Environmentalist

Environmentalist


 

رها سازی لاک پشت سبز دریایی در آبهای خلیج فارس

 یک قطعه لاک پشت سبز دریایی که توسط یکی از دوستداران محیط زیست به اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تحویل داده شده بود، توسط کارشناسان این اداره کل در آبهای ساحلی خلیج همیشه فارس رهاسازی گردید و به زیستگاه خود بازگشت.

امین طلاب کارشناس مسئول محیط زیست دریایی عقیده دارد شکار و قاچاق این گونه کمیاب جز خودخواهی برخی افراد سودجو دلیل دیگری ندارد و همه مردم جامعه در قبال چنین اعمال ناپسندی مسئولند.

لاک پشت سبز رهاسازی شده در آبهای استان بوشهر

اندازه لاک پشت سبز دریایی:  معمولا ۸۰ سانتیمتر و حداکثر ۱۲۰ سانتی متر و وزن آن معمولا ۷۵ کیلوگرم و حداکثر ۱۴۰ کیلوگرم است.

این کارشناس مسئول محیط زیست دریایی افزود: لازم به توضیح است در خلیج فارس و دریای عمان ۴ گونه لاک پشت سبز، نوک عقابی، چرمی و لاگرهد زندگی می نمایند که همگی از گونه های باارزش و در معرض انقراض می باشند.

لاک پشتهای دریایی معمولا در آبهای صاف و روشن ساحلی جزایر و قاره ها زندگی می کنند. لانه سازی آنها بطور عمده از اسفند ماه تا اواخر اردیبهشت ماه بوده و این عمل معمولاً در طول شب صورت می گیرد. اصولا ماده ها سواحل شنی و ماسه ای را برای لانه سازی و تخم گذاری انتخاب می کنند. ممکن است در یک فصل تعداد ۲ تا ۳  لانه درساحل ایجاد کنند. تعداد تخمها به طور متوسط به ۱۳۵ تا ۱۶۰ عدد می رسد. گرچه انواع متعددی از موجودات کفزی به عنوان غذای مصرفی آنها مشخص شده اما اسفنجها بخش مهمی ازغذای آنها را به خود اختصاص میدهند.

تغذیه زیاد لاک پشت ها از اسفنج ها ممکن است تنوع زیستی و زنجیره های غذایی بسترهای مرجانی را از طریق ایجاد فضای آزاد در این بسترها برای  ته نشینی لارو موجودات کفزی، تحت تاثیر قرار داده و فرصت را برای جایگزینی لارو مرجانها فراهم نماید.

عوامل تهدید کننده انقراض لاک پشتان دریایی:

_ آلودگی نفتی: نفت وارد شده به دریا از طریق ایجاد مسمومیت حاد و مزمن عامل نابودی لاک پشتان دریایی می باشد.
_ فعالیت های صید و صیادی
_ زباله
_ ساخت و ساز در سواحل
_ صید بالغین
_ فاضلاب های شهری
_ شکارچیان طبیعی

موارد ذکر شده از جمله موارد عمده نابودی لاک پشتان دریایی می باشد و علاوه بر آن مواردی همچون تردد شناورها، انفجارات جهت اکتشاف منابع، آلودگی حرارتی، تخریب آبسنگ های مرجانی، پدیده ذوب شدن یخهای قطبی و افزایش سطح دریاها، فرسایش سواحل و مانورهای دریایی نیز به شکل های گوناگون عامل انقراض این موجودات می باشند.

لاک پشتان دریایی از گونه های حفاظت شده آبزیان در سطح جهانی محسوب می شوند. از مهمترین سازمانهای حامی لاک پشتان دریایی می توان IUCN ( سازمان جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی ) را نام برد که از سال ۱۹۶۶ فعالیت خود را با یک گروه متخصصین لاک پشتان دریایی شروع کرد. بر اساس فهرست این سازمان تمام گونه های لاک پشتان دریایی در فهرست موجودات در حال انقراض قرار دارند. همچنین تمامی گونه های لاک پشتان دریایی را در فهرست شماره ۱ ( پیمان نامه جهانی گونه های گیاهی و جانوری در معرض انقراض ) و همچنین فهرست شماره ۱ و ۲ ( طرح مواظبت از گونه های وحشی حیوانات مهاجر ) گنجانیده است.

منبع: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com