نصب گردنبند ردیاب ماهواره ای بر روی گورخرهای بهرام گور
۲۷ آبان ۱۳۹۱
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: دوره آموزشی تخصصی بیهوشی و زنده گیری جانوران وحشی برای آموزش دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش استان های سراسر کشور در استان البرز برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام): دکتر کریس والزراز کارشناس مرکز تحقیقات اکولوژی حیات وحش دانشگاه حیات وحش وین و همکار ایشان دکتر تی یری پتیت در تاریخ ۱۳۹۱/۸/۲۶ الی۱۳۹۱/۹/۶ برای انجام طرح پژوهشی “بررسی زیستگاه و تعیین مسیر های مهاجرت های گور ایرانی در منطقه حفاظت شده بهرام گور و پارک ملی قطرویه” که با همکاری و مشارکت دانشگاه صنعتی اصفهان و سازمان حفاظت محیط زیست در حال انجام می باشد به منظور زنده گیری و نصب ردیاب ماهواره ای بر روی تعدادی گور با هدف مشخص کردن الگوهای مهاجرت گور در داخل و خارج منطقه بهرام گور به ایران سفر کرد.
در طول این برنامه سفر و با حضور متخصصین مذکور یک دوره آموزشی دو روزه روزهای جمعه و شنبه مورخه ۲۶ تا ۲۷ آبان نیز در خصوص اصول زنده گیری و نحوه بیهوشی جانوران وحشی جهت آموزش دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش استان های سراسر کشور در استان البرز برگزار شد.
گورخر آسیایی با نام علمی (Equus hemionus onager) از گونه های شاخص حیات وحش کشور و در فهرست سرخ IUCN و در رده حفاظت بحرانی CriticallyEndangered قرار دارد. امروزه این گونه در سایر زیستگاه های طبیعی آسیا منقرض و تنها جمعیتهایی از این حیوان در دو زیستگاه بهرام گور فارس و توران سمنان زیست می کند.
زیستگاه های بهرام گور و توران با ساختار کویری و نسبتا خشک از لحاظ پوشش گیاهی، اقلیم، جوامع جانوری و اکولوژیکی نسبت به فعالیت های انسانی بسیار حساس و آسیب پذیر می باشند. فعالیت جوامع انسانی پیرامون این مناطق و استرس های محیطی می تواند صدمات جبران ناپذیری بر آخرین بازماندگان جمعیت گورخر وارد نموده و زادآوری و تجدید نسل این جمعیت ها را با خطر جدی مواجهه سازد.
بر همین اساس برنامه مدیریت جمعیت و زیستگاه گورخر در کشور تدوین گردیده است و فعالیت های نظیر تکثیر در اسارت و معرفی و احیای مجدد گونه در سایر زیستگاه های حوزه پراکنش تاریخی، تعیین گستره خانگی و مسیرهای مهاجرت، بررسی و تعیین ظرفیت برد زیستگاه ها از جمله اقدامات مهم این برنامه است.
با انجام این پژوهش که منجر به شناسایی مسیرهای مهاجرت و گدارهای گورخر خواهد شد سپس با اقدامات حفاظتی در این محدوده ها جهت کاهش تهدیدهای گونه در مسیرهای مهاجرت کوشش خواهد شد.
برای تعیین گستره خانگی و مسیرهای مهاجرت گونه هایی همچون پلنگ در شمال غرب کشور، زاغ بور درتوران، یوز در بافق لاک پشت های دریایی در خلیج فارس با استفاده از ردیاب های ماهواره ای و رادیویی پروژه هایی مشابه اجرا گردیده و یا در دست اجرا می باشد.
خبر های تکمیلی و در مورد برگزاری دوره و انجام پروژه بررسی زیستگاه و مسیرهای مهاجرت گورخر متعاقبا اعلام میگرددی.
نظرات شما عزیزان:
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:,
׀ موضوع: <-PostCategory->
׀
درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.