپوست تبدیل می شود كه برای اصلاح خواص خاك و جبران مواد غذایی از دست رفته آن مفید است و با اجرای دقیق این طرح می توان روزانه 530 هكتار خاك كشور را احیا كرد.

 

 

 

 

روزنامه ها و كاغذهای باطله و دفترچه های تمام شده مشق نیز قابل بازیافت است كه باید جداسازی شود. همچنین شیشه های به درد نخور منزل علاوه بر قابلیت مجدد تبدیل به شیشه در صورت بازیافت، فضای دفن زباله را نیز اشغال نمی كند. بنابراین شیشه ها را نیز در محل دیگری نگهداری كنید و وقتی انباشته شد آن را به ماموران بازیافت یا خریداران دوره گرد بفروشید.

 

 

 

 

ظروف و قوطی های فلزی آلومینیوم را دور نیندازید. بازیافت آلومینیوم می تواند 90 درصد انرژی لازم برای ساخت آن را به صرفه جویی كند. آلودگی مرحله تولید آن نیز 95 درصد كمتر است. این قوطی ها را نیز جدا نگهدارید و به فروشنده های دوره گرد بفروشید تا به قوطی، ظرف جدید، فویل و ظروف یكبار مصرف آلومینیومی تبدیل شود.

 

 

 

 

برای كاهش خطرات میكروبها و حشرات، در سطل زباله از كیسه های پلاستیكی سالم جای میوه یا خریدهای دیگر استفاده كنید و هر شب در زمان مناسب زباله را به رفتگر تحویل دهید. كیسه های پلاستیكی، ضایعات پلاستیكی و لوازم پلاستیكی شكسته را جمع آوری كنید و به خریداران دوره گرد تحویل دهید. تا جایی كه ممكن است از لباسها و پارچه ها استفاده كنید. از پارچه های پنبه ای برای گردگیری و استفاده در آشپزخانه می توان بهره گرفت.

 

 

 

 

لوازم برقی از انواع باتری بهتر است تا حد ممكن از اسباب بازیها و لوازم باتری دار استفاده نكنید. باتری ها حاوی مواد سمی هستند و قرار گرفتن آن در دسترس بچه ها كار درستی نیست.

 

 

 

 

از قرار دادن لامپهای سوخته در محلی كه قابل شكستن است، خودداری كنید. مواد موجود در آنها بشدت آلاینده است.

 

 

 

 

ظروف غذا را ابتدا كاملا تخلیه كنید و سپس بشویید. این كار باعث می شود رطوبت كمتری وارد زباله ها شود. خرده نان و پس مانده سفره را نیز می توانید برای پرنده ها بریزید. سعی كنید فقط مواد قابل تجزیه را در كیسه ریخته و تحویل رفته گر بدهید.

 

 

 

 

هنگام خرید از بسته بندیهای زیاد از سوی فروشنده جلوگیری كنید. خرید را به طور كلی انجام دهید. مثلا برنج را برای مصرف سالانه خریداری كنید.

 

 

 

 

با این روش كیسه های كمتری برای بسته بندی استفاده می شود. برای خرید نیز می توانید از ساكهای پارچه ای كه پارچه های موجود در خانه ساخته اید، استفاده كنید در صورت امكان شیرینی و آجیل را در پاكتهای كاغذی بخرید. از ظروف یك بار مصرف نیز كمتر استفاده كنید.

 


 

اگر در حیاط خانه تان باغچه دارید، می توانید مقداری از زباله ها و پس مانده های آشپزخانه مثل پوست تخم مرغ، استخوان، ضایعات سبزی و میوه و ضایعات گوشتی و دیگر مواد قابل تجزیه را در گوشه باغچه تان به كمپوست تبدیل كنید.

 

منبع: بنیاد اندیشه اسلامی

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

موقعيت جغرافيايي

اين تفرجگاه در 84 كيلومتري جنوب غربي شهر مشهد قرار گرفته است. اخلمد در دل كوههاي بينالود واقع شده است. اين كوه دنباله ي سلسله جبال البرز است. دهنه اخلمد در 75كيلومتري مشهد و 15 كيلومتري چناران و كنار جاده قبلي مشهد و قوچان مي باشد. آبشار اخلمد سه كيلومتر بالا از آبادي است و از 17متري آب به زمين پي ريزه آبشاربالا نيز23متر است رشته كوههاي اخلمد به كوههاي بينالود اتصال دارد
موقعیت طبیعی

اخلمد داراي دو آبشار است آبشار بزرگ كه 45 متر ارتفاع دارد و آبشار كوچك كه 23 متر ارتفاع دارد و در تمام فصول جاري است. از كوه منيژه سر چشمه ميگيرد. دروسط اين آبشارمحل وسيعي وجود دارد كه به تخت شاه عباس معروف است. بعد از آبشار بزرگ، رودخانه اي به امتداد 2كيلومتر بسيار تنگ وكوه هاي صاف و مرتفع ميباشد كه در آخر دره كوه منيژه با كوه فاراب به يكديگر وصل شده و منتهي ا ليه رودخانه اخلمد است، اينجارا اهل محل خانه هاي گلي ميگويند .

آهکی بودن جنس کوه‌های اخلمد باعث پیدایش حفره‌های ژرف مدور در زیر این آبشار شده ‌است. این دره دارای دیواره ‌های صخره‌ای با ارتفاع حدود ۲۰۰ – ۳۰۰ متر می‌باشد که یکی از بزرگ‌ترین مناطق برای ورزش مفرح سنگ نوردی در ایران می‌باشد از دیواره‌های معروف آن می‌توان به (دیواره سفید، الله اکبر، عقاب و…) نام برد. این دره دارای چندین آبشار می‌باشد که ۴ تای آن ها دائمی و چندین آبشار فصلی دارد. آبشار اصلی خلمد حدود ۴۰ متر ارتفاع دارد.

به علت ارتفاع زیاد و بارندگی فراوان، آبشار اخلمد در ماه‌ های ابتدای هر سال دارای بیشترین مقدار آب و زیبایی فریبنده‌ای می‌شود. زمین و رسوبات این منطقه به دلیل پیدایش فسیل‌های آمونیت متعلق به اواخر دوران ژوراسیک است. آبشار اخلمد دیواره های عمودی و بلند کوه های آن،‌ هوای پاکیزه و ییلاقی،‌ و انواع میوه های گیلاس و سیب درختی آن مشهور است. در مدخل دره اخلمد بندی است که به همت و یا در زمان میرزای تیموری فرزند شاهرخ و حاکم توس در نیمه اول سده نهم ساخته شده است. باغات فراوان و میوه های آن مخصوصا سیب اخلمد معروف است. کوه های اخلمد هم به دلیل ارتفاع و مسطح بودن و زیبایی فوق العاده هر سال سنگ نوردان، کوه نوردان و مسافران زیادی را به سوی خود جلب می کند.



نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

تحقیقات اخیر نشان داده با ذوب شدن کوه های یخی تا سال 2100 آب دریاها نیم متر بالا آمده و سواحل 14 کیلومتر زیر آب خواهد رفت. اطلاعات جدید حاکی است که حرکت توده های یخ در دهه اول قرن 21 به طور متوسط 30% بیشتر شده است. تصاویر گرفته شده از کوه یخ گرینلند، حاکی از حرکت این کوه به سمت دریا در سالهای اخیر است. با فروپاشی این کوه در چند دهه آینده، سطح آب دریا چند سانتیمتر بالا خواهد آمد.

منبع: ماهنامه بین المللی فنی-مهندسی عمران آب- شماره 58- اردیبهشت 91

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

به گزارش همشهري آنلاين:اين ميراث گرانبهاي ملي ساليان اخير به سبب مسائل و مشکلات اجتماعي ناشي از افزايش بي‌رويه جمعيت، بالا رفتن نرخ بيکاري در جامعه، قطع بي‌رويه و غيراصولي درختان، آتش‌سوزي‌هاي عمدي و غيرعمدي، چراي دام و تبديل عرصه‌هاي جنگلي به زمين‌هاي زراعي و... دستخوش زوال تدريجي شده به‌گونه‌اي که فرصت زادآوري و رشد طبيعي را از اين جنگل‌ها سلب کرده و درصورت عدم‌حمايت از جنگل آن را به سوي قهقرا پيش خواهد برد. امسال نيز 11هزار هکتار از جنگل‌هاي شمال کشور در معرض آسيب آفت‌هاي گياهي قرار دارد. با آغاز فصل گرما و سرسبزشدن درختان و براي دومين سال پياپي، آفت کرم سياه جنگل‌هاي مازندران را فراگرفته و موجب نگراني شده است.اين آفت مخرب موجب خشک‌شدن و ريزش برگ درختان‌جنگلي در مناطق کوهستاني شده‌ و چهره‌اي زمستاني به آن داده‌است. تعداد اين کرم‌ها چنان زياد است که تمام تنه درختان از اين کرم‌ها پوشانده شده و سراسر درختان را فرا گرفته و در حال نابودي جنگل است. کف جنگل پوشيده شده از برگ‌هاي تازه و سبزي که توسط حشرات خورده شده است. اين معضل با گرم‌تر شدن هوا به‌طور جدي‌تر و شديد‌تري درختان منطقه را تهديد مي‌کند. کارشناس ارشد گياه‌پزشکي منابع طبيعي استان مازندران (منطقه ساري) در گفت‌وگو با همشهري گفت: اين حشره يک آفت برگ خوار جنگلي بوده که به جنگل‌هاي پارک جنگلي شهيد زارع‌، جنگل‌هاي جاده زرين آباد تحت مديريت محيط‌زيست استان‌، جنگل‌هاي کولا حوزه شهرستان ساري و نيز جنگل‌هاي حوزه شهرستان نکا خسارت وارد کرده است. امين وطن‌دوست با بيان اينکه اين کرم هيچ‌گونه خسارتي به محصولات کشاورزي و زراعي و باغي نمي‌زند افزود: در سال‌جاري با توجه به شرايط آب و هوايي مساعد و منابع غذاي مناسب و کافي جمعيت آفت افزايش چشمگيري داشته است.
وي اظهار داشت: در عرصه‌هاي جنگلـــــي خسارت ديــده آفت ابريشم باف ناجور با نام علمي lymantria disparly mantridae وجود داشته که معمولا اواسط ارديبهشت‌ماه اوج خسارت را وارد مي‌کند و با تغذيه از برگ‌ها، درختان را عاري از برگ مي‌کند.اين آفت پنج سن لاروي داشته و در نيمه دوم ارديبهشت‌ماه به حالت شفيرگي مي‌رود و در خرداد‌ماه پروانه‌ها کامل ظاهر شده و پس از تخم ريزي روي سرشاخه‌هاي درختان از بين مي‌روند. وطن دوست ادامه داد: اين آفت، زمستان را به‌صورت تخم سپري مي‌کند. درختان خسارت ديده اکثرا از جنس‌هاي انجيلي، بلوط، راش و ساير گونه‌هاي جنگلي هستند و البته دوباره امکان سبز شدن دارند. کارشناس ارشد گياه‌پزشکي منابع طبيعي استان مازندران (منطقه ساري) اذعان داشت: اکثر خسارات عرصه‌هاي جنگلي مربوط به پروانه‌هاي ژيومتريده است. در حال حاضر اين آفت‌، خسارت خود را به عرصه‌هاي جنگلي وارد کرده و تقريبا سيکل زندگي و خسارت‌زايي آن به پايان رسيده است.وطن‌دوست بيان داشت: توصيه نمي‌شود که به‌منظور کنترل آفت با توجه به اکوسيستم پيچيده و حساس مناطق جنگلي، از سموم شيميايي استفاده شود و درصورت لزوم در سطح محدود و پارک‌هاي جنگلي از سموم ميکروبي bacillus thurikgiensis يا سموم IGR استفاده مي‌شود. وي گفت: در سال گذشته در پارک شهيد زارع با استفاده از شيوه‌هاي مکانيکي جمع‌آوري دسته جات تخم و شفيره آفت ابريشم باف‌ناجور و از بين بردن آنها، توانستيم جمعيت اين آفت را کاهش دهيم که خوشبختانه تا سال89 هيچ‌گونه مشکلي با اين آفت نداشتيم. وطن دوست ادامه داد: با برنامه‌اي که درنظر گرفتيم از اواخر سال‌جاري با استفاده از شيوه‌هاي مکانيکي و همينطور استفاده از عوامل بيولوژيک و ميکروبيولوژيک ازجمله محلول کشي BT اميدواريم بتوانيم جمعيت آفات را به‌طور کامل کنترل کنيم؛ البته اين کار نياز به اعتبارات دولتي دارد.به گفته وي عواملي ازجمله بارش باران سبب فعال شدن عوامل ميکروبي و ويروسي شده که خود منجر به کنترل طبيعي لاروهاي آفت خواهد شد. وطن دوست افزود: در حال حاضر سيکل زندگي آفت رو به اتمام است، لاروها تبديل به شفيره شده و پروانه‌هاي کامل ظاهر شده و به‌زودي درختان سبز و شکوفا خواهند شد. اين گياه‌پزشک هشدار داد: اگر طغيان آفت پروانه سفيد چند سال متوالي تکرار شود بايد با جنگل خداحافظي کرد.


http://iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7489


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

بزرگترین شادی و هیجان میتواند زمانی باشد که سگ کوچکی به دنیا می آید یا وقتی بچه گربه ها برای اولین بار چشمانشان را میگشایند .

 

اگر کودکان به اینکه در نگهداری از حيوانات خانگي ایفای نقش کنند علاقه نشان میدهند والدین باید بر نگهداری حیوان توسط کودک نظارت داشته باشند. تعدادی از فعالیتهایی که کودک میتواند انجام دهد به شرح زیر است :

 

1.به فرزندانتان اجازه ددهید نقشی در غذا دادن به حیوان خانگی ایفا کنند. به آنها مقدار آب و غذای لازمه که باید روزانه تهیه کنند را آموزش دهید. به کودکاننتان یاآوری کنید که نباید حيوان خانگي را با غذا دادن بيش از حد پروار کرد.

 

2.به کودکان نشان دهید که چطور باید حیوان را در دست گرفته و جا به جا کنند. به آنها بگویید چطور سگ را نوازش کرده و چطور گربه را بلند کنند.کودکانی که ببراي بار اول صاحب حیوان خانگی میشوند ممکن است ندادنند چطور باید آنها را حمل کرد.

 

3.به کودکتان اهمیت پاکیزگی را گوشزد کنید مخصوصا در نزدیکی محل خواب حیوان خانگی. همچنین نظافت محل دستشویی اهمیت زیادی دارد. سگها برای ادرار و مدفوع نیاز به بیرون رفتن دارند.به فرزندتان جایی که سگ میتواند دستشویی کند را نشان دهید. گربه های خانگی نیاز به لگن و خاك براي دستشويی دارند. بچه های بزرگتر را میتوان برای تمیز کردن لگن دستشویی آموزش داد.

 

4.حیوانات نیاز به فعالیت دارند. برای بعضی از حیوانات مانند سگها این ممکن است اين جزء وظایفی باشد که توسط کودکان پشت گوش انداخته میشود. مطمئن باشید که بر زمان هایی که کودکتان به سگ اجازه ی فعالیت در بیرون از منزل را میدهد نظارت داشته اید. برای آنها اتفاقاتی که ممکن است وقتی سگ بیرون است رخ دهد را توضیح دهید ، مثلا وقتی سگ شما با سگ دیگری برخورد میکند.

 

5. کودکان ما به آموختن بردباری ، توجه و انضباط اهمیت بسیاری دارد که ميتوانيم به وسیله ی روش های ملموس این مسائل را به آنها آموزش دهیم. نگهداری از یک حیوان خانگی یک روش کاملا قابل لمس برای کودک شماست که به حس مسئولیت پذیری و توجه نشان دادن به کسی به جز خود را می آموزد.
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


ارزيابي زيست‌محيطي استراتژيك چيست؟

ارزيابي زيست‌محيطي استراتژيك براي نخستين بار در سال 1969 ميلادي در پي تصويب قانون NEPA در كشور آمريكا با رويكرد انجام ارزيابي اثرات زيست‌محيطي پروژه‌هاي پيشنهادي، مطرح گرديد.

سرفصلهاي اصلي دستورالعمل اجرايي SEA شامل غربالگري، حيطه‌يابي، ارزيابي گزينه‌ها ، تدوين گزارش و بازنگري آن، تصميم‌گيري، پايش و پيگري، مشاوره و مشاركت مي‌باشد. دهه 90 ميلادي آغاز ارايه پيشنهادات در زمينه SEA بوده است، در طي اين دهه پيشنهاداتي مبني بر اينكه اين فرايند مي‌تواند بسيار موشكافانه و قابل انعطاف براي تصميم‌سازيها در رده‌هاي بالاي استراتژيك و نيز تصميم‌گيريهاي هيئت دولت مورد استفاده قرار بگيرد، ارايه شده است .

 به عنوان يك نتيجه‌گيري منطقي مي‌توان گفت كه مدتهاست نوعي وجه تمايز براي تدوين طرح و برنامه بين ذي‌نفعان مختلف در حال شكل‌گيري است. در حال حاضر، بخش خصوصي از يك طرف و سياستگذاران بخش دولتي از سوي ديگر، دست اندركار انجام اين كار هستند. در مورد طرحها و برنامه‌هايي كه با رويكردهاي مبتني بر روش اجرايي EIA ارزيابي شده‌اند به طور معمول مي‌توان گفت كه كاركرد خوبي داشته‌اند. با اين حال، ساير فرايندهاي قابل انعطافي كه به روش اجرايي EIA عمل نمي‌كنند، باوجود دقت پايين و قابليت تطبيق بالا، همچنان در سياستگذاريها و تصميم‌گيريهاي هيئت دولت مورد حمايت قرار مي‌گيرند. شواهد تجربي حاكي از اين است كه طي سالهاي اخير اثربخشي كاربرد SEA روبه پيشرفت و توسعه است.

در اين فصل موارد زير به شكلي كلي معرفي و بطور اختصار مورد بحث قرار گرفتند ؛

 ● منطق وجودي SEA ، هدايت به سمت توجه هر چه بيشتر به مقوله‌هاي محيط‌زيست ، استدلالات اثربخش‌تر، كارآيي هر چه بيشتر تصميم‌گيريها، حمايت مناسب از اقدامات نظارتي و در نهايت توسعه پايدار مي‌باشد.

● SEA فرايندي است كه در طي آن كارها در مسير حمايت از تصميمات، توليد اطلاعات و ارايه يك چارچوب كاري نظام‌يافته براي تصميم‌گيري به انجام مي‌رسد.

● وظايف SEA شامل ارايه اطلاعات بهتر، آماده‌سازي نگرشها و تلقيات به منظور ايجاد تغيير در نحوه مشاركتها ، هم‌اجرايي‌ها و نيز تغيير در روالهاي معمول مي‌باشد.

● ارزشيابي سبك‌وسياق معيارها براي اثربخشي SEA شامل الزامات رسمي و    پيش‌بيني‌هاي روشن، اهداف روشن ارزيابي، اختصاص زمان كافي و اعتبارات مالي به همراه اقدامات حمايتي، دستيابي به تشريك مساعي‌هاي مطلوب، مشخص نمودن مرزها و آگاهي‌ها در خصوص موارد غير قطعي مي‌باشد.

 سبك‌وسياق معيارهايي كه در اين فصل به آنها اشاره شد به طور كامل و كاربردي در بازنگري يازده سامانه SEA در فصل چهارم به بحث گذاشته خواهد شد. همچنين توانايي SEA در با رابطه منافع اجرايي آن از طريق طرح پنچ مطالعه موردي مرتبط با كاربري اراضي در فصل ششم به بحث گذاشته مي‌شود. مباحث مطرح شده در فصل ششم شامل موارد زير خواهند بود ؛

 ● ملاحظه نظام يافته‌تر، مؤثرتر و گسترده‌تر اثرات و آلترناتيوهاي زيست‌محيطي

● حمايت فعال از اقدامات راهبردي در جهت توسعه پايدار و كمك بر تمركز به روي مقوله‌هاي درست و زمانهاي صحيح

● كارآيي روز افزون تصميم‌گيريهاي لايه‌بندي شده و اشاعه اجراي EIA در سطح پروژه‌ها

● اثربخشي هر چه بيشتر هم‌اجرايي‌هاي استراتژيك در تصميم‌گيريها

 ساير ارزشيابيها در خصوص معيارهاي اثربخشي SEA ، شامل جنبه‌هاي مرتبط با   آيين‌نامه‌هاي اجرايي و تناسب فنون و روشهاي مورد استفاده ، در فصول چهارم و ششم مورد بحث قرار مي‌گيرند. علاوه بر اين در فصل دوم پاره‌اي از مباحث و مفاهيم كليدي SEA معرفي مي‌شوند.


مرکز فروش

طی توافق با نشر سپهر چنین مقرر شد که این انتشارات  نماینده انحصاری پخش و فروش کتاب ارزیابی زیست محیطی استراتژیک باشد .

لذا کلیه عزیزانی که خواستار خرید این کتاب هستند می توانند با آدرس تهران - خیابان انقلاب - روبروی دانشگاه تهران - پاساژ فروزنده نشر سپهر مراجعه نمایند .

لازم به توضیج است که کلیه دانشجویان گرایش های مختلف رشته محیط زیست پس از تماس با من  میتوانند این کتاب را به طور مستقیم  با ۲۰ درصد تخفیف تهیه نمایند لذا  برای دریافت این کتاب به آدرس اینترنتی  m_androudi@yahoo.com  ایمیل بفرستید یا  در قسمت ثبت نظرات پیغام بگذارید و يا شماره تلفن ۳۳۴۵۹۹۸-۰۹۳۵ تماس حاصل بفرماييد .


سرانجام منتشر شد

سرانجام پس از ماه ها انتظار کتاب ارزیابی زیست محیطی استراتژیک منتشر شد .

اين كتاب تلاشي ارزشمند در جهت ارتقاي آموزه‌هاي علمي و افزايش مهارتهاي حرفه‌اي كليه دست اندركاران انجام ارزيابيهاي زيست‌محيطي استراتژيك مي‌باشد. نويسنده اين كتاب ­ آقاي توماس بي. فيشر­ دانشيار دانشكده عمران دانشگاه ليورپول بريتانيا مي‌‌باشد و موضوعات آموزشي مطرح شده در اين كتاب به طور اخص از دوره كارشناسي ارشد مديريت و برنامه‌ريزي محيط‌زيست اين دانشگاه اقتباس شده است.

عناوین فصول هفتگانه این کتاب به شرح زیر است :

فصل اول / ارزيابي زيست‌محيطي استراتژيك چيست؟       

فصل دوم / فنون، روشها و فرايند ارزيابي زيست‌محيطي استراتژيك

فصل سوم / تعيين مقوله‌ها و آلترناتيوهاي مناسب و مورد نظر در SEA و اهميت اتخاذ يك رويكرد لايه‌بندي شده         

فصل چهارم / بازنگري مقايسه‌اي يازده سامانة تثبيت شده SEA

فصل پنجم / آيين‌نامه اروپايي SEA ؛ نحوه پذيرش و چگونگي  اجراي آن در بين کشورهاي عضو 

فصل ششم / مطالعات موردي کاربري اراضي و فضاها

 فصل هفتم / خلاصه و نتايج

امیدوارم مطالب این کتاب برای همه خوانندگان مشتاق آن سودمند باشد .

قیمت این کتاب ۷۵۰۰ تومان است که برای دانشجویان با تخفیف ۲۰ درصد از جانب بنده محاسبه خواهد شد . برای دریافت این کتاب به آدرس اینترنتی  m_androudi@yahoo.com  ایمیل بفرستید یا  در قسمت ثبت نظرات پیغام بگذارید و يا شماره تلفن ۳۳۴۵۹۹۸-۰۹۳۵ تماس حاصل بفرماييد .


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

یک بچه نهنگ در حال خوردن ماهی از تور ماهیگیران در ساحل اندونزی CONSERVATION INTERNATIONAL / MARK ERDMANN / AFP/GettyImages
مدیر باغ وحش نانت فرانسه در حال برگزاری جشن تولد یک اورانگاتورن در این باغ وحش ALAIN JOCARD/AFP/GettyImages
یک ببر سیبری در باغ وحشی در کانادا REUTERS/Mathieu Belanger
سه توله پلنگ باغ وحش لایپزیک Norman Rembarz/AP
چهار توله شیر سفید که به تازگی توسط باغ وحش یلتای اکراین خریداری شده اند. Andrew Lubimov/AP
لبخند یک میمون در برابر دوربین مدار بسته باغ وحش هوستون<br /><br /><br /><br />
Houston Zoo / Rex Features<br /><br /><br /><br />
لبخند یک میمون در برابر دوربین مدار بسته باغ وحش هوستون Houston Zoo / Rex Features
یک پاندای غول پیکر در حال آب بازی در 	باغ وحش گولیان چین<br /><br /><br /><br />
KeystoneUSA-ZUMA / Rex Features<br /><br /><br /><br />
یک پاندای غول پیکر در حال آب بازی در باغ وحش گولیان چین KeystoneUSA-ZUMA / Rex Features
حمله یک خرس خاکستری به یک قایق ماهیگیری در ساحل دریاچه کوریل در کامچاتکا روسیه<br /><br /><br /><br />
Sergey Gorshkov/Minden/Solent<br /><br /><br /><br />
حمله یک خرس خاکستری به یک قایق ماهیگیری در ساحل دریاچه کوریل در کامچاتکا روسیه Sergey Gorshkov/Minden/Solent
یک خرس گریزلی و توله اش در پارک ملی یلوستون، وایومینگ Nate Chappell / Rex Features
ثبت تصویر یک قورباغه چشم قرمز در جزیره ای در اندونزی Shikhei Goh/Caters
باب جغد باغ وحش لندن است که در مسابقه دو سرعت در این باغ وحش شرکت کرده است. Anthony Devlin/PA
بابون های باغ وحش کلن Detlef Knapp/KNS


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

تهیه نقشه مسیر تردد گونه یوزپلنگ ایرانی برای اولین بار در کشور

برای اولین بار نقشه مسیر تردد گونه یوزپلنگ آسیایی توسط اداره محیط زیست شهرستان بردسکن تهیه شد.

مهندس کوروش گشایشی، رییس اداره محیط زیست بردسکن در گفت و گو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در خراسان رضوی، با بیان این خبر افزود: براساس این نقشه مشاهدات میدانی و گزارشات مردمی از این گونه صورت گرفته است و حضور یوزپلنگ آسیایی در دو منطقه پناهگاه حیات وحش “دشت لاغری” و منطقه حفاظت شده” درونه” این شهرستان مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: احتمال حضور این گونه براساس نقشه تهیه شده در شهرستان های سبزوار، طبس و بجستان وجود دارد که برای اولین بار به صورت علمی و عملی در شهرستان بردسکن سال گذشته ردیابی یوزپلنگ آسیایی توسط پرسنل این اداره صورت گرفت که منجر به شناسایی این گونه از گربه سانان مهم دراین شهرستان شد.

به گزارش ایسنا با مشاهده این گونه تمامی ۸ گونه گربه‎سانان موجود در کشور در خراسان رضوی قابل مشاهده است.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


به بهانه بیست و سومین سالگرد قتل جورج آدامسون (پدر شیرها)

“Baba ya Simba”

کریستین ساینس مونیتور: “هیچکس مانند جورج زبان و زندگی شیر ها را نمیشناخت و به اندازه او آنها را دوست نداشت”

جورج آدامسون,پدر شیرها

جورج آدامسون در سال ۱۹۰۶ در هند (که آن زمان هنوز مستعمره انگیس بود) بدنیا آمد. پدر او مشاور نظامی یکی از راجه های هند بود. در سن ۱۸ سالگی، جورج به کنیا رفت و درمزرعه قهوه پدرش آغاز به کارکرد. کار در مزرعه مناسبتی با روح ماجراجوی او نداشت. بارها شغل خود را تغییر داد تا اینکه در ۳۲ سالگی محیط بان یکی از ذخیره گاه های حیوانات در کنیا شد. این حرفه جدید با روحیه ماجراجویانه جورج کاملا سازگار بود!

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

سالها بعد در سال ١٩۶٨ او به وضوح این ماجراجویی را در بیوگرافی جالب خود با عنوان “بازی Bwana” (عنوان اروپایی) و در ایالات متحده آمریکا با عنوان “یک عمر با شیرها” توصیف میکند. کتاب دوم او منتشر شده در سال ١٩٨۶ زندگی نامه اش است با عنوان: غرور و شادی من که به اندازه کتاب اولش جذاب و خواندنی است.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج (سمت چپ) و برادرش که بسیار با هم صمیمی و نزدیک بودند و در آرامگاه ابدی شان نیز در کنار یکدیگر خفته اند.

در فوریه ١٩۵۶ سه توله شیر برای تیمار به خانه خود آورد. متاسفانه دو توله شیرها به باغ وحش منتقل شدند و کوچکترین آنها بنام السا نزد جورج ماند. السا، این شیر باهوش و قابل اطمینان نه تنها زندگی جورج و همسرش جوی را کاملا تغییر داد بلکه برای اولین بار کنجکاوی وعلاقه مردم جهان را نسبت به شیرها بر انگیخت.
هنگامی که السا سه ساله بود، جورج و جوی تصمیم گرفتند به او شکار بیاموزند تا بتواند درطبیعت آزادانه زندگی کند. آنها تمام کوشش خود را به کار گرفتند تا السا غرائز طبیعی خود را پرورش دهد. علی رغم سختیهای بسیار،السا موفق شد تا در طبیعت گرسنه نماند و به زندگی عادی و آزادانه ی خود ادامه دهد و در عین حال دوستی خود را با جورج و جوی حفظ کند. السا پس از چند سال به یک بیماری لاعلاج مبتلا شد و در حالیکه سر بر زانوی جورج نهاده بود، جان سپرد.
جورج و پیشآهنگانش پس از دفن السا ٢٠ تیر اطراف آرامگاهش شلیک کردند به امید اینکه جفت السا آنها را بشنود… جورج او را در ذخیره گاه ملی “مرو” دفن کرد و هنوزهم افراد زیادی به قبرالسا سرمیزنند.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

اعتماد، محبت و دوستی… جورج و السا در کنار یکدیکر استراحت میکنند

 

در سال ۱۹۶۱، جورج بازنشسته شد و پس از آن تمام وقت و انرژی خود را وقف شیرها کرد. جورج آدامسون کار خود را با شیرها سالها ادامه داد و به بسیاری از آنان کمک کرد که آزاد و مستقل در طبیعت زندگی کنند.
کتاب جوی آدامسون (همسر جورج) با نام “
BORN FREE” (آزاد بدنیا آمده) در مورد تجارب شان با السا، به سرعت در لیست پرفروش ترین کتابها درآمد و به زبانهای مختلف ترجمه شد.
بخش عمده ای از این کتاب با استفاده از یادداشت های گسترده جورج نوشته شده بود.از روی این کتاب پرفروش نیز فیلمی با همین عنوان ساخته شد که نامزد و برنده جوایز بسیاری از جمله ٢ جایزه اسکار شد. بازیگران این فیلم ” Bill Travers” و همسرش “Virginia McKenna ” بودند که بعدها از نزدیکترین دوستان جورج آدامسون شدند.
گفتنی است که بیشتر نزدیک به تمامی درآمد این کتاب ها ، سخاوتمندانه از سوی جورج آدامسون برای کمک به حیات وحش اهدا شد.
هنرپیشه، سناریست، کارگردان و فعال حقوق حیوانات بیل تراورز و همسرش ویرجینیا هر دو به حیوانات محبت و علاقه واقعی داشتند و در راه مبارزه برای کاهش درد و رنج حیوانات مبارزه میکردند. از جمله فعالیت های آنها سازماندهی و ایجاد
Born Free Foundation میباشد.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

دوستان از چپ براست: ویرجینیا مک کنا، جورج آدامسون، بیل تراورز و جوی آدامسون

جورج و کریستین – کریستین نام توله شیری بود که در سال ١٩۶٩ در لندن توسط John Rendall و Anthony “Ace” Bourke خریداری شد و در نهایت توسط جورج آدامسون آزاد شد. در سال ٢٠٠٨ ویدئو کلیپ کوتاهی از فیلم “کریستین شیری در انتهای دنیا” بر روی اینترنت به نمایش گذاشته شد که متاسفانه با عجله و شتابی که شرکتها و افراد ذینفع برای سودجویی و کسب درآمد از این فیلم سرشار از احساس و تاثر برانگیز داشتند، صحبت چندانی از قهرمان اصلی این فیلم یعنی جورج آدامسون، کسی که با صبر ، محبت و از خود گذشتگی فراوان به کریستین کمک کرد تا آزادی خود را باز یابد و به او آموخت چگونه در حیات وحش به زندگی آزادانه خود ادامه دهد، به میان نیامد!. فیلمهای کریستین را در ۵ قسمت در اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا مشاهده نمایید.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba
جورج میگفت : این روزها، از شادترین روزهای زندگی اش بودند.Kora در این زمان هنوز وحشی، دست نخورده و صلح آمیز بود با تعداد اندکی از انسانهایی که قصد نابودی اش را داشتند…

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج در حال قدم زدن با “پسر” در سمت چپ و “کریستین”

 

پیاده روی های روزانه جورج با شیرها، در این پیاده روی ها او با معرفی مناظر، صداها و بوهای مختلف شیرها، را با دنیای جدید آشنا میکرد.
جورج شلر، یکی از معدود دانشمندانی که جورج آدامسون را جدی گرفت و به کار او ارج نهاد، میگوید: اطلاعاتی که او به ما منتقل کرده در هیچیک از کتابهای بیولوژی پیدا نمیشود. تجربه او از باز گرداندن حیوانات به طبیعت، درسهای بی نظیری به ما آموخته است و جامعه ی مدافعان محیط زیست برای همیشه مدیون اوست…

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج با “دختر” و توله های او – “دختر” شیری بود که بطور آزاد و وحشی زندگی می کرد اما هنوز هم به دوست عزیزش اعتماد داشت و اجازه میداد جورج به توله هایش نزدیک شود و آنها را نوازش کند.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج آدامسون با شیرهایی که به آنها عشق میورزید – این شیرها آزاد زندگی میکردند ولی با وجود این به دوستی با جورج ادامه میدادند. جورج رابطه ای باور نکردنی با شیرها حفظ کرده بود رابطه ای بر اساس عشق و اعتماد عمیق و دوستی پایدار و متقابل.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba
هیچ انسانی تا به حال نتوانسته وفاداری ، دوستی و اعتماد شیر هایی را اینچنین جلب کند که در عین زندگی وحشی و آزاد، همچنان رابطه صمیمی و دوستانه خود را حفظ کنند.
این دو دوست، در آرامگاه نهایی خود نیز در کنار یکدیگر آرمیده اند.
متاسفانه ما دیگر شاهد چنین افرادی نخواهیم بود. جورج آدامسون در نوع خود منحصر بفرد بود. انسانی که نه تنها در صلح و صفا با شیرهای آزاد زندگی میکرد بلکه دوست آنها نیز بود.

پشت “پسر” به شدت بر اثر گاز گرفتگی مجروح شده بود اما با وجود درد شدید به دوست بسیار عزیزش اجازه میداد زخمهایش را درمان کند. “کریستین” به نظر می رسید این حرکت جورج را درک میکند و آرام و بیصدا از این کار جورج حمایت میکند.
جورج آدامسون به جهانیان نشان داد که چگونه با عشق و محبت میتوان با حیواناتی که برخی آنها را وحشی و ددمنش می نامند حتی پس از آزادی شان، رابطه و دوستی برقرار کرد.
و شیرهایی که به آنها عشق میورزید به ما نشان دادند که بر خلاف آنچه به تصویر کشیده شده اند، موجوداتی بی احساس و مکانیکی که فقط در پی دریدن و خوردن هستند، نیستند.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج در کنار “پسر” و کریستین (بالا سمت چپ)

جورج آدامسون در حال تعمیر لندروور متوقف شده اش. مدت زمان زیادی میخواهد تا فردی واقعا منحصر به فرد به چنین مرحله ای از خودکفایی برسد که به تنهایی و با امکانات بسیار اندک و با اتکا به اعصاب پولادین و دانش خود،  ناهمواری ها و سختی های زندگی را بخاطر عشق و هدفش تحمل کند…

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

متاسفانه در ٢٠ آگوست ١٩٨٩ جورج آدامسون در کنیا، هنگامی که برای نجات دستیار خود و یک جهانگرد اروپایی به پارک “کورا” رفت توسط شکارچیان غیرمجاز سومالیایی به ضرب گلوله به قتل میرسد…
او در پارک ملی کورا در کنار برادرش، توله شیری بنام “SuperCub”و دوست بسیار عزیزش، شیری بنام “پسر” به خاک سپرده شده است.
به دلیل نزدیکیش به شیرها، دوستانش همیشه نگران جان او و جوی همسرش بودند. اما او بدست بیرحمترین و خطرناکترین شکارچی، یعنی انسان، کشته شد.
یکی از دوستان نزدیکش میگوید :” بسیاری از ما بدلیل نادانی و قضاوت متعصبانه ، تصور میکنیم که چون حیوانات مانند ما حرف نمیزنند در رتبه پایین تری از انسان قرار دارند. جورج مانند دیگران نبود. او با تجربه و تیزبینی خود توانایی های حیوانات را تشخیص میداد و آنها را با خود برابر میدانست و تلاش میکرد حیوانات را از اسارت، رنج و مرگ نجات دهد. پایه رابطه اش با حیوانات عشق و درک آنان بود.
او همیشه میگفت: “حیوانات هیچ خطری برای انسان ندارند، ولی این انسان است که برای حیوانات و حتی کره خاکی مان بسیارخطرناک است.”

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج آدامسون همواره نگران آینده شیرها بود. چندی پیش از مرگش در کتابش نوشته بود:
اینک چه کسی مراقبت از حیوانات را بعهده خواهد گرفت، مراقبت از آنهایی که خود به تنهایی از پس این کار بر نمی آیند؟ آیا مردان و زنان جوانی هستند که آمادگی داشته باشند این بار را بدوش بکشند؟ آنگاه که باد صدای مرا با خود به دوردست ها ببرد، چه کسی صدای آنها خواهد بود تا به دفاع از آنها برخیزد؟
یادش گرامی باد

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

به امید اینکه شما هم با الهام گرفتن از جورج آدامسون و شیرها، صدایی باشید برای بیصدایان، حیواناتی که خود نمیتوانند برای خویش صحبت کنند و تکیه شان بر ماست که از حقوقشان دفاع کنیم…
چند لینک برای کمک به شیرها و دیگر حیوانات:

 

http://www.lionrescue.org.za/projects.htm

http://www.tigerhaven.org

http://www.cannedlion.org

http://www.bornfree.org.uk

http://www.ad-international.org/adi_world

چند ویدئو از جورج آدامسون و دوستان شیرش
منبع:
http://www.fatheroflions.org/


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

اینترپل با اعلام نتایج موفقیت‌آمیز عملیاتی که اخیرا با هدف نجات ببرهای در معرض انقراض و مصادره محموله‌هایی از پوست و سایر اعضای بدن این حیوانات کمیاب انجام شد، روز جهانی ببر را تبریک گفت.

به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طی این عملیات گسترده حدود ۴۰ نفر از عاملان قاچاق این حیوانات ارزشمند، باشکوه و کمیاب، بازداشت و تمام محموله های‌ آنها که حاوی پوست و سایر اعضای بدن ببرها بودند،‌ مصادره شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اینترپل اعلام کرد: در این عملیات که تحت عنوان «عملیات شکار» در سراسر کشورهای بوتان، چین، هند و نپال اجرا شد، کالاهای قاچاق دیگری که از حیات وحش جمع آوری شده بودند، نظیر شاخ کرگدن، عاج فیل و اسبهای دریایی و نیز بسیاری از گونه‌های گیاهی حفاظت شده، مصادره شدند.

دیوید هیگینز از افسران پلیس بین الملل (اینترپل) در بیانیه‌ای تاکید کرد: قاچاقچیان، هر نوع جانور یا گیاهی را که بتوانند از آن سود ببرند، جمع آوری و خرید و فروش می‌کنند. واحد مقابله با جنایات محیط زیست در اینترپل، وظیفه هماهنگ سازی این عملیات را بر عهده داشته است. «عملیات شکار» در عین حال با همکاری نیروهای پلیس، ماموران گمرک، آژانس‌های محیط زیستی، مقامات حفاظت از جنگل‌ها و جمعی از بازرسان بین المللی انجام شد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

وضعیت اسفبار و زندگی سخت حیوانات در باغ وحش باغلارباغی تبریز/ تصویری

وضعیت اسفبار و زندگی سخت حیوانات در باغ وحش باغلارباغی تبریز را نشان می دهد.
 
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4586.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4587.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4588.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4589.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4590.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4591.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4592.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4593.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4594.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4595.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4596.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4597.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4598.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4599.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4600.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4601.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4602.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4603.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4604.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4605.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4606.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4607.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4608.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4609.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4610.jpg
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 ... 22 23 24 25 26 ... 39 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com