Environmentalist


وقتی ستاره های سینما گنجشکک اشی مشی را به دندان می زنند
سحر قریشی با انتشار عکسی از خود و چند بازیگر دیگر سینما بسیاری از علاقمندان به محیط زیست را به حیرت واداشت.
زیست بوم: سحر قریشی با انتشار عکسی از خود و چند بازیگر دیگر سینما بسیاری از علاقمندان به محیط زیست را به حیرت واداشت.
 به گزارش زیست بوم،  سایت ستاره نیوز خبری منتشر کرد که در آن سحر قریشی با انتشار این عکس نوشته است: گنجشک خوری با دوستان! در تصویر نیما شاهرخ شاهی و سیاوش خیرابی نیز دیده می شوند.

گنجشک خوری سحر قریشی
 
در حالیکه بسیاری از چهره های هنری، ورزشی و سیاسی به موج حمایت از گونه های طبیعی ایران زمین پیوسته اند انتشار این تصاویر غافلگیر کننده بود. امیدواریم این بازیگران در قبال خبر و عکس منتشره واکنش نشان دهند.

سال گذشته در زیست بوم در خصوص گنجشک خوری با عنوان « گنجشکک اشی مشی را به سیخ می کشند» یادداشتی نوشتیم و تصاویری منتشر کردیم که بازخوانی آن شاید خالی از لطف و البته رنج! نباشد!

دزفولی ها به گنجشک می گویند "بنگشت"! پرنده کوچکی که در دشت ها و باغ های این شهر جنوبی به وفور یافت می شود. بعد از بازار طلا فروش ها نرسیده به میدان ساعت همیشه چند نفر با سینی های بزرگی که گنجشک های پرکنده و لخت را روی آن به سیخ کشیده اند ایستاده اند، مشتری ها می آیند و هر تعدادی که بخواهند گنجشک می خرند و می برند برای درست کردن «آبگوشت گنجشک»، «خورشت قیمه گنجشک»، «کباب گنجشک» یا « خوراک گنجشک»!

شاید با خودتان فکر کنید که این پرنده که به زحمت توی یک دست جا می گیرد چقدر گوشت دارد که بشود با آن خورشت پخت! بهرحال اهل فن می پزند و اضافه می کنند به باقی چربی و پروتئین های بدن! اما به عکس هایی که «امین نظری» برای خبرگزاری ایسنا گرفته است نگاه کنید، به چشم های خیره گنجشک و دست و چاقویی که حتی توی این تصاویر هم بوی خون می دهد، چرا آدمی این همه حریص خوردن است چنان که حتی از گنجشکک اشی مشی هم نمی گذرد؟

در سکانسی از سریال دوست داشتنی "هزار دستان” ساخته علی حاتمی، رضا شکارچی از ابولفتح می گوید که به او نهیب زد:

- شکارچی تا کی کبک و گوزن؟ عزم شکار ناب کن...

حالا شکارچی ها حتی برای کشتن گنجشک ها دام پهن می کنند! گران بودن مرغ را بهانه نکنید، این عادت ناخوشایند به سیخ کشیدن گنجشک سال هاست رواج دارد.... شکار را کنار بگذار مرد شکارچی! چاقویت سیر نشد از خون این همه گنشجکک اشی مشی ....دست همه مان را به خون گنجشک ها آلوده کردی...!

گنجشک خوری

گنجشک خوری

گنجشک خوری

گنجشک خوری

گنجشک خوری

گنجشک خوری
منبع: زیست بوم
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 7 ارديبهشت 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کشف لاشه یک پلنگ ایرانی در پارک ملی گلستان

 عصر روز گذشته (۱۳۹۳/۲/۲) نیروهای یگان محیط زیست پارک ملی گلستان حین گشت زنی با لاشه یک پلنگ ایرانی در محدوده ای بنام دره زاولی برخورد نمودند.

مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان در این باره گفت: لاشه که متعلق به یک پلنگ نر جوان می باشد در فاصله ای اندک از جاده آسیایی در حالی مشاهده شده که اجزای بدن پلنگ توسط حیوانات لاشه خوار خورده شده اما اسکلت پلنگ به غیر از دستها کاملا سالم است.

احمد دباغیان افزود: بر اساس بررسی های اولیه صورت گرفته، با توجه به فاصله کم مکان مشاهده لاشه با جاده به احتمال زیاد پلنگ پس از برخورد با خودروهای عبوری آسیب دیده و پس از طی مسافتی تلف شده است.

البته احتمال مرگ این نر جوان بر اثر درگیری با نرهای بزرگ تر برای تعیین قلمرو نیز وجود دارد.

اسکلت این پلنگ به منظور انجام تحقیقات تکمیلی به اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان منتقل شده است.

در تاریخ ۱۳۹۲/۱۲/۲۵ نیز لاشه نیمه خورده یک پلنگ ایرانی بالغ در پارک ملی گلستان و در مکانی نزدیک به جاده میانگذر این پارک مشاهده گردید.

عبور جاده آسیایی از قلب پارک ملی گلستان باعث شده است تعداد زیادی از گونه های جانوری ارزشمند از جمله پلنگ، خرس قهوه ای، مرال و … طی چند سال گذشته بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در این جاده از بین رفته اند و تعداد زیادی نیز زخمی شده و پس از مدتی در بخش های دیگری از پارک تلف شده اند و کسی متوجه آنان نشده است.

منبع:http://www.iew.ir/1393/02/03/24011

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 7 ارديبهشت 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کشف ۱۵۰۰ شاخه لاله واژگون توسط یگان محیط زیست استان تهران

 پس از کشف ۶۰ شاخه لاله واژگون از یک مرکز فروش گل و گیان در تهران، نیروهای یگان محیط زیست استان تهران به بررسی موضوع و انجام تحقیقات به منظور شناسایی عوامل اصلی و مراکز عمده خرید و فروش این گونه نادر گیاهی پرداختند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تهران در این باره گفت: پس از شناسایی یک مرکز عمده خرید و فروش این گونه در تهران، ساعت ۵٫۳۰ بامداد امروز نیروهای یگان محیط زیست استان تهران طی عملیاتی در بازار گل امام رضا واقع در جاده خاوران، محموله بزرگی شامل ۱۵۰۰ شاخه لاله واژگون را کشف نمودند.

مامورین در ازدهام بازار گل موفق به شناسایی عامل اصلی انتقال این محموله به تهران نشده و لاله های کشف شده به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران منتقل گردید.

لاله واژگون از گونه های گیاهی در معرض انقراض کشور به شمار می رود. رویشگاه های این گونه بخش های بسیار محدودی در زاگرس در استان های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و نقاط کوچکی از لرستان و فارس را شامل می شود.

چرای مفرط دام در رویشگاه های این گونه و تخریب زیستگاه های طبیعی به منظور فعالیت های کشاورزی و برداشت و قاچاق لاله واژگون نسل این گونه گیاهی ارزشمند را در آستانه نابودی کامل قرار داده است.

به منظور حفظ این گونه گیاهی مساحتی معادل ۳۸۰ هکتار از رویشگاه لاله واژگون در استان چهارمحال و بختیاری طی مصوبه شورای عالی محیط زیست در سال ۱۳۷۵ به عنوان اثر طبیعی ملی تصویب گردید.

………..تصاویر: لاله های واژگون کشف شده در بازار گل امام رضا توسط یگان محیط زیست استان تهران

با توجه به زیبایی و ظاهر منحصربفرد لاله واژگون هر ساله در فصل رویش، عده‌ای متخلف سودجو پس از چیدن لاله ها نسبت به انتقال این گونه به شهرها به منظور فروش به عنوان گیاه تزئینی اقدام می کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تهران از تمامی مردم خواست از خرید لاله واژگون خودداری نموده و از این طریق دست متخلفین را از قاچاق این گونه گیاهی نادر و ارزشمند کشور کوتاه کنند. همچنین در صورت مشاهده خرید و فروش لاله واژگون بلافاصله موضوع را از طریق شماره تلفن های ۷۷۳۵۹۵۶۴ و ۷۷۳۵۵۷۸۱ به یگان حفاظت محیط زیست استان تهران دهند.

منبع: http://www.iew.ir/1393/02/02/23973

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 7 ارديبهشت 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

۱۰ سنجاب ایرانی کشف شده از قاچاقچیان در جنگل های بلوط دزفول رهاسازی شدند

 نیروهای یگان حفاظت محیط زیست خوزستان طی عملیاتی در جریان بازرسی از یک مرکز غیرمجاز خرید و فروش حیوانات در شهر اهواز تعداد ۱۰ عدد سنجاب ایرانی را کشف و ضبط نمودند.

فرهاد قلی نژاد رئیس اداره محیط زیست دزفول در این باره گفت: سنجاب های کشف شده پس از بررسی سلامت به زیستگاه های جنگلی شمال استان خوزستان منتقل و توسط محیط بانان شهرستان دزفول در جنگل بلوط کوه سگریون رهاسازی شده و به دامان طبیعت بازگشتند.

سنجاب ها به دلیل مخفی نمودن بذر بلوط در زیر خاک نقش بسیار مهمی در رویش و حفظ جنگل های بلوط بر عهده دارند و همچنین به عنوان طعمه ضامن بقایای بسیاری از گوشتخواران از جمله روباه، شغال و پزندگان شکاری می باشند.

شکارچیان غیرمجاز ضمن سوراخ کردن تنه درختان بلوط بوسیله تبر، نوزادان سنجاب از داخل لانه ها برداشته و همچنین با آتش زدن درختان بلوط و ایجاد دود، سنجاب های بالغ را از لانه خود در داخل در درخت بیرون کشیده و با کیسه های مخصوصی به دام می اندازند.

 

قاچاقچیان، سنجاب ایرانی را به استان های دیگر خصوصا استان تهران منتقل کرده و به نام های دیگر از جمله سنجاب خارجی و غیره به عنوان حیوان خانگی و با قیمت گزاف به فروش می رسانند.

صید غیرمجاز و فروش به عنوان حیوان خانگی موجب کاهش شدید جمعیت سنجاب در رویشگاه های بلوط شده و نسل این گونه ارزشمند را در خطر انقراض قرار داده است.

منبع: http://www.iew.ir/1393/01/31/23923

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 7 ارديبهشت 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com