Environmentalist


تهران


مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: با احتساب ثبت موالید و فوت و بروزرسانی آمار جمعیت سازمان ثبت احول در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، جمعیت ایران تا پایان بهمن‌ سال جاری به ۷۶ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۹۸۵ نفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر روابط عمومی و همکاری‌های بین الملل، علی‌اکبر محزون با بیان اینکه در یازده ماهه سال جاری، یک میلیون و 310 هزار و 163 ولادت در کشور به ثبت رسیده، افزود: از این تعداد، 672 هزار و 51 نفر پسر و 638 هزار و 112 نفر دختر بوده و این آمار نسبت به سال گذشته از رشد 2.9 درصدی برخوردار بوده است.

محزون با اشاره به اینکه آمار ازدواج‌های ثبت شده در مدت یاد شده که در حال تکمیل است، برابر با 726 هزار و 390 مورد بوده است اظهارداشت: بیشترین ازدواج ثبت شده مربوط به مردان گروه سنی 20تا 24 ساله با زنان 15 تا 19 ساله بوده که تعداد آن برابر با 148 هزار و 226 مورد است.

وی تصریح کرد: در این مدت، بیشترین ازدواج ثبت شده مردان در گروه سنی 20 تا 24 ساله با رقم 314 هزار و 452 مورد و بیشترین ازدواج ثبت شده زنان نیز در همین گروه سنی با رقم 278 هزار و 918 مورد بوده است.

مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال یادآور شد: همچنین در یازده ماهه سال جاری، 121 هزار و یک طلاق و 334 هزار و 667 فوت درکشور به ثبت رسیده است.

برگزاری همایش ملی جمعیت22 و 23 اسفند

محزون افزود: در پی تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مسائل جمعیتی کشور و با هدف ایجاد وفاق ملی در اجرای دقیق و اثربخش سیاست‌های جدید جمعیتی و تبیین راهبردها و اقدامات اجرایی آن، همایش ملی «جمعیت، تعالی و راهبردها» با حضور اندیشمندان، صاحبنظران و مسئولین توسط سازمان ثبت احوال کشور و با مشارکت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه تهران و سایر ارگان‌ها و مجامع تخصصی در تاریخ 22 و 23 اسفندماه سال جاری در محل تالار بزرگ وزارت کشور برگزار می‌شود.

وی «مروری بر فرصت‌ها و چالش‌های جمعیتی ایران و آینده‌نگری آن»، «جابجایی‌ها و توزیع فضایی جمعیت»، «کیفیت و سلامت جمعیت»، «جمعیت، خانواده و الگوی سبک زندگی» و «راهبردهای و سیاست‌های جمعیتی» را از محورهای اصلی برگزاری همایش ملی جمعیت عنوان کرد.

بنا به گفته مدیرکل دفتر و آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در پایان این همایش، میزگردی با موضوع «چشم انداز جمعیت ایران، ظرفیت‌ها و مطلوبیت‌ها» نیز برگزار خواهد شد.

 

کد خبر :7943   زمان مخابره: 13:48:0 - 7/12/1391
 // www.iren.ir //

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات : معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: بر اساس آمار آخرین سرشماری انجام‌ شده در سایت‌های حفاظت‌ شده استان خوزستان، تعداد گوزن‌های زرد ایرانی از ۵۹ راس به ۹۹ راس افزایش یافته است.

عادل مولا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان اظهارکرد: گونه گوزن زرد ایرانی در دهه ۳۰ خورشیدی جزو گونه‌های منقرض به شمار می‌آمد که پس از مشاهده تعداد اندکی از این گونه در حاشیه‌های رودخانه‌های دز و کرخه، این گوزن‌ها آخرین بازماندگان گونه گوزن زرد ایرانی در خاورمیانه شناخته شدند. تعدادی از این گونه‌ها به ساری منتقل شد و پس از تکثیر، به استان‌های دیگر کشور منتقل شدند.

Animal-Rights-Watch--ARW-1-1339

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در جنگل‌های حاشیه دز و کرخه نگهداری می‌شود؛ این مناطق در رده پارک‌های ملی طبقه‌ بندی شده‌اند.مولا با بیان این‌که این سایت‌ها پس از پاک‌سازی از حیوانات درنده و گوشت‌خوار، به محل نگهداری گوزن زرد ایرانی تبدیل شدند، گفت: حدود ۷۰ هکتار زمین در سایت دز و ۲۰۰ هکتار زمین در سایت کرخه حصارکشی شد.

وی ادامه داد: پس از آماده‌سازی، ۲۱ راس گوزن ایرانی به سایت دز و ۳۸ راس به سایت کرخه منتقل شدند.معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: خوشبختانه به دلیل سازگاری این گونه گوزن کمیاب با شرایط آب و هوایی خوزستان، رشد و افزایش گونه گوزن زرد ایرانی نسبت به استان‌های دیگر بسیار خوب بوده است.وی گفت: در آخرین سرشماری مشخص شد که تعداد این گونه در سایت دز به ۳۵ راس و در سایت کرخه به ۶۴ راس افزایش یافته است.مولا عنوان کرد: البته بیشتر گوزن‌های منتقل شده به خوزستان نر بوده‌اند که در صورت بیشتر بودن تعداد گوزن‌های ماده، امکان افزایش بیشتر تعداد رئوس در سایت‌های خوزستان وجود داشت.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات :اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در بیانیه جدیدی هشدار داد که در حال حاضر تالاب‌های ساحلی اروپایی در خارج از محدوده اتحادیه اروپا بیش از گذشته آسیب پذیر شده‌اند و در معرض خطر تخریب هستند.

Animal-Rights-Watch--ARW-1-1337

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این زیستگاه‌های متنوع شامل مانگروها، آبگیرها و مرداب‌ها، خدمات اکوسیستمی بسیاری برای گونه‌های مختلف گیاهی، جانوری فراهم می‌سازند که از آن جمله می‌توان به ایجاد لانه‌های طبیعی برای ماهی‌ها و انواع صدف‌داران در مجاورت صخره‌های مرجانی، حفاظت از نواحی ساحلی در برابر طوفان‌های سهمگین و نیز جذب حجم بیشتری از کربن اتمسفر اشاره کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، این تالاب‌ها شبکه‌ بین‌المللی را بوجود می‌آورند که به عنوان توقفگاه‌هایی برای پرندگان مهاجر و محل مناسبی برای پرورش و تولید مثل آنها، نقش حیاتی و حائز اهمیتی ایفا می‌کنند.

برهمین اساس و با توجه به اهمیت فوق العاده‌ای که این اکوسیستم‌ها برای طبیعت و بقای گونه‌های مختلف دارند، اخیرا تلاش برای حفاظت از آنها افزایش یافته و کارشناسان را متوجه مشکلات مدیریتی فعلی در بخش نظارت و مراقبت از این نواحی ساخته است.

اقدامات فوق در پروژه‌ای تحت عنوان MANG انجام خواهند گرفت. هدف از اجرای این پروژه طی یک دوره ۳۶ ماهه، رسیدگی و حفاظت از تالاب‌های اروپایی در امریکا و اقیانوس هند است.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات :مدیرکل زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شش تالاب کشور تا پایان سال ۹۲ بین‌المللی می‌شوند.دکتر ناصر مقدسی در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ افزود: برای احیا و حفظ تالاب‌ها، سند طرح تالاب‌های کشور بزودی نهایی می‌شود که بر اساس آن هر تالاب برنامه عمل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خواهد داشت.

Animal-Rights-Watch--ARW-1-1332

به گفته وی، طبق این سند فعالیت‌ها و وظایف هر سازمان و اقداماتی که باید در راستای بهبود وضعیت تالاب‌ها صورت گیرد کاملا مشخص شده است.مدیرکل زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تا کنون سند برخی از تالاب‌های کشور مانند تالاب‌های پریشان،‌انزلی، شادگان و ارومیه تهیه و نهایی شده است.

مقدسی در خصوص اقدامات انجام شده برای تهیه ساختار و قالب مشخص برای اجرای پروژه‌های عملی اظهار کرد: تا کنون اقدامات آموزشی مختلفی انجام شده و مستنداتی را با استفاده از تجربه‌ی نمونه‌های موفق در احیا و و نگهداری تالاب‌ها مانند شادگان و انزلی فراهم کرده و در این مسیر تقریبا خوب پیش رفته‌ایم. همچنین برای مسئولان استان‌هایی که دارای زیست‌بوم‌های آبی و تالابی هستند جلساتی را با عنوان جلسات ظرفیت‌سازی برگزار کرده‌ایم که در آن نحوه اجرای مدیریت زیست‌بومی آموزش داده می‌شود.

وی ادامه داد: تعیین نقش ذینفعان شامل سازمان‌های دولتی و جوامع بهره‌بردار، شناسایی نقاط ضعف و بحرانی ، شناسایی تهدیدات و هدفگذاری از جمله مسائلی است که در جلسات ظرفیت‌سازی ارائه می‌شود.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

  مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسایی در ادامه افزود: برای به دست آوردن آمار این دسته از حیوانات(حیواناتی که پوست بدن آنها خال خال یا راه راه است) از دوربین‌های تله‌ای استفاده می شود. به گفته وی،‌ یوزپلنگ‌ها گونه‌هایی هستند که در دنیای زیست شناسی از آنها با تخمین ...
تاریخ انتشار: ۷ اسفند, ۱۳۹۱

هومن جوکار زیست بوم: مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسایی با اشاره به اسارت دو توله یوزپلنگ نر و ماده با نام‌های «کوشکی» و «دلبر»، گفت: عملیات تکثیر فرزند دو یوز در اسارت برای اولین بار در کشور، در سال آتی انجام می‌شود.

به گزارش زیست بوم، هومن جوکار در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار جامعه فارس، اظهار داشت:‌ پوزپلنگ گونه ای است که تعیین جمعیت دقیق آن کار آسانی نیست. اینها گونه‌هایی هستند که آمار آنها در دنیا با تخمین یاد می‌شود. برای این کار چند منطقه به طور نمونه مورد انتخاب قرار می‌گیرد و در آن مناطق از روش‌های آمار برداری سعی می‌شود تعداد این دسته از جانداران تخمین زده و به سایر مناطق تعمیم داده شود.

 

 

مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسایی در ادامه افزود: برای به دست آوردن آمار این دسته از حیوانات(حیواناتی که پوست بدن آنها خال خال یا راه راه است) از دوربین‌های تله‌ای استفاده می شود.

به گفته وی،‌ یوزپلنگ‌ها گونه‌هایی هستند که در دنیای زیست شناسی از آنها با تخمین یاد می شود.

وی بیان داشت: در روش فعلی تعداد زیادی دوربین در مناطق به خصوصی کار گذاشته می شود و یوزپلنگ‌هایی که از کنار این دوربین‌ها عبور می‌کنند به صورت اتوماتیک از آنها عکسبرداری می‌شود و به همین ترتیب به یک تخمین از جمعیت یوزپلنگ‌های دست می‌یابیم.

جوکار اضافه کرد: این کار به صورت پراکنده انجام شده و درنهایت تخمین غیر دقیقی در گذشته از تعداد یوزپلنگ‌ها حاصل شده است.

 

*بر اساس آمار تخمینی تعداد یوزپلنگ‌ها در کشور به ۱۲۰ قلاده می‌رسد

وی بیان داشت:‌ هم اکنون بر همین اساس آمار یوزپلنگ در کشور حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ قلاده بوده است.

مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسایی در ادامه ابراز داشت: از زمانی که تصمیم گرفته تخمین با واقعیت نزدیک شود زمانی که حدود ۸۰درصد از زیستگاه این جاندار مورد آماربرداری قرار گرفت بر این امر واقف شدیم که تعداد یوزپلنگ در کشور از آماری که در گذشته تخمین خورده بود کمتر است.

جوکار گفت: تمامی یوزپلنگ‌های شناسایی شده، در حاشیه کویر مرکزی شناخته شده اند این در حالی است که ما از وسط این کویر خبری نداریم و اطلاعی از تعداد یوزپلنگ‌ها در این نقطه نداریم.

*هم‌اکنون حداقل ۵۰قلاده یوزپلنگ در کشور زندگی می‌کند

وی افزود: بر همین اساس ما حداقل‌ها را در خصوص آمار یوزپلنگ در کشور می دانیم به همین ترتیب می توان به طور قطع گفت که هم اکنون حداقل تعداد ۵۰ قلاده یوزپلنگ در کشور زندگی می کند.

جوکار ادامه داد: ‌تنها جایی که در دهه ۷۰میلادی یوزپلنگ در آن دیده شده است فقط ایران است و گزارشی مبنی بر دیده شدن این حیوان در کشورهای حاشیه ارائه نشده است.

*شکارچی یوز نداریم

وی با اعلام اینکه هم اکنون شکار برای سرگرمی و فروش در خصوص یورزپلنگ در کشور انجام نمی‌شود، بیان داشت: شکارچی که به قصد شکار  یوزپلنگ به صحرا و بیابان برود وجود ندارد.

جوکار افزود: شکار این جاندار به ندرت و به صورت تصادفی توسط چوپان‌ها و ساربان‌ها آن هم به دلیل اینکه این دسته از افراد آموزش‌های لازم را ندیده‌اند انجام می‌شود.

*به دام افتادن یوزپلنگ توسط چوپانان و ساربان‌ها

وی گفت: این افراد در مواجه به یوزپلنگ نسبت به این دسته از حیوانات وحشی واکنش شدید نشان می دهند و در نهایت در این میان یورزپلنگ یا به دام می افتد و یا از بین ‌می‌رود.

*طی ۸سال گذشته ۲حادثه درباره اسارت یوزپلنگ اتفاق افتاده است

وی بیان داشت: به این ترتیب طی ۸سال گذشته ۲ حادثه برخورد افراد به صورت تصادفی با یوزپلنگ دیده شده است که در هر دو مورد در پارک ملی توران اتفاق افتاده است.

جوکار اضافه کرد: یکی از این موارد حدود ۴ سال گذشته اتفاق افتاده بود که یک چوپان با تعقیب یک یوزپلنگ مادر به همراه دو توله اش، موفق شده بود تا یکی از توله‌های این یوز را نر بود و سنش هم ۴ماه بود به دام اندازد.

*به دام افتادن یوزپلنگ نر ۴ ماهه توسط چوپان

‌مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسیایی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست این یوزپلنگ نر را از چوپانی که مبادرت به دام انداختن آن کرده بود باز پس گرفت و از آنجایی که سن آن کم بود و امکانش نبود به طبیعت برگردانده شود  آن را در محل ۱۲هکتاری در استان خراسان شمالی اسکان داد.

جوکار یادآور شد: اسم این توله یوزپلنگ به نام فردی که آن را به سازمان حفاظت محیط زیست معرفی کرده است نامگذاری شد.

وی اضافه کرد: هم اکنون نام این یوزپلنگ نر، کوشکی است.

*دلبر نیز به دام افتاد

‌مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسیایی اضافه کرد:‌ در اوایل سال ۹۰ نیز یوزپلنگ دیگری مورد تعقیب افراد عادی قرار گرفت که سازمان حفاظت محیط زیست پس از باز پس گیری این یوزپلنگ ماده آن را به منطقه پارک ملی توران برای ادامه حیات انتقال داد.

وی افزود: اسم این یوزپلنگ ماده با بهره گیری از منطقه‌ای که ساختمان حفاظت محیط زیست در آن واقع شده است،‌ دلبر نامگذاری شد.

جوکار گفت: بنابراین ما هم اکنون شاهد اسارت دو یوزپلنگ نر و ماده با نام‌های کوشکی و دلبر هستیم.

*تولد یوز فرزند توسط کوشکی و دلبر

وی خاطرنشان کرد: معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست درصدد است به عنوان گزینه آخر، ‌تکثیر در اسارت این دو یوز را مورد آزمایش قرار دهد.

وی متذکر شد:‌ باید توجه داشت که این دو یوز را اگر به همین شکل رها کنیم عمرشان به پایان خواهد رسید بنابراین می‌توان از موقعیت به وجود آمده استفاده کرد.

وی بیان داشت: این امر به شکلی است که کوشکی و دلبر به یک مکان واحد انتقال می‌یابند و پس از ازدواج

طی عمل جفت‌گیری فرزند می‌آورند.

جوکار متذکر شد: البته سازمان محیط زیست تکثیر گونه‌ها در اسارت را هیچگاه به عنوان گزینه اول مطرح مورد تایید قرار نمی‌دهد.

*تولید مثل دو یوز در اسارت یک شانس و فرصت است

‌مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسیایی در ادامه اضافه کرد: برای این کار دلایل کافی وجود دارد چرا که هم اکنون دو یوزپلنگ در اسارت هستند که این اقدام تنها راهکار ادامه دارد بودن حیات آنها خواهد بود.این یک شانس و فرصت است.

جوکار با بیان اینکه تکثیر یوزپلنگ شرایط خاص و ویژه‌ای را می طلبد، گفت:‌ به همین لحاظ اجرای این پروژه بسیار حساس است.

وی بیان داشت: یوزپلنگ تنها در ۷ روز سال است که آمادگی تکثیر پیدا می‌کند بنابراین تشخص زمانی را که یوزپلنگ در آن آمادگی تکثیر پیدا می کند از اهمیت ویژه1354371357‌ای برخوردار است.

مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسیایی افزود:  باید این ۷ روز تشخیص داده شود و سپس اقدام به نزدیک کردن این دو یوز نر و ماده کرد در غیر این صورت دلبر و کوشکی هیچگاه با هم جفت گیری نخواهند کرد.

*خوش بینی درباره جفتگیری کوشکی و دلبر در سال آتی

جوکار با بیان اینکه تامین منابع بودجه‌ای برای پیشبرد این مهم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار داشت:‌ برای تحقق مطلوب امر مزبور، بهترین متخصص بین المللی تکثیر یوزپلنگ را برای به کشور دعوت کرده‌ایم.خوش بین هستم در سال آینده این کار فاضل اجرایی کند.

وی در ادامه بیان داشت: شیوه زندگی یوزپلنگ‌ها ایجاب کننده طی مسافت‌های طولانی توسط آنان است به همین دلیل این دسته از جانداران برای طی مسافت مجبورند از بسیاری از جاده‌ها عبور کنند و چنانچه این امر در شب اتفاق افتد، رانندگان قادر به تشخیص نخواهند بود و احتمال صدمه دیدن آنها وجود خواهد داشت.

*هرساله ۲قلاده یوزپلنگ در جاده ها از بین می‌رود

مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسیایی بیان داشت: از ۱۰ سال گذشته تا به امروز هر ۳ ساله ۲ قلاده یوزپلنگ به این شکل از بین رفته اند.

جوکار افزود: کشورهای دنیا زیر گذرهایی را درست می کنند و از دو سمت جاده نقطه‌هایی را محصور می کنند و حیوانات برای عبور از جاده مجبور هستند از این زیر گذر عبور کنند.

*آغاز پروژه حمایت از یوزپلنگ آسیایی از سال ۱۳۸۱

وی یادآور شد: در ایران نیز در این راستا اقداماتی انجام شده است. به طوریکه برای نگه داشت یوزپلنگ از سال ۸۱ پروژه ای بین سازمان ملل متحد با سازمان حفاظت محیط زیست ایران با عنوان پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسایی، آغاز شد.

جوکار اضافه کرد: این پروژه با یک سری حمایت‌های بین‌المللی و بودجه ملی ادامه یافت.

وی اظهار داشت:  در طول ۱۰ سال گذشته به منظور حفاظت از این گونه از جانداران مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در قالب  3حوزه  آموزش و آگاه سازی،‌ تحقیقات و نیز حفاظت انجام شده است.

به گفته وی،‌ شاید اگر این اقدامات صورت  نمی‌گرفت امروز شاهد منقرض شدن این جاندار بودیم.

*یوزپلنگ دیگر در هاله‌ای از ابهام نیست

جوکار با تاکید بر اینکه باید روند رشد جمعیت این جاندار مورد ارزیابی قرار می گرفت،‌ افزود: فیلم های مستندی در این باره ساخته شده به طوریکه می‌توان گفت یوزپلنگ دیگر در هاله ای از ابهام نیست و همین امر  کمک شایانی را به حفاظت از آن کرده است.

مدیر ملی پروژه یوزپلنگ آسیایی یادآور شد:‌ سازمان حفاظت محیط زیست تعداد محیط بانان خود را در مناطقی که حضور قطعی یوز در آنها وجود دارد، افزایش داده است و امکانات این مناطق را بیشتر کرده است.

وی به نقش مهم رسانه ها اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها بستری را در ذهن مردم ایجاد می کند تا سازمان محیط زیست از تنهایی بیرون آید.

جوکار خاطرنشان کرد: مردم باید با آگاه شدن در حفظ و حراست از میراث های طبیعی همکاری لازم را با سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشند.



* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمی‌باشد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

انسان جانی از جاندار سلب نمی شود.   اصغر محمدی فاضل معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار زیست بوم به سیاست‌های جدید سازمان محیط زیست نسبت به شکار پرداخت و گفت: در موضوع شکار به طور کلی سازمان محیط زیست با یک پارادوکس مواجه ...
تاریخ انتشار: ۵ اسفند, ۱۳۹۱

asgharmohammadifazel1 زیست بوم/ سمیرا خباز: شکارچیان ما باید بدانند که دوران شکار و شکارچی‌گری به پایان رسیده است، زیرا نه تنها حیات وحش بلکه شرایط فرهنگی کشور نیز دیگر تحمل ادامه رویه‌های نادرست قبلی را ندارد و افراد علاقمند به فعالیت ورزشی به جای شکار، تیراندازی ورزشی رادنبال کنند و تفاوت آن اینست که برای تفریح

 

انسان جانی از جاندار سلب نمی شود.

 

اصغر محمدی فاضل معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار زیست بوم به سیاست‌های جدید سازمان محیط زیست نسبت به شکار پرداخت و گفت: در موضوع شکار به طور کلی سازمان محیط زیست با یک پارادوکس مواجه است از یک طرف تعداد قابل توجهی سلاح در اختیار افراد هست و سالانه تولید و یا از خارج از کشور وارد می‌شود و تحت عنوان سلاح شکاری در اختیار افراد قرار می‌گیرد و در اختیار داشتن این سلاح شکاری این توقع را برای دارندگان آن ایجاد می‌کند که حتما باید به شکار بپردازند، درحالیکه موجودی حیات وحش قابل شکار ما در کشور از تعداد سلاحهای شکاری کم تر است.

 

طبیعت ایران ظرفیت شکار همانند سالهای گذشته را ندارد

 

وی ازعواملی که باعث ایجاد کاهش حیات وحش قابل شکار ایران  شده است را در دو بخش تقسیم کرد: توسعه نامتوازن که باعث تخریب سطوح وسیعی از محیط زیست طبیعی ما شده است و از طرف دیگر بروز خشکسالی‌ها و محدود شدن عرصه‌های طبیعی به دلایل مختلف باعث افول آمار حیات وحش به طور سالیانه شده است.

 

اصغر محمدی فاضل گفت: سازمان محیط زیست از سیاست قبلی صدور پروانه شکار فاصله گرفته است و با محدود کردن صدور پروانه‌ها برای افراد بومی و روستاییان ساکن در حاشیه مناطق مدیریت از فشار بر روی حیات وحش کشور کاسته است.

 

وی اظهار کرد: شکارچیان ما باید بدانند که دوران شکار و شکارچی‌گری به پایان رسیده است، زیراکه نه تنها حیات وحش بلکه شرایط فرهنگی کشور نیز دیگر تحمل ادامه رویه‌های نادرست قبلی را ندارد و اگر افراد علاقمند به فعالیت به فعالیت‌های ورزشی هستند به جای شکار، تیراندازی ورزشی را دنبال کنند و تفاوت آن اینست که برای تفریح انسان جانی از جاندار سلب نمی شود.

 

حمایت از باشگاههای تیراندازی با هماهنگی های اخیر سازمان محیط زیست و فدراسیون تیراندازی و وزارت دفاع

 

معاون محیط زیست طبیعی  سازمان محیط زیست درخصوص تدابیری که سازمان مربوطه برای تغییر فرهنگ شکار کرده است گفت: اخیرا هماهنگی‌هایی با فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی انجام داده‌ایم، در قالب این هماهنگی قرار شد برای حمایت از باشگاههای تیراندازی اقداماتی از قبیل تامین کافی گلوله انجام شود، که به موجب این در‌خواست با صنایع دفاع برای تخصیص گلوله‌های ورزشی به باشگاههای تیراندازی و تولید گلوله‌های ورزشی که هم به لحاظ مقدار مواد ناریه (میزان باروت) و هم از لحاظ وزن و رنگ با پوکه‌‌های معمولی متفاوت هستند انجام شده است.

 

وی اظهار امیدواری کرد با شرایط متفاوتی که این ترکیبات جدید گلوله‌ با ترکیبات قدیمی دارند، رویکرد جدید‌ی به حوزه تیراندازی درمیان علاقمندان به تیراندازی ایجاد کند و با این رویکرد حساب آنها از شکارچیان جدا خواهد شد.

 

محمدی فاضل افزود: با اجرایی شدن این رویکرد جدید ما همچنان با شکارچیان در قالب مقررات مربوطه‌ در سازمان محیط زیست برخورد خواهیم کرد اما در خواست ما از همه علاقمندان به ویژه شکارچیان این‌است که یک دوره استراحت چند ساله به حیات وحش بدهیم و اجازه دهیم حیات وحش از لبه انقراض فاصله بگیرد.



* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمی‌باشد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

زیست بوم: بزرگ‌ترین کروکودیل جهان که در قفس نگهداری می‌شد، مرده است.   به گزارش زیست بوم و به نقل از خبرگزاری اتریش از مانیل گزارش داد، این کروکودیل 6.17 متری که در آب‌های شور زندگی می‌کرد، یکشنبه شب در پارک گردشگری در بوناوان در فیلیپین مُرده است. ...
تاریخ انتشار: ۵ اسفند, ۱۳۹۱

زیست بوم: بزرگ‌ترین کروکودیل جهان که در قفس نگهداری می‌شد، مرده است.

 

به گزارش زیست بوم و به نقل از خبرگزاری اتریش از مانیل گزارش داد، این کروکودیل ۶٫۱۷ متری که در آب‌های شور زندگی می‌کرد، یکشنبه شب در پارک گردشگری در بوناوان در فیلیپین مُرده است.

86591DA839AEC945B98EF722A3C48_h316_w628_m5_cZYQLSMeD

 

65812815_012824681-1 (1)

 

ادوین الورده، شهردار بوناوان اعلام کرد دلیل مرگ این حیوان در دست بررسی است.

 

از اواخر ماه گذشته، این تمساح که “لولانگ” ( Lolong) نامیده شده بود، دیگر جیره غذایی خود را نمی‌خورد. علاوه بر این، شکم او پف کرده بود.

 

864314381BF864C8706D6225EC48EB_h316_w628_m5_cQkrnnYWa

کتاب رکوردهای گینس در ماه نوامبر ۲۰۱۱ اعلام کرد که “لولانگ” بلندترین کروکودیل زنده اسیر است. این حیوان دو ماه پیش بازداشت شده بود. این تمساح یک تنی پیش از اسیر شدن یک ماهیگیر، یک دختر ۱۲ ساله و همچنین یک گاومیش را کشته و خورده بود.

 

5B2740C2F4FA8DA03A87792FB7ACF2_h316_w628_m5_cfkcUUtpY



* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمی‌باشد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صاویر مربوط به مار حلقه به گردن است که درمکزیکوی ایالات متحده و جنوب شرق کانادا یافت می شود و سم آن ضرری برای انسان ندارد و برای شکار طعمه های کوچک آن را به کار می برند! این مارها حداکثر تا ۳۵ اینچ ( تقریباً ۸۸ سانتیمتر) رشد می کنند.

این مارها در شبها فعالیت دارند و در طول روز به ندرت دیده می شوند و بیشتر در زیستگاه های مرطوب زندگی می کنند.و معمولا در جنگل های مرطوب در زیر تکه سنگ ها یا تکه چوب های کوچک نیز یافت می شوند

 

.
رژیم غذایی این مار از کرم های کوچک سمندر ها و حلزون ها و گاهی نیز از مارمولک ها و قورباغه های جوان نیز تغذیه می کنند.

m2
مجله علمی می نویسد: این مارها بصورت اجتماعی زندگی می کنند و گاهی در کلنی های ۶ تا ۱۰۰ نفره نیز مشاهده شده اند و در قصل بهار و پاییز جفت گیری می کنند و ۱-۱۰ تخم در ژوئن و ژولیه می گذارند. تخم های این جاندار به رنگ سفید و زرد است و مارهای تازه متولد شده برای دفاع از خود نیازمند والدین هستند.

dpmodestushp

 

dpoccidentalis2huمنبع: http://zistboom.com/11772/

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

صدور رای قطعی دادگاه علیه عاملین ضرب و شتم محیط بان پارک ملی بوجاق

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: دی ماه سال گذشته مرتضی زیبا چهره محیط بان وظیفه شناس پارک ملی بوجاق مورد ضرب و شتم شکارچیان غیر مجازی قرار گرفت که در حال شکار در این منطقه بودند. این حادثه منجر به مجروح شدن این محیط بان از ناحیه پیشانی و نسوج نرم پیش سری شد.

محیط بان زیباچهره علی رقم جراحت و خونریزی از ناحیه سر موفق به توقیف سلاح متخلفین گردید و شکارچیان متواری شدند. پس از بررسی های به عمل آمده سلاح توقیف شده نیز غیر مجاز شناخته شد. تحقیقات محلی و شناخت اولیه ضاربین توسط محیط بان زیباچهره منجر به شناسایی و طرح شکایتی در شعبه یکم دادگاه عمومی لشت نشاء گردید.

طی رای صادره و با استناد به مواد ۴۲ و ۲۹۴، بند ج ماده ۲۹۵، تبصره ۲ ماده ۳۰۲، ۳۶۷ و ۴۸۰ قانون مجازات اسلامی و ماده ۱۳ قانون شکار و صید متخلفین محکوم به پرداخت دیه، توقیف سلاح و پرداخت جریمه نقدی شدند.

متهمین خواهان تجدید نظر در رای صادره شدند که شعبه ششم دادگاه تجدید نظر استان گیلان با تاکید بر رای اولیه، مجموعه مفاد آن را مورد تایید قرار داد.

 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

عبور بی‌ سر و صدای خط لوله نفت سروستان از پارک ملی بمو

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش خبرگزاری مهر، سرانجام پس از ماه ها اعتراض دوستداران محیط زیست به مماشات رئیس سازمان محیط زیست با استاندار فارس برای توسعه پالایشگاه شیراز و عبور خطوط لوله نفت سروستان از پارک ملی بمو که مقدمه این توسعه است، چندی پیش این خطوط، بی سرو صدا از لابلای فنس های پارک ملی بمو گذشتند و درست از جلوی پاسگاه محیط بانی پارک عبور کردند.

ماجرای عبور خط لوله نفت سروستان از مهر ماه گذشته آغاز شد که رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست در سفر به شیراز اعلام کرد توسعه پالایشگاه شیراز که یکی از دغدغه‌های مهم بود با پیگیری های استاندار فارس و حل مشکلات زیست‌ محیطی، قابل اجراست و مجری طرح می‌تواند کار خود را آغاز کند.

هر چند هنوز توسعه پالایشگاه در بمو عملی نشده (به دلیل اعتراض دیوان محاسبات کشور به نحوه واگذاری این اراضی توسط سازمان محیط زیست)، اما این موافقت ها مقدمه ای شده برای اجرای سایر طرح های مخرب که عبور خط لوله نفت سروستان از داخل پارک ملی بمو یکی از آنهاست. حالا به نظر می رسد پیگیری های شرکت نفت در این مورد نتیجه داده و عبور خط لوله از داخل پارک ملی بمو آغاز شده است.

مدیر کانون سبز فارس در این باره به مهر می گوید: پیش از انقلاب ۷ حلقه چاه نفت در شهرستان سروستان شناسایی شد که در سال های اخیر شرکت نفت تصمیم گرفت آن چاه ها را به مرحله بهره برداری برساند و به همین دلیل ساخت و ساز مستحدثات بهره برداری را در اطراف این چاه ها آغاز کرد تا نفت استخراج شده از این چاه ها را به پالایشگاه شیراز که در مجاورت پارک ملی بمو قرار دارد انتقال دهد.

به گفته بهمن ایزدی، در حقیقت شرکت نفت در این پروژه قصد دارد نفت چاه‌های شهرستان سروستان فارس را که در ۸۵ کیلومتری شیراز واقع شده با لوله به پالایشگاه شیراز منتقل کنند. همچنین قرار است میعانات گازی از فراشبند، منطقه‌ای بین فارس و بوشهر به این پالایشگاه منتقل شود.

او اضافه می کند: کارشناسان و ارزیابان محیط زیست، مسیری را برای عبور لوله نفت و میعانات گازی و انتقال از سروستان و فراشبند به شیراز پیشنهاد کرده بودند که هیچگونه آسیبی به پارک ملی بمو وارد نمی‌کرد و خطوط انتقال، بی‌آنکه وارد پارک شود به پالایشگاه متصل می‌شدند. اما مسئولان اجرایی بی‌آنکه این پیشنهاد را در نظر بگیرند گزینه‌ای را انتخاب کرده‌اند که براساس آن، بخشی از مسیر خطوط انتقال نفت و میعانات گازی از عمیق‌ترین و بکرترین دره‌ها در پارک ملی بمو عبور می‌کند. این در حالی است که بنا به تصریح قانون و معیارهای زیست‌محیطی هرگونه طرح صنعتی باید حداقل ۱۴ کیلومتر از پارک ملی فاصله داشته باشد.

آنطور که این فعال محیط ‌زیست می گوید: در گزینه جدید برای انتقال خطوط نفت و میعانات گازی نه تنها معیارهای زیست‌محیطی رعایت نشده که عملیات اجرایی انتقال با دشواری‌های فراوانی همراه خواهد بود زیرا طبق مسیری که کارشناسان محیط‌ زیست پیشنهاد کرده بودند خطوط انتقال از اراضی مسطح عبور می‌کرد و با دور زدن پارک ملی بمو به پالایشگاه متصل می‌شد اما مسیر جدید از منطقه کوهستانی و دره‌های عمیق عبور می‌کند. ضمن آنکه ۳۰ کیلومتر طولانی‌تر از مسیر پیشنهادی محیط‌ زیست استان است.

ایزدی با بیان اینکه طول مسیر خط لوله از داخل پارک ملی بمو حدودا ۷ کیلومتر است تأکید می کند: در حالی که تا چند ماه پیش لوله‌های انتقال نفت تا پشت فنس‌های پارک ملی بمو رسیده بود و تلاش برای جلوگیری از ورود لوله‌ها به پارک در حال انجام بود؛ در آبان ماه مجوز عبور لوله نفت از پارک ملی از سوی کمیسیون زیربنایی دولت و در نتیجه کم‌کاری سازمان حفاظت محیط زیست صادر شد و حالا بعد از گذشت چند  ماه،‌ نهایتا وارد پارک ملی بمو شد و عملا پارک ملی بمو با احداث این جاده عملیاتی به دو نیم تقسیم می شود.

به گفته وی، این خط لوله از غرب در منطقه چشمه آب بز به شرق پارک در منطقه بند امیر رسیده و بخش شمالی پارک که حدودا یک چهارم مساحت بمو را شامل می شود از بخش جنوبی جدا شده تا به این طریق تسهیلات لازم برای تعرض به سایر اراضی باقیمانده پارک در آینده نزدیک برای فرصت طلبان فراهم شود.

این فعال محیط زیست افزود: این نقطه از پارک زیستگاه کل و بز و همچنین آبشخورگاه آهوان است که تقریبا با این عملیات دستخوش تغییرات اساسی و جدی شده است.

او با اشاره به اینکه تصمیم کمیسیون زیربنایی در مورد عبور خط لوله از پارک ملی بمو، ناشی از آن بوده که سازمان محیط زیست در این زمینه از مسئولیت خود شانه خالی کرده‌ می گوید: در حالیکه پیش از این  هم عده ای در سازمان محیط زیست در صدد بی ارزش نشان دادن پارک ملی بمو بودند با عبور این خط لوله نفت و جاده دسترسی آن عملا با از بین رفتن امنیت منطقه،‌ امکان جدا شدن این بخش از پارک از قسمت اصلی در آینده بسیار زیاد است.

به گفته ایزدی، دادن مجوز برای عبور لوله‌های نفت از بمو در حالی است که این پارک ملی جزو مناطق چهارگانه تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست بوده و نیازی نبوده که کمیسیون زیربنایی دولت در مورد عبور خط لوله از آن مجوز بدهد و سازمان حفاظت محیط زیست این اختیار را داشته که با این تصمیم مخالفت کند.

در حال حاضر بمو با تهدیدات متعددی مواجه است، همجواری کلانشهر شیراز و ۲ شهرستان بزرگ مرودشت و زرقان با بمو، فشار فراوانی را به پارک وارد می‌کند. این فشار با رشد روز افزون جمعیت روز به روز بیشتر می‌شود. از سوی دیگر، جاده شیراز – اصفهان که پیش از انقلاب احداث شده از وسط پارک عبور می‌کند و پارک را به دو بخش بزرگ و کوچک تقسیم کرده به‌طوری که اکنون در بخش کوچک‌تر پارک، اثری از حیات‌ وحش به چشم نمی‌خورد زیرا عملا ارتباط این بخش با بخش‌های دیگر پارک قطع شده و آمیزشی میان گونه‌های وحش این بخش با دیگر بخش‌ها وجود ندارد. وجود چند پادگان نظامی و شهرک صنعتی در اطراف پارک از دیگر عوامل تهدید‌کننده پارک است.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀



سقف های با پوشش ضدآب
قسمت بزرگی از هر طراحی هوشمند و سبز، فشار خود را اندازه گیری می کند، بنابراین صدها سنسور طراحی شده اند تا میزان تاثیر گیاهان را بر میزان co2 داخلی و خارجی و سایر دستگاه های نظارت، مورد بررسی و آنالیز قرار دهد.


نصب آسان، زهکش های پیش ساخته، جذاب و کارا در کنار زیبایی. نیروی محرکه این طراحی مجموعه ای از مداخلات دوستدار طبیعت، تولید انرژی خورشیدی برای توسعه سیستم های سرمایشی و گرمایشی می باشد.

معماران گروه " آن سانگ دانگ" نمونه ی ابداعی خود را به عنوان الگوی اولیه طراحی محیطی می شناسند، تا جایی که از آن برای شناسایی ارتباط بین فضای داخلی و خارجی مسکونی استفاده می کنند.

قسمت بزرگی از هر طراحی هوشمند و سبز، فشار خود را اندازه گیری می کند، بنابراین صدها سنسور طراحی شده اند تا میزان تاثیر گیاهان را بر میزان co2 داخلی و خارجی و سایر دستگاه های نظارت، مورد بررسی و آنالیز قرار دهد.








 

منبع: سایت خبری معماری نیوز - ترجمه: نعیمه خوانساری/ 10212 :کدخبر

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀



ایده‌های نو برای طراحی پارك سینگل
معماران منظر LOLAاز روتردام و Studio KARSTاز زوریخ به تازگی برنده جایزه رقابت بین المللی ایده‌های نو برای طراحی پارك سینگل در لیدن شدند. این دو آژانس مفاهیم متقاعدكننده و اندیشمندانه هم برای پارك و هم برای نقش آن در آینده لیدن را نشان می‌دهند.

اختصاصی معماری نیوز:

معماران منظر  LOLAاز روتردام و  Studio KARSTاز زوریخ به تازگی برنده جایزه رقابت بین المللی ایده‌های نو برای طراحی پارك سینگل در لیدن شدند. این دو آژانس مفاهیم متقاعدكننده و اندیشمندانه هم برای پارك و هم برای نقش آن در آینده لیدن را نشان می‌دهند.

باغ لیدن
LOLA و  Studio KARST آژانس‌های جوان و نوپایی هستند. Studio KARST با ایده باغ لیدن یك شهر كامل را به شهری وابسته به گیاه‌شناسی با پارك سینگل به صورت حلقه‌ای دور آن تبدیل می‌كند.

هدف ایجاد گردشگاه خارج از كانال‌هاست كه با دو ردیف درخت مرزبندی شده و بیش از بیست باغ محصور شده نزدیك به هم در داخل حلقه به وجود آمده كه هر كدام گیاهان و جو خاص خود را دارد.

 LOLA طرحی معاصر و تخیلی ارائه داد كه پیاده‌روها مستقیماً در امتداد آب كانال شش كیلومتری سینگل می‌باشند.









 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز - ترجمه : سمیه پیلوار/ 9082 :کدخبر

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀



طرح پیشنهادی برای Floriade 2022 هلند
این شهر یکی از چهار شهر هلندی است که کاندیدای میزبانی نمایشگاه باغبانی است که هر ده سال یک بار در هلند برگزار می‌شود و در حال حاضر در ولنو در حال برگزاری است.



شهر آلمر طرح MVRDVبرای کاندیداتوری Floriade 2022 را ارائه داد. این شهر یکی از چهار شهر هلندی است که کاندیدای میزبانی نمایشگاه باغبانی است که هر ده سال یک بار در هلند برگزار می‌شود و در حال حاضر در ولنو در حال برگزاری است.

به جای ساخت نمایشگاه موقت،MVRDV یک نمایشگاه ایده‌آل دائمی ، شهر بلند پروازانه پایدار ، طراحی کرد که مرکز شهر آلمر را سبز و زیبا می‌کند و هدفش ایجاد نمایشگاهی 300 برابر سبزتر از استاندارد معمول است.

Winy Maas توضیحاتی در مورد این طرح به ما داد: «رویای ما سبز کردن شهرهاست. شهری که به معنای واقعی همانند محیط زیست سبز باشد. شهری که غذا و انرژی تولید می‌کند، خودش آبش را تصفیه می‌کند، مواد زائد را بازیافت می‌کند و تنوع زیستی زیادی دارد.



شهری که می‌تواند خودبسنده هم باشد: دنیای همزیستی انسان‌ها، گیاهان و حیوانات. آیا این همزیستی بین شهر و حومه پاسخی به نگرانی‌های جهانی در مورد شهرنشینی و مصرف می‌باشد؟ آیا می‌توان در ده سال آینده شهر نمونه سبزی داشته باشیم که متوجه این ترکیب باشد و میزبان Floriade 2022 شود؟

شهر آلمر تبدیل به شهری رنگارنگ متشکل از باغ‌ها خواهد شد. هر بلوک مختص به گیاهی متفاوت است و شبیه به کتابخانه گیاهی بر اساس حروف الفبا خواهد بود.



بلوک‌ها همچنین دارای برنامه می‌باشند، از غرفه‌ها تا منازل ، ادارات و حتی دانشگاهی که می‌تواند به منزله باغ گیاه‌شناسی باشد ، اکوسیستمی عمودی که هر کلاس آب و هوایی متفاوت برای رشد گیاهانی خاص را داراست.



بازدیدکنندگان می‌توانند به هتل یاسمن بروند ، در برکه لیلی شنا کنند و در گلستان غذا بخورند.

این شهر خانه‌هایی در باغستان ، اداراتی با گیاهان آپارتمانی و پارک‌هایی با درخت بامبو را به شما پیشنهاد می‌دهد.

این نمایشگاه و شهر جدید مکانی برای تولید غذا و انرژی خواهد شد؛ شهری سبز که به شما نشان می‌دهد چگونه گیاهان جنبه‌های مختلف زندگی روزمره را غنی‌تر می‌سازند.



برنامه شهر ایده‌آل شامل این موارد است : مدخل شهر 45 هکتاری با برج جهان‌نما ، نمایشگاه هتل (30000 مترمربع) و مسکن (22 هزار مترمربع/115 مسکن) سبز، دانشگاه (10000 مترمربع)، مرکز کنفرانس (12000 مترمربع)، غرفه‌های متعدد (25000 مترمربع)، گلخانه هوشمند (4000 مترمربع)، نمایشگاه کودکان، تفرجگاه ساحلی، جنگل، سالن نمایش روباز، کمپینگ و امکانات دیگر (25000 مترمربع).

آب‌نمای مقابل مرکز شهر از محله‌های پر جنب و جوش شهری و کتابخانه گیاهان غول‌پیکری خواهد شد که بعد از نمایشگاه نیز باقی می‌ماند.


 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز - ترجمه : سمیه پیلوار/ 9080 :کدخبر

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


برگزاری مسابقه بین‌المللی در مزارع افقی

پروژه‌های پاکسازی نواحی فقیرنشین آنچنان که در گذشته به کرات انجام شده، با موفقیت کمی روبرو بوده زیرا فضاهای ساخته شده نامناسب تحمیل شده به مردمی که سبک زندگیشان با فضاهایی که قرار بوده بازسازی شود و در آن زندگی کنند در تضاد بوده است.


برنده این مسابقه، شمای Hof برای بافت پیچیده مزرعه و مسکن را ارائه داد. ایده طراحی این پروژه که از نوع‌شناسی حیاط سنتی هندی اقتباس شده، کاری از گروه معماری ETT ، زندگی اجتماعی (و کشاورزی) را از طریق مدل مدولار و مقیاس‌پذیر ارائه می‌دهد که برای ساکنان امکانات و مزایای زیادی نظیر هزینه‌های پایین خرید، پتانسیل توسعه مهارت، خوداشتغالی و غیره را در نظر گرفته است.

امروزه جمعیتی که در محله فقیرنشین هند زندگی می‌کند از کل جمعیت بریتانیا بیشتر است. پروژه‌های پاکسازی نواحی فقیرنشین آنچنان که در گذشته به کرات انجام شده، با موفقیت کمی روبرو بوده زیرا فضاهای ساخته شده نامناسب تحمیل شده به مردمی که سبک زندگیشان با فضاهایی که قرار بوده بازسازی شود و در آن زندگی کنند در تضاد بوده است.

 کلید پروژه برای پیدا کردن راهی که فرهنگ و سنت جامعه هندی را با شرایط زندگی پیشرفته برای ساکنان مناطق فقیرنشین در خود جا داده باشد فرصتی برای توسعه یک محیط ساخته شده بود که ارتباط نزدیکتری با سبک‌ زندگی افرادی که در آن زندگی می‌کنند داشته باشد.



رشد مدولار
بلوک‌های ساختمانی این مجموعه ساخته شده در زمینی به مساحت 3 هکتار در قلب دهلی نو همانند گروه واحدی از ترکیب چهار واحد مسکونی ادغام شده با مزرعه‌های مجزا هستند.

مدول‌ها در کنار یکدیگر شبیه به پرده منقوش بهم پیوسته‌ای از کشتزار بر روی سقف‌های آپارتمان‌ها هستند که با عملکردشان با هم، شبیه به یک مزرعه است که مزرعه‌داری در هند و بهتر است بگوییم آسیا از قدیم رواج داشته است. این بافت به آرامی در طول زمین به صورت موجی حرکت کرده و همانند آبشاری ریخته و فضای منطقه را برای مناطق بازی و بازار هموار می‌سازد.



استراتژی پیاده‌سازی
استراتژی ساختمان افزایشی هزینه کم برای ساکنانی که در پی رسیدن به یک واحد مسکونی در این بافت هستند را تضمین می‌نماید. ترکیب زیرساخت، که حکم پوسته‌ای شامل سیستم ساختاری و هسته خدماتی را دارد، و نقاط کشیده شده روی نقشه پالتی از مصالح ساختمان محلی با فن‌آوری پایین هستند که باعث کاهش هزینه‌های ساکنان شده و این امکان وجود دارد که با افزایش نیاز خانواده‌ها و استانداردهای اقتصادی، منازل نیز با گذشت زمان توسعه یابند.



خود ساز
نقاط ساخته شده روی نقشه از کیت‌های بخش بخشی ساخته شده‌اند که در کارگاه صنایع دستی به عنوان بخشی از مجموعه ساختمانی ساخته شده و سکنه خودشان آنها را بر هم سوار می‌کنند.

 این مسئله خود، آموزش مهارت و راهی برای اشتغال‌‌زایی در امر ساخت و ساز است که جزء دانشی ارزشمند برای ساکنان آن منطقه به حساب می‌آید. این کیت‌های بخش بخش شامل دیوار آجری، پانل‌های بامبو تقویت بتن، صفحات بامبو و صفحات فلزی سوراخ‌دار بازیافتی می‌باشند.



رشد افزایشی
سیستم ساختمان شامل یک هسته ثابت با تنظیمات داخلی انعطاف‌پذیر است. با توجه به این مسئله و بسته به افزایش نیاز خانواده، ساکنان می‌توانند از گزینه توسعه و گسترش استفاده نمایند. با گذشت زمان، می‌توان در ساختمان‌ها تغییر شکل ایجاد کرد و کاراییشان را بالا برد و ساکنان می‌توانند مساحت زمینشان را از 30.25 مترمربع به بیش از 50 مترمربع برسانند.














 

منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز - ترجمه : سمیه پیلوار/ 9563 :کدخبر

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

مشاهده چهار قطعه پرنده کمیاب بال لاکی در منطقه حفاظت شده هلالی

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: مسئول حفاظت محیط زیست بجستان از مشاهده چهار قطعه پرنده کمیاب بال لاکی در منطقه دره آهنگ واقع در منطقه حفاظت شده هلالی خبر داد.

علیرضا کیانی در ادامه افزود: بال لاکی پرنده ای است از خانواده پاسریفورم ها که کمیاب و نسبت به سایر پرندگان پراکندگی کمتری در محیط دارد. این پرنده شاخه نشین بوده،  کاکل زیبایی به سرداشته و زائده قرمز رنگی در وسط بال هایش دارد که این امر او را از سایر پرندگان متمایز می سازد.

کیانی ادامه داد هرچند بال لاکی ها از منظر زیبایی جایگاه بالایی را در بین پرندگان به خود اختصاص داده اند ولی به لحاظ صدا، از آوای خوشی برخوردار نیستند. این پرنده عمدتا از میوه های خشکیده و به جامانده از فصل تابستان بر شاخه های درختان تغذیه می نماید. وی حضور آنها را دلیل بر استعداد زیستگاهی منطقه حفاظت شده هلالی بر شمرد و افزود احتمال مشاهده تعداد بیشتری از این گونه در منطقه دور از انتظار نیست.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

تجربه آموزنده از برنامه عمران سازمان ملل متحدد (UNDP) در بهبود معیشت مردم، رشد اقتصادی و کاهش فقر با حفاظت بهتر از محیط زیست

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: شبه جزیره کامچاتکا با مناظر زیبای طبیعی همچون بخار آب فشان، آتشفشان ها، کوه های پوشیده از برف و طیف وسیعی از گیاهان و جانوران در شرق دور روسیه واقع شده است.

شبه جزیره کامچاتکا توسط یونسکو در فهرست میراث جهانی به رسمیت شناخته شده است و در سال ۱۹۹۰ توسط صندوق جهانی طبیعت (WWF) به عنوان یکی از مهم ترین مناطق اکولوژیکی جهان ثبت شده است.

پس از فروپاشی سیستم اقتصادی اتحاد جماهیر شوروی، مردم محلی کامچاتکا دوران سخت اقتصادی را تجربه کردند. بسیاری از مردم به شکار غیر قانونی روی آوردند و تعداد بی سابقه ای از خرس قهوه ای، گوسفند برفی، گوزن شمالی، پستانداران دریایی و ماهی قزل آلا در آستانه نابود شدن قرار گرفتند.

در سال ۲۰۰۲ دولت منطقه ای و مرکزی با کمک برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) و پشتیبانی تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) و بنیاد مور، برنامه ای بین المللی برای حفاظت از محیط زیست و بهبود معیشت مردم محلی شبه جزیره کامچاتکا را آغاز نمودند.

هدف این برنامه سرمایه گذاری در امور زیربنایی، تجهیزات و نیروی انسانی بوده است و در جریان آن بیش از هزار نفر در توسعه صنعت گردشگری و حمایت از محیط زیست، آموزش داده شدند.

راه اندازی اولین سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای کمک به شناسایی الگوهای شکار غیر قانونی و نظارت بر گونه های مهم و حیاتی در مناطق حفاظت شده برای حفاظت بهتر از محیط زیست از دیگر برنامه های اجرا شده بود.

مدیریت بهتر مناطق حفاظت شده ارتباط مستقیمی با اهداف اصلی این برنامه یعنی بهبود معیشت مردم و در عین حال کاهش تنش های زیست محیطی داشت.

برنامه های متعددی توسط UNDP / GEF در جهت ارائه آموزش، توسعه کسب و کار، گردشگری سازگار با محیط زیست و ایجاد فرصت های شغلی جدید به اجرا درآمد.

از سال ۲۰۰۳ نرخ رشد اقتصاد محلی این منطقه بیش از دو برابر شده است. نرخ اشتغال نیز دو برابر شده و ساکنان محلی که زمانی در اثر فقر در حال نابودی محیط زیست و گونه های جانوری منطقه بودند، در صدد یافتن راه به تعادل رساندن نیازهای خود و کسانی که از طبیعت پیرامون آنها استفاده می کنند و حفاظت بهتر از محیط زیست هستند.

منبع: برنامه عمران سازمان ملل متحدد (undp.org)

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: در کشور ما هدف اصلی حفاظت از محیط زیست بدرستی روشن نیست. حفظ عرصه های طبیعی و گونه های گیاهی و جانوری برای نسل های آینده بعنوان تنها هدف حفاظت از محیط زیست در ایران مطرح است، اما سهم نسل فعلی از محیط زیست چیست؟

در کشور ما اصولا برنامه ریزی مشخصی جهت بهره برداری پایدار از محیط زیست در جهت رشد اقتصادی مردم به خصوص جوامع محلی داخل و حاشیه مناطق حفاظت شده وجود ندارد.

بهره برداری سازگار و متناسب با ظرفیت طبیعت از جمله توسعه اکوتوریسم، علاوه بر بهبود معیشت مردم و ریشه کنی فقر، موجب سهیم شدن مردم محلی در حفاظت بهتر از محیط زیست می گردد.

زمانی که جوامع محلی تاثیر بهره برداری پایدار از طبیعت را در بهبود وضعیت اقتصادی خود احساس کنند نه تنها دست به تخریب محیط زیست نخواهند زد بلکه از طبیعت منطقه زندگی خود به بهترین شکل به عنوان سرمایه ارزشمند برای نسل امروز و آینده حفاظت خواهند کرد و اصولا حفظ محیط زیست برای نسل های بعدی بدون بهره برداری نسل فعلی از طبیعت امکان پذیر نیست.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

انتقاد شدید سازمان جنگل‌ها از سازمان حفاظت محیط زیست

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به نقل از ایسنا، معاون دفتر بیابان‌زدایی سازمان جنگل‌ها گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برای بیابان‌زدایی اعتبار کارهایی را می‌گیرد که جزو وظایف ذاتی سازمان جنگل‌هاست!

منوچهر سرداری در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا،‌ با بیان اینکه جنگل‌کاری و کاشت نهال از جمله وظایف سازمان جنگل‌ها برای مقابله با بیابان‌زدایی است افزود: همچنین از آنجا که تمام اعتبارات لازم را سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده نمی‌توانیم هیچ کاری را در این زمینه انجام دهیم. سازمانی که اعتبارات را دریافت کرده خودش باید کارهایش را انجام دهد.

وی در خصوص قراردادهای بیابان زدایی برای مقابله با ریزگردها با کشور عراق اظهار کرد: با وجود رفت آمدهایی که صورت گرفته تا کنون هیچ قراردادی مبنی بر کاشت درخت‌ یا مالچ پاشی با این کشور از طرف سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری منعقد نشده است.

معاون دفتر بیابان زدایی سازمان جنگل‌ها خاطرنشان کرد: دبیرخانه مقابله با ریزگردها که وابسته به سازمان محیط زیست است باید قراردادهای مربوطه را با این کشور منعقد کند و سازمان جنگل‌ها در جایگاهی نیست که در این زمینه اقدام کند و تنها در زمینه ارائه آمار، اطلاعات و برگزاری دوره‌های آموزشی همکاری می‌کند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی: روز به روز بر هجمه متجاوزین به منابع طبیعی افزوده می شود / افزایش ۵۰ درصدی کشف قاچاق چوب در کشور

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از کشف ۲۲۷۴ متر مکعب چوب آلات جنگلی قاچاق طی ۱۰ ماهه اول سال جاری خبر داد.

سرهنگ قاسم سبزعلی در گفت و گو با ایسنا افزود: نسبت به کشف ۱۵۰۳ متر مکعب چوق قاچاق طی ۱۰ ماه اول سال گذشته، ۴۹ درصد افزایش عملکرد داشته‌ایم.

وی ادامه داد: دلیل این افزایش عملکرد علاوه بر سازماندهی نیروهای درون سازمانی، هماهنگی دستگاه‌های قضایی با فرماندهان یگان حفاظت هر استان، نیروی انتظامی و غیره است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی با بیان اینکه روز به روز به هجمه متخلفین افزوده می‌شود گفت: مساله اساسی این است که با مجرمینی حرفه‌ای سر و کار داریم که می‌توانند از قانون فرار کرده و مورد مجازات لازم قرار نگیرند. علاوه بر آن این افراد با مشاهده کمبود نیرو و مشکلات اعتباری جسورتر شده و هر روز بیشتر می‌شوند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com