مدیرکل حفاظت زیست گیلان گفت: یک قطعه کرکس سیاه نابالغ در دامن طبیعت رهاسازی شد.
مهندس امیر عبدوس در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب که با همکاری علاقمندان به حیات وحش و محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فومن یک قطعه کرکس سیاه نابالغ در دامن طبیعت رهاسازی شد، گفت: این کرکس سیاه نابالغ که بعلت شوک ناشی از ضعف و گرسنگی قدرت پرواز خود را از دست داده بود، با همکاری روستاییان طبیعت دوست منطقه کلرم فومن روز جمعه توسط محیطبانان به اداره حفاظت محیط زیست فومن گسیل شد تا اقدامات بهداشتی و تیماری بر روی آن انجام پذیرد.
وی گفت: پس از تیمار و غذادهی مناسب، حیوان قدرت پرواز خود را بازیافت و فرایند حلقهگذاری توسط کارشناسان حوزه محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان برروی آن انجام گرفت.
وی افزود: کرکس سیاه که هماکنون از سلامتی کامل برخوردار است، در ارتفاعات صخرهای منطقه کهنه ماسوله رهاسازی شد.
عبدوس خاطر نشان کرد: کرکس سیاه یکی از گونههای بسیار مهم در حلقههای بالای زنجیرههای غذایی به شمار میرود، این گونهها با تغذیه از لاشههای حیوانات و مردارها، عامل اصلی بازگرداندن مواد اولیه معدنی از زنجیرههای غذایی به خاک هستند. این گونهها با مصرف لاشههای به جا مانده در طبیعت امکان دسترسی عوامل بیماریزا را به این منابع غذایی به حداقل رسانده و کارکرد عظیم بهداشتی خود را مدیون ساختار منحصر بفرد دستگاه گوارش و مورفولوژی منقار خود هستند.
وی گفت: کرکس سیاه در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت طبیعت و منابع طبیعی(IUCN) در فهرست در معرض تهدید قرار دارد.
وی افزود: این پرندگان با 100 تا 110 سانتی متر طول، لاشخوری بزرگ حتی بزرگتر از دال است. این پرنده در اطراف گردنش، شنلی به رنگ قهوهای داشته و وجه تمایز آن موهای ریز آبی مایل به خاکستری است که در ناحیه سر دارد. کرکس سیاه از پرندگان حمایت شده و شکار ممنوع کشور نیز بشمار میآید که در کوهستانها و دشتهای دورافتاده زندگی میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از روستاییان روستای کلرم به خاطر همراهیشان تقدیر و تشکر کرد.
به گزارش ایسنا، در استان گیلان به تعداد محدود اغلب تنها و گاهی به همراه دال(اسم پرنده) در ارتفاعات رودبار و تالش دیده میشود، زمان حضور این پرنده در گیلان پاییز و زمستان بوده و پس از آن به بخشهای دیگر کره زمین مهاجرت میکند.