تالاب هشیلان، میزبان میهمانهای پاییزی

دیده بان حقوق حیوانات:21/6/1391
پاییز آمد و کم کم زمستان هم میهمان کرمانشاه میشود. میهمانی که هزار نعمت و برکت با خود دارد. باران می بارد و همه را از خشکسالی و بیآبی نجات میدهد.
تالابهای استان نیز این روزها سرشان حسابی شلوغ است. از همه جای دنیا میهمان دارند.
میهمانهای کوچک و بزرگ که خستگی راه بالهایشان را خسته کرده و حالا به مقصد رسیدهاند تا هم از سرمای محل زندگی خود در امان باشند و هم چیزی برای خوردن پیدا کنند و چه جایی بهتر از اینجا؟
کجا بهتر از آب رودخانه قرهسو و گاماسیاب که این میهمانهای تازه از راه رسیده، روزها در آنجا بیارامند؟
این میهمانها با همه میهمانهای دنیا فرق دارند. نه هزینه زیادی برای پذیرایی نیاز دارند و نه مزاحمتی برای کسی ایجاد میکنند، پرندگان مهاجر…
شمال اروپا، سیبری و یا هرکجای دیگر که سرما شدید باشد، از همان جا راه میافتند و سفر طولانی خود را آغاز میکنند.
برخی از پرندگان مهاجر تا هزار کیلومتر را پرواز میکنند تا به جایی امن و گرم برسند و زمستان را در آنجا سپری کنند.
آذرماه که برسد تالابهای کرمانشاه خصوصا تالاب هشیلان میزبان حواصیلها، غازها، مرغابیها، فلامینگو و درناها، اردک و چندین نوع پرنده دیگر میشود.
چند ماهی میمانند و دوباره باز میگردند، شاید در این بین جوجهریزی هم داشته باشند و فرزندانشان نیز در کرمانشاه به دنیا بیایند و تا فصل کوچ بعدی همین جا بمانند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه در این خصوص، گفت: هر ساله با آغاز فصل سرما مهاجرت پرندگان از سراسر دنیا به کرمانشاه آغاز میشود.
“کاظم علیزاده” در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: این پرندگان جهت رفع نیازهای غذایی و دمایی خود از اوایل آذرماه وارد حوزههای آبگیر کرمانشاه خصوصا تالاب هشیلان میشوند.
وی ادامه داد: این پرندگان شامل حواصیل، غاز خاکستری، اردک سرسبز و سایر پرندگان آبزی هستند که بسته به نوع گونه و شرایط هوا دو، سه ماهی در منطقه میمانند.
به گفته این مقام مسوول، برخی از گونهها اقدام به جوجهگذاری میکنند و حتی ممکن است بومی منطقه شوند.
علیزاده همچنین از شرایط مناسب برای حفاظت از این پرندگان مهاجر در تالاب هشیلان خبر داد و افزود: کارکنان محیط زیست در منطقه حضور پرندگان مستقر هستند و به صورت شبانهروزی اوضاع را کنترل می کنند.
وی تأکید کرد: از آنجاییکه بسیاری از پرندههای مهاجر جزء گونههای حفاظت شده هستند هرگونه شکار در این منطقه ممنوع است.
یک جانورشناس برجسته کشور نیز، گفت: کرمانشاه نزدیکترین نقطه گرمسیری به پرندگان مهاجری است که از سراسر دنیا به این منطقه میآیند.
پرفسور”نصرا… رستگار پویانی” در گفتو گو با خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه کرمانشاه، گفت: این پرندگان شامل انواع کنارآبزیها مثل مرغابی، غاز، فلامینگو، درنا، حواصیل و …، هستند.
به گفته این استاد دانشگاه، پرندگان مهاجر بسته به نوع گونه، تا اسفندماه در کرمانشاه میمانند.
وی ادامه داد: این پرندگان عمدتا از نقاط سردسیر شمال اروپا و سیبری وارد کرمانشاه میشوند.
رستگار پویانی یادآور شد: برخی از پرندگان مهاجر با آغاز فصل گرما به محل زندگی خود باز میگردند و برخی دیگر از کرمانشاه عبور کرده و به نقاط دوردست سفر میکنند.
نظرات شما عزیزان:
|