تهدید باغ گیاهشناسی نوشهر؛ نمونهای از نبود قوانین بازدارنده زیستمحیطی
تهدید باغ گیاهشناسی نوشهر نمونهای از بیتوجهی به معیارهای زیستمحیطی و نبود اهرمهای قانونی بازدارنده برای حفظ محیطزیست است.
به همین دلیل است که باوجود همه هشدارها، مسئولان اجرایی استان مازندران همچنان بر تخریب این باغ برای ایجاد مسیر دسترسی کمربندی به بندر اصرار میکنند. درعین حال، دلسوزان منابع طبیعی تلاش میکنند به هر طریقی مانع از تخریب قدیمیترین و درعین حال باارزشترین باغ گیاهشناسی کشور شوند. آنچه در پی میآید نامه رئیس انجمن اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع خطاب به رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است. این نامه که رونوشت آن برای رئیس کمیسیون منابع طبیعی، آب و کشاورزی مجلس ارسال شده به شرح ذیل است: «همانطور که اطلاع دارید باغ گیاهشناسی نوشهر یکی از مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی کشور در حوزه منابع طبیعی است که با عمر 81سال بهعنوان نخستین باغ پژوهشی و اکولوژیک در ایران و خاورمیانه شناخته میشود؛ بهنحوی که پرورش و تیمار 1400گونه گیاهی در این پردیس زیبا، سبب شده به یک موزه زنده علمی تبدیل شود. با وجود این، متأسفانه در سال 89اداره بنادر و کشتیرانی نوشهر بهمنظور احداث جاده کمربندی، قسمتی از باغ را تخریب و درختان آن را نابود کرد که با تلاش مجموعه اساتید، کارشناسان و دانشجویان و مسئولان وقت از تصرف و ادامه تخریب این مجموعه گرانبهای علمی کشور جلوگیری شده و پرونده متجاوزین در دستگاه قضایی در حال پیگیری است.
با توجه به اینکه این مجموعه گرانبها یکی از ذخایر مهم ژنتیکی گیاهی کشور محسوب شده نهتنها ارزش ملی آن مورد توجه کارشناسان و اهل علم بوده بلکه از نظر جهانی نیز برای کشور و ملت ایران اعتبار و ارزش خاصی دارد. انتظار میرود که در حراست و نگهداری این مجموعه مهم و ارزشمند کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی پیشگام بوده و هرگونه دخل و تصرف در آن را محکوم کرده و خود از مدعیان حراست از باغ گیاهشناسی نوشهر باشند. از افراد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بهخصوص نماینده محترم نوشهر جناب آقای احمدی لاشکی که سیل اخیر نوشهر و چالوس را قهر طبیعت میداند هم انتظار داریم که بیش از پیش در مقابل تخریب این باغ اکولوژیک ملی حساسیت نشان دهند که موجب قهر مجدد طبیعت قرار نگیریم و خسارتهای جبرانناپذیری به کشور وارد نکنیم. ایشان باید بهتر از هر کسی بداند که ارزش اکولوژیک و علمی این مجموعه گرانبها از احداث جادهای که چندین گزینه جایگزین به غیراز عبور از داخل باغ برای آن وجود دارد، بسیار بیشتر بوده و انتظار میرود که همه ما بهخصوص تکتک اعضای محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مدافعین سرسخت باغهای گیاهشناسی و مجموعههای اکولوژیک کشور باشیم. باشد که با چنین رویهای بکوشیم تا نام بلند ایران را مطابق پیشبینی سند چشمانداز 20ساله کشور، بهعنوان کشور ممتاز منطقه در حوزه پژوهشهای منابع طبیعی و گیاهشناسی هم معرفی کرده و نهادینه سازیم، انشاءالله».
در همین زمینه:
توسعه بندر به بهای تخریب کهنترین باغ گیاهشناسی
بخشینگری؛ آفت محیط زیست ایران
مدیر بندر نوشهر در یک قدمی حبس
پیگیری پرونده باغ گیاهشناسی در مراجع قضایی
باغ گیاهشناسی؛ ثروتی برای نوشهر
اجازه ندهید باغ گیاهشناسی تخریب شود
پیشنهاد کارشناسان برای کاهش آسیبپذیری باغ گیاهشناسی نوشهر
استمداد تشکلهای زیست محیطی از مقام معظم رهبری
شمارش معکوس برای تخریب باغ گیاهشناسی نوشهر
تخریبکنندگان باغ گیاهشناسی نوشهر مجازات میشوند
قدیمیترین باغ گیاهشناسی کشور درآستانه تخریب
روز سرنوشت برای ارزشمندترین باغ گیاهشناسی کشور
منبع: http://hamshahrionline.ir/details/203312
کد مطلب: 203312
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.