Environmentalist


نصب گردنبند ردیاب ماهواره ای بر روی گورخرهای بهرام گور ۲۷ آبان ۱۳۹۱ دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: دوره آموزشی تخصصی بیهوشی و زنده گیری جانوران وحشی برای آموزش دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش استان های سراسر کشور در استان البرز برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام): دکتر کریس والزراز کارشناس مرکز تحقیقات اکولوژی حیات وحش دانشگاه حیات وحش وین و همکار ایشان دکتر تی یری پتیت در تاریخ ۱۳۹۱/۸/۲۶ الی۱۳۹۱/۹/۶ برای انجام طرح پژوهشی “بررسی زیستگاه و تعیین مسیر های مهاجرت های گور ایرانی در منطقه حفاظت شده بهرام گور و پارک ملی قطرویه” که با همکاری و مشارکت دانشگاه صنعتی اصفهان و سازمان حفاظت محیط زیست در حال انجام می باشد به منظور زنده گیری و نصب ردیاب ماهواره ای بر روی تعدادی گور با هدف مشخص کردن الگوهای مهاجرت گور در داخل و خارج منطقه بهرام گور به ایران سفر کرد. در طول این برنامه سفر و با حضور متخصصین مذکور یک دوره آموزشی دو روزه روزهای جمعه و شنبه مورخه ۲۶ تا ۲۷ آبان نیز در خصوص اصول زنده گیری و نحوه بیهوشی جانوران وحشی جهت آموزش دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش استان های سراسر کشور در استان البرز برگزار شد. گورخر آسیایی با نام علمی (Equus hemionus onager) از گونه های شاخص حیات وحش کشور و در فهرست سرخ IUCN و در رده حفاظت بحرانی CriticallyEndangered قرار دارد. امروزه این گونه در سایر زیستگاه های طبیعی آسیا منقرض و تنها جمعیتهایی از این حیوان در دو زیستگاه بهرام گور فارس و توران سمنان زیست می کند. زیستگاه های بهرام گور و توران با ساختار کویری و نسبتا خشک از لحاظ پوشش گیاهی، اقلیم، جوامع جانوری و اکولوژیکی نسبت به فعالیت های انسانی بسیار حساس و آسیب پذیر می باشند. فعالیت جوامع انسانی پیرامون این مناطق و استرس های محیطی می تواند صدمات جبران ناپذیری بر آخرین بازماندگان جمعیت گورخر وارد نموده و زادآوری و تجدید نسل این جمعیت ها را با خطر جدی مواجهه سازد. بر همین اساس برنامه مدیریت جمعیت و زیستگاه گورخر در کشور تدوین گردیده است و فعالیت های نظیر تکثیر در اسارت و معرفی و احیای مجدد گونه در سایر زیستگاه های حوزه پراکنش تاریخی، تعیین گستره خانگی و مسیرهای مهاجرت، بررسی و تعیین ظرفیت برد زیستگاه ها از جمله اقدامات مهم این برنامه است. با انجام این پژوهش که منجر به شناسایی مسیرهای مهاجرت و گدارهای گورخر خواهد شد سپس با اقدامات حفاظتی در این محدوده ها جهت کاهش تهدیدهای گونه در مسیرهای مهاجرت کوشش خواهد شد. برای تعیین گستره خانگی و مسیرهای مهاجرت گونه هایی همچون پلنگ در شمال غرب کشور، زاغ بور درتوران، یوز در بافق لاک پشت های دریایی در خلیج فارس با استفاده از ردیاب های ماهواره ای و رادیویی پروژه هایی مشابه اجرا گردیده و یا در دست اجرا می باشد. خبر های تکمیلی و در مورد برگزاری دوره و انجام پروژه بررسی زیستگاه و مسیرهای مهاجرت گورخر متعاقبا اعلام میگرددی.
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

مرگ دامدار گلستانی در اثر حمله حیوان وحشی (احتمالا پلنگ) ۲۸ آبان ۱۳۹۱ دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام): مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت: یکی از دامداران منطقه آزادشهر، احتمالا بر اثر حمله حیوانی وحشی در ارتفاعات جنگلی شهرستان آزادشهر کشته شد. وی افزود: این دامدار که روز جمعه به تنهایی برای چرای دامهای خود به ارتفاعات جنگلی شهرستان آزادشهر عزیمت کرده بود مورد حمله حیوان وحشی درنده قرار گرفت و کشته شد. کارشناسان محیط زیست استان گلستان در حال بررسی شواهد صحنه حادثه و شناسایی جانور مهاجم می باشند. روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان، اظهار تاسف و تسلیت خود را از بروز این ضایعه دلخراش را به خانواده متوفی اعلام می دارد.
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد که کنترل بیولوژیک نه تنها باعث کاهش محصول نمی‌شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش کیفیت و کمیت محصول نیز می‌شود. ولی اله بنی عامری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: کنترل بیولوژیک به عنوان راهکار قابل قبول و جایگزین مناسب کنترل شیمیایی و سایر روشهای سنتی در دنیا مطرح است. وی اظهار داشت: کاهش مصرف کود و سموم شیمیایی در مزارع و باغ ها چند سالی است که در کشور آغاز شده از این رو تحقیقات گسترده ای به منظور کننترل بیولوژیک آفات انجام شده که نتایج بسیار مطلوبی به همراه داشته است. بنی عامری به نتایج پژوهشی که در زمینه کنترل بیولوژیک انجام شده است، اشاره کرد و گفت: دراین تحقیق ۱۰ عامل بیولوژیک شامل چهار شکارگر، پنچ پارازیتوئید و یک قارچ بیمارگر برای کنترل آفات و بیماریهای خیار و گوجه فرنگی گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق در سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ در گلخانه ‌های استان‌ تهران به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع انجام شد. عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران افزود: در این آزمایش ها جمعیت آفات و دشمنان طبیعی آنها به صورت هفتگی پایش شد و کنترل آفات و بیماری های خیار و گوجه فرنگی گلخانه ‌ای شامل شته، تریپس، مگس مینوز برگ، کنه تارتن، سفیدبالک و سفیدک پودری با موفقیت انجام شد. وی گفت: بعد از بررسی نتایج تحقیقات مشخص شد علاوه بر این که رها سازی به موقع دشمنان طبیعی می تواند در کنترل آفات موثرباشد، اقدامات به موقع و دقیق کشاورز نیز می‌ تواند تاثیرات تعیین کننده‌ای در روند برنامه‌های کنترل بیولوژیک داشته باشد. بنی عامری افزود: با انجام این تحقیقات مقدار محصول برداشت شده خیار و گوجه فرنگی به ترتیب در سال ۱۳۸۹ ، ۵/۱۷ درصد و در سال ۱۳۹۰ ، ۲۰ درصد افزایش یافت. وی ادامه داد: در این تحقیق به دلیل بکارگیری عوامل کنترل بیولوژیک و رها سازی‌ مکرر و موفقیت آمیز آنها، سم‌پاشی‌ها حذف و یا به حداقل رسید و شرایط جدید به وجود آمده فرصت بسیار مناسبی را برای نقش‌ آفرینی دشمنان طبیعی آفات گلخانه‌ای از جمله مگس شکارگر Coenosia spp در کنترل مگس‌های مینوز بالغ برگ سبزی فراهم کرد. رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران افزود: دراین تحقیق مشخص شد در صورت رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک در زمان مناسب می ‌توان آفات گلخانه‌های خیار و گوجه فرنگی را کنترل کرد. از این رو می توان گفت بکارگیری عوامل کنترل بیولوژیک در چارچوب برنامه مدیریت تلفیقی موجب می شود عوامل خسارت زای محصولات گلخانه ای از بین برود. http://www.iew.ir/1391/08/25/4136
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

زیست بوم: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نگه داری حیوانات وحشی در اماکن عمومی و خصوصی بدون مجوزسازمان محیط زیست، غیرقانونی است و با متخلقان برخورد قانونی می شود. ‘ اصغر محمدی فاضل ‘ روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : در حال حاضر نگه داری و خرید و فروش گونه هایی همچون حیوانات خانگی یا دام در منازل و اماکن تحت ضوابط خاص امکان پذیر است ولی نگه داری سایر گونه ها باید با موافقت و مجوز کتبی از سازمان حفاظت زیست باشد. فاضل تاکید کرد: دستورالعمل جامعی در مورد نگه داری و تکثیر حیوانات وحشی در منازل و اماکن عمومی وجود دارد که به تمام ادارات کل سراسر کشور ابلاغ شده است و تمام آنها موظف به رعایت آن هستند. وی با بیان اینکه درخواست مجوز برای نگه داری حیوانات وحشی در روستاها بیشتر از شهرهاست ، گفت: برخی موارد گونه های وحشی حیوانات مانند آهو ، گوسفند وحشی و یا گوزن ها به دلایل مختلف مانند برف ، سرما و یا گرسنگی به حاشیه روستاها پناه می آورند که در این زمان توسط اهالی به صورت دستی تغذیه می شوند و برخی از آنها بعد از مدتی که به این روش تغذیه شدند دیگر به طبیعت باز نمی گردند که این زمان نگه داری از آنها نیاز به دریافت مجوز خاص خودش دارد. وی اظهار داشت: معمولا سالانه چندین درخواست برای دریافت مجوز نگه داری از حیوانات وحشی به سازمان و ادارات کل محیط زیست داده می شود که بعد از بررسی و داشتن ضوابط لازم ، در موارد خاص مجوز برای آنان صادر می شود. فاضل تاکید کرد: در هر حال نگه داری حیوانات غیرخانگی بدون مجوز سازمان محیط زیست، خلاف قانون است و در صورت مشاهده با متخلقان برخورد قانونی می شود و آنها ممکن است جریمه نقدی و یا کیفری شوند . معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد که سالانه معمولا با چند مورد نگه داری حیوانات وحشی و غیرخانگی در منازل مواجه می شویم . از این رو باید با فرهنگ سازی و احیای پارک های وحش، مردم را تشویق کنیم تا از نگه داری برخی حیوانات وحشی در منزل خودداری کنند و در صورت داشتن چنین حیواناتی آنها را به اماکن مخصوص نگه داری تحویل دهند. چندی پیش نیروهای محیط زیست استان تهران موفق به کشف ویلایی در تهران شدند که فردی در آن به صورت غیر قانونی ۵ قلاده میمون ، یک بهله (عقاب طلایی) ، هفت قطعه طوطی ، ۶ قطعه طاووس و ۴ قطعه قو نگه داری می کرد. بعد از آن هم یک کروکدیل در یکی از گلخانه های شمال شهر تهران کشف شد. تاریخ انتشار: ۲۸ آبان, ۱۳۹۱
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

درک نحوه ی تفکر در حیوانات    

دانشمندان بریتانیایی از دانشگاه‌های شفیلد و ساسکس پروژه بلند پروازانه ای را برای تولید نخستین مدل رایانه ای از مغز یک زنبور عسل آغاز کردند.

 

براساس اظهارات دکتر جیمز مارشال، این مدل برای پیشبرد درک محدود کنونی از هوش مصنوعی و نحوه تفکر حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد.

قرار است این تیم مدلهایی از سیتمهای مغز را که بینایی و حس بویایی زنبور عسل را هدایت می کند بسازد. محققان با این اطلاعات قصد دارند نخستین ربات پرنده را که از قابلیت حس کردن و عمل کردن به عنوان یک زنبور عسل را دارد بسازند تا به طور خودکار بتواند حرکت کند و به دستورالعملهای از پیش برنامه ریزی شده متکی نباشد.

اگر این گروه موفیت آمیز باشد یکی از چالشهای مهم در علوم مدرن حل شده است و آن چالش ساخت یک مغز رباتی است که می تواند کارهای پیچیده را چون مغز یک حیوان انجام دهد.

کارهایی که از این ربات انتظار انجام آن می رود عبارت است از یافتن محل بوهای خاص یا گازها به همان نحوی که یک زنبور می تواند بوی گلهای خاص را تشخیص دهد. در صورت موفقیت آمیز بودن این مغز مصنوعی می تواند برای عملیاتهای جستجو و نجات و یا حتی گرده افشانی مکانیکی در عرصه کشاورزی به کار رود.

مارشال یادآور شد: ساخت یک مغز مصنوعی یکی از بزرگترین چالشها در هوش مصنوعی است، تاکنون محققان به طور نمونه مغز موشها، میمونها و انسانها را مطالعه کرده اند اما ارگانیسمهای ساده تر چون حشرات اجتماعی دارای قابلیتهای شناختی پیشرفته ای هستند.

این پروژه که از آن با عنوان " مغز سبز" یاد می شود مورد حمایت شرکت Nvidia قرار دارد و به نوعی در مقام مقایسه با ابتکار عمل "مغز آبی" قرار می گیرد که با حمایت IBM انجام می شود و قصد دارد مدلسازی مغز را با استفاده از ابررایانه ها با هدف تولید یک مدل از مغز انسان انجام دهد.

سخت افزار ارائه شده توسط Nvidia براساس شتاب دهنده های GPU با عملکرد بالا است و با یک رایانه استاندارد رومیزی به جای یک ابررایانه مغز را شبیه سازی می کند.

انتظار می رود که این تحقیق درک بیشتری از زنبور عسل فراهم کند چرا که نقش آنها به عنوان گرده افشان برای بسیاری از اکوسیستم ها حائز اهمیت است و کاهش جمعیت آنها در سالهای اخیر موجبات نگرانی دانشمندان را فراهم کرده است.

این پروژه می تواند به دانشمندان در درک علت کاهش جمعیت زنبورهای عسل نیز کمک کند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

مشاهده علائم حضور یوزپلنگ آسیایی در جریان سرشماری منطقه آریز بافق

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش روابط عمومی اداره حفاظت محیط زیست استان یزد، حسن اکبری معاون محیط طبیعی این اداره گفت: سرشماری حیات وحش منطقه شکار ممنوع آریز بافق با همکاری محیط بانان، همیاران محیط زیست و دانشجویان علاقه مند، با تجهیزات لازم شامل دوربین چشمی، GPS و فرم های مربوطه صورت پذیرفت.

اکبری افزود: تعداد ۲۰ تیم سرشماری در دسته های دو نفره از مسیرهای پیاده و موتوری به روش مشاهده مستقیم منطقه را با پوشش بیش از ۶۰ درصد از زیستگاه ها مورد سرشماری قرار دادند.

وی در ادامه اشاره نمود: در جریان این سرشماری کل و بز، قوچ و میش، جبیر، کبک و تیهو و سایر پستانداران و پرندگان مهم منطقه مورد شمارش قرار گرفته و علائم یوزپلنگ آسیایی شامل ردپا و سرگین نیز ثبت و گزارش شد.

پیش از این دوربین های تله ای نصب شده تصاویر متعددی از حضور یوزپلنگ آسیایی در این منطقه را ثبت نموده بودند.

تصویر فوق مربوط به یوزپلنگ آسیایی در منطقه شکار ممنوع آریز (توسط دوربین تله ای اداره کل حفاظت محیط زیست یزد و انجمن یوزپلنگ ایرانی)

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

چهار عکس متوالی داستان رنج کشیدن گربه ای برای رسیدن به معشوقش را نشان می دهد که حتی حاضر شده است روی دیواری که پوشیده از میخ است پا بگذارد و گذر کند…! یک قصه بیش نیست غم و عشق و این عجب….!

 

عشق گربه ای

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 23 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

نجات فک خزری از تور صیادان در بندر ترکمن

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان از رها سازی فک خزری از تور صیادان در شهرستان بندر ترکمن خبر داد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان گلستان، محمد ممشلی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان اظهار داشت: مامورین یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندر ترکمن در گشت و کنترل و پایش منطقه ساحلی دریای خزر متوجه به دام افتادن یک قلاده فک خزری در تور صیادان ماهیگیر در نزدیکی جزیره آشوراده شدند که با تلاش و همت پرسنل یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست بندر ترکمن و صیادان مرکز ماهیان خاویاری، این فک از تور صیادان رها سازی و پس از انجام معاینات بالینی توسط دامپزشک و تهیه نمونه خون از این یگانه پستاندار خزر برای بانک ژن سازمان محیط زیست دوباره در آغوش دریا رهاسازی شد.

گفتنی است، فک پستانداری است که در آب زندگی می کند و تنها برای زادآوری و گاهی برای استراحت به ساحل می آید. در خشکی بسیار کم‌تحرک ولی در آب بسیار فعال است و با کمک پاهای خود به سرعت شنا می کند. فک ها از دست‌هایشان برای حفظ تعادل استفاده می کنند.

بدن این پستاندار برای زندگی در آب تغییراتی کرده‌است. میان انگشتان دست و پای آن پرده‌ای وجود دارد که باعث می شود دست‌ها و پاها شبیه باله‌ای برای شنا شود. پاها در انتهای بدن و در امتداد دم قرار گرفته‌اند. به‌ همین‌ دلیل فک ها نمی توانند به‌ راحتی روی زمین راه‌ بروند.

در گذشته تعداد زیادی از فک ها برای استفاده از پوست و گوشتشان شکار می شدند. در حال حاضر هم هر سال تعداد زیادی از آن‌ها در تورهای ماهیگیران گرفتار می شوند. برخی ماهیگیران می پندارند که فک ها از ماهیان تجاری، که منبع ارزشمندی برای آنان هستند، تغذیه می کنند. به همین سبب، به محض مشاهده فک ها، آن‌ها را می کشند.

گرم‌شدن زمین، باعث ذوب یخ‌های بخش شمالی دریای خزر، و در نتیجه کاهش زیستگاه‌های فک خزری شده‌ است. از عوامل دیگر کاهش شدید جمعیت این گونه، آلودگی های دریایی و نوعی بیماری ویروسی است که از سگ‌سانان به فک منتقل و در سال‌های گذشته موجب تلفات زیادی در این گونه شده‌ است.

آخرین سرشماری فک خزری به ۴ سال قبل باز می گردد که حاکی از وضعیت ناگوار این تنها پستاندار دریای خزر است. قبل از فروپاشی روسیه سابق تعداد فک خزری حدود یک میلیون قطعه بوده است که  سرشماری سال ۲۰۰۸ نشان می دهد این جمعیت به یک صد هزار رسیده است. به عبارت دیگر ۹۰۰ هزار فک خزری از بین رفته اند.

فک خزر، کوچکترین گونه فک های واقعی یعنی بدون گوش است و تنها در دریاچه خزر یافت می شود. این یگانه پستاندار خزر در اغلب نقاط دریا زندگی می کند، محل زیست آن بر حسب در دسترس بودن موادغذایی و بصورت فصلی متغیر است. در فصل تابستان و پاییز اکثر فک های خزر در آبهای حوزه ایران بسر می برند. قبل از تجزیه شوروی سابق، کشتار فک خزری حتی به ‪ ۱۶۰‬هزار فک بالغ در سال می رسید. مشاهده جسد این جانور زیبا که گاه همراه با موجهای خزر به ساحل می آید منظره بسیار دلخراشی را برای علاقمندان به محیط زیست فراهم می آورد.

http://www.iew.ir/1391/08/22/4084

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 23 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

چرا تالاب ها در ایران در حال عقب نشینی هستند؟

     در باره شتاب حیرت انگیز مرگ تالاب ها در شمال، باختر، خاور، مرکز و جنوب ایران، گفتگویی با خبرنگار بخش محیط زیست روزنامه خورشید انجام داده‌ام که در این نشانی می‌توانید آن را مطالعه فرمایید.

نوشته شده در  دوشنبه 22 آبان1391ساعت 1:0  توسط محمد درویش

http://darvish100.blogfa.com/post-2279.aspx

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 22 آبان 1391برچسب:تالاب, روزنامه خورشید, مصاحبه, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

زیست بوم: اخیراً در فضای مجازی عکسی منتشر شده که در آن عکاس بی‌رحم در حال عکاسی از کشته شدن کودک فقیر آفریقایی به وسیله‌ی یک مار پیتون است! این موضوع باعث خشم بسیاری شده که چرا یک عکاس باید جان یک انسان را فدای یک عکس کند؟

 

حمله مار پیتون

ممکن است شما هم تحت تاثیر این عکس قرار گرفته باشید و عکاس را سرزنش کنید اما …

واقعیت ماجرا:

 

در عکس، نشان داده شده که یک مار پیتون به کودک حمله کرده و عکاس هم با خیال راحت مشغول عکاسی از این صحنه‌ی هولناک است. در بعضی از نسخه‌ها جهت واقعی‌تر نشان دادن موضوع، آرم National Geographic را هم به گوشه‌ی تصویر اضافه کرده‌اند.

حقیقت این است که این عکس مربوط به سریال مستندی به نام Nature’s Deadlist است که از سال ۲۰۰۸ از شبکه‌ی «دیسکاوری» پخش می‌شود. این تصویر هم مربوط به صحنه‌ای از اپیزود چهارم این مجموعه با نام africa2 می‌باشد. (احتمالاً این مستند به بازسازی حوادث واقعی می‌پردازد)

در این صحنه از فیلم، یک دختر به وسیله‌ی یک مار پیتون آفریقایی مورد حمله قرار می‌گیرد. دوستش به دنبال کمک می‌رود. مردی سفید پوست به کمک می‌آید و با مار گلاویز می‌شود تا دخترک را نجات بدهد. او موفق می‌شود و کودک نجات پیدا می‌کند، اما خودش کشته می‌شود.
می‌توانید این فیلم را از یوتیوب ببینید. قسمت مرتبط، از دقیقه‌ی ۱۰ به بعد شروع می‌شود:
** تصاویر این مستند ممکن است برای برخی، آزار دهنده باشد.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=g1JI0-L2WVg#t=616s

*این اپیزود از مجموعه، در ۳ قسمت آپلود شده که لینک بالا قسمت دوم آن است.
از مجموع ۴۳ دقیقه فیلم، این عکس در حال دست بدست شدن است! برای تحریک احساسات عمومی، داستان کاملاً تحریف شده و نظرات بسیار تندی درباره‌اش نوشته می‌شود و مطابق معمول کسی هم به دنبال اصل داستان نمی‌رود!

تفاوت بین فقیر و پولدار، سیاه و سفید و … و تا دلتان بخواهد دشنام به عکاس بی‌رحم ماجرا! در صورتی که در این فیلم، مردی سفید پوست برای نجات کودک سیاه پوست جانش را از دست می‌دهد.

با کمک از:

http://wafflesatnoon.com/2012/08/22/boy-attacked-by-snake-as-photographers-watch-real-or-hoax

 

http://juicyjanezone.com/what-is-wrong-with-this-picture

http://entertainment.malaysia.msn.com/tv/article.aspx?cp-documentid=5152132

 

 

مطالب مشابه :

 

شما هم گول خوردید؟! + عکس

 

جنایت در دانمارک یا شایعه؟+عکس (۱۲+)

 

گول این عکس را نخورید

 

آخرین عکس قبل از اینکه خرس عکاس را بخورد!

 

یک دروغ اینترنتی- یوزپلنگی! +عکس

http://zistboom.com/8886/
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 22 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


 منطقه شکار ممنوع الموت غربی
به نظر شما چه باید کرد و چه باید گفت راجب این تصویر


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 22 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پلنگ
خبر کشته شدن گونه‌هاي مختلف حيات وحش از خرس گرفته تا مرال و يوزپلنگ و پلنگ، هرازگاهي تبديل به تيتر يک صفحات محيط‌زيست رسانه‌ها مي‌شود اما اينکه پلنگي به‌دست يکي از محيط‌بانان کشته شود البته مي‌تواند حساسيت زيادي را برانگيزد؛ اتفاقي که هفته گذشته در حاشيه روستاي آيينه‌ورزان دماوند رقم خورد و طي آن يک قلاده پلنگ به‌دست يکي از محيط‌بانان از پاي درآمد.

 

به گزارش همشهري آنلاين:اکنون علاقه‌مندان به محيط‌زيست در تماس با روزنامه مي‌پرسند چرا بايد يک محيط‌بان که وظيفه‌اي جز صيانت از حيات وحش ندارد يک قلاده پلنگ را با گلوله از پاي درآورد؟ آنها مي‌گويند چرا محيط‌بانان از تفنگ بيهوشي استفاده نکرده‌اند؟ پاسخ اين چرا و برخي چراهاي ديگر را از مهندس هوشنگ ضيايي، استاد برجسته حيات وحش جويا شديم. پاسخ‌هاي ضيايي که در زمينه بيهوشي و زنده‌گيري گونه‌هاي مختلف حيات‌وحش نظير يوزپلنگ و پلنگ تجربه فراواني دارد، شنيدني است. او مي‌گويد در مواردي چاره‌اي جز شليک گلوله وجود ندارد.شماره موبايل ضيايي را مي‌گيرم. چند زنگ مي‌خورد اما جواب نمي‌دهد. در ذهنم نام کارشناسان ديگر را جست‌وجو مي‌کنم تا اگر موفق به گفت‌وگو با ضيايي نشدم با آنها صحبت کنم که ارتباط برقرار مي‌شود. مي‌گويد: «جاي شما خالي با شماري از دانشجويان در دل طبيعت هستم». مي‌پرسم که آيا فرصت يک گفت‌وگوي کوتاه را دارد و سپس ماجراي کشته شدن پلنگ را با او در ميان مي‌گذارم. به او مي‌گويم محيط‌باني که ناخواسته و به‌رغم ميل باطني خود پلنگ را از پا درآورده هم‌اکنون در بيمارستان بستري است؛ متهمي که بيش از هرکسي داغدار مرگ پلنگ از دست رفته است.دشواري‌هاي استفاده از تفنگ‌هاي بيهوش‌کننده ضيايي مي‌گويد: «همه‌‌چيز بستگي به شرايط دارد. در مواردي چاره‌اي جز شليک وجود ندارد؛ زيرا تفنگ بيهوشي کار ساز نيست. درنظر داشته باشيد استفاده از تفنگ بيهوشي مقدماتي دارد، اينطور نيست که گلوله بيهوشي مثل ساير گلوله‌ها آماده باشد تا بتوان از آن مثل ساير گلوله‌ها استفاده کرد بلکه بايد با توجه به وزن حيوان موردنظر سرنگ با ماده بيهوشي تهيه شود و پس از آن، سرنگ بيهوش‌کننده بايد دقيقا به ران حيوان شليک شود».اين استاد حيات وحش مي‌افزايد: «پلنگ حيوان باهوش و زيرکي است در نتيجه براي شليک سرنگ بيهوشي به اين حيوان بايد بسيار مراقب بود زيرا به محض آنکه سرنگ به طرف حيوان شليک شود آن را با دهان خود مي‌گيرد که ممکن است سرنگ به چشم حيوان برخورد کند و باعث صدمات جبران‌ناپذير شود». او در ادامه چگونگي استفاده از سرنگ بيهوش‌کننده را توضيح مي‌دهد: «براي شليک گلوله بيهوشي (سرنگ پرشده از ماده بيهوشي) به پلنگ لازم است يک نفر حيوان را سرگرم کند تا بتوان از پشت سرنگ را به ران حيوان شليک کرد. با وجود اين، پلنگ حيواني است که به‌سرعت عکس‌العمل نشان مي‌دهد. اين درحالي است که از زمان برخورد سرنگ به بدن حيوان، پنج تا 15دقيقه زمان لازم است تا ماده بيهوشي اثر کند و در اين زمان نسبتا طولاني، حيوان فرصت دارد حمله کند؛ در نتيجه محيط‌بانان نمي‌توانند به‌سادگي حيواني را بيهوش کنند».
ضيايي که تجربه بيهوش کردن 100حيوان ازجمله يوز و پلنگ را در پيشينه کاري خود دارد در ادامه خاطرنشان مي‌کند: «سرنگي که براي بيهوش کردن حيوانات به‌کار گرفته مي‌شود با سرنگ‌هايي که براي تزريق به انسان استفاده مي‌شود تفاوتي ندارد؛ بنابراين اگر پلنگ خواب باشد و بتوان سرنگ را در رگ‌گردن حيوان تزريق کرد بلافاصله بيهوش مي‌شود اما زماني که پلنگ بيدار است اين کار بسيار دشوار است». وي درباره روي آوردن پلنگ‌ها به حاشيه روستاها مي‌گويد: «اغلب حيواناتي که قدرت شکار ندارند و پير شده‌اند براي به‌دست آوردن طعمه به حاشيه روستاها مي‌آيند؛ پلنگ هم از اين قاعده مستثني نيست؛ براي نمونه چندي پيش پلنگي در جاسک دو شتر را کشته بود. وقتي ما او را تعقيب کرديم متوجه شديم که يک انگشت پا و دو دندان خود را براثر گلوله شکارچيان از دست داده و در نتيجه ديگر قدرت شکار در طبيعت را ندارد؛ از همين‌رو به ‌روستاها روي آورده است. پير شدن حيوانات وحشي از ديگر دلايل ديده شدن آنها در حاشيه روستاهاست. پلنگ هم که پير مي‌شود قدرت بينايي و شکار را از دست مي‌دهد. اين ضعف‌ها باعث حمله اين حيوان به الاغ، گاو و دام مي‌شود».
ضيايي به نکته جالبي اشاره مي‌کند: «پلنگ به گوشت سگ‌سانان بسيار علاقه دارد. اين علاقه به اندازه‌اي است که گاه اين حيوان را به حاشيه روستاها مي‌کشاند و باعث مي‌شود سگ‌هاي گله را شکار کند. اين مسئله به اندازه‌اي معمول است که مردم جاسک معتقدند که پلنگ پير اگر سگ بخورد جوان مي‌شود».
کاهش چشمگير کل ، بز، قوچ و ميش
درعين حال ، اين استاد محيط‌زيست از کم شدن طعمه به‌عنوان يکي از عوامل مهم حمله پلنگ به دام نام مي‌برد و مي‌گويد: «شکار بي‌رويه و تخريب زيستگاه سبب کم‌شدن طعمه گربه‌ساناني چون پلنگ شده است؛ براي نمونه تا پيش از اين، جمعيت قوچ، ميش، کل و بز در پارک ملي خجير، ورجين و سرخه‌حصار بالغ بر 15هزار راس بود اما اکنون اين رقم به‌دليل شکار و ويلاسازي در اين مناطق به سه هزار راس کاهش يافته است. اين کاهش طعمه امکان شکار پلنگ را بسيار محدود کرده است درحالي‌که وقتي طعمه زياد بود حتي پلنگ‌هاي پير هم فرصت شکار داشتند».
اما ضيايي خبر اميدوارکننده‌اي هم دارد: «گرچه آماري از جمعيت تعداد پلنگ‌ها در دست نيست اما خوشبختانه جمعيت اين حيوان نسبت به ساير گونه‌ها خوب است؛ به‌طوري که هرجا کل، بز و گراز وجود داشته باشد پلنگ هم وجود دارد. برهمين اساس از سيستان‌وبلوچستان گرفته تا ارتفاعات بم، يزد، کرمان و جنگل‌هاي شمال پلنگ مشاهده مي‌شود.
نکته ديگر اينکه پلنگ حيواني شبگرد است که مي‌تواند طعمه‌هاي مختلفي نظيرگراز، پايکا (از خانواده خرگوشان) و تشي را شکار کند. اين حيوان برخلاف يوز که در دشت زندگي مي‌کند و با ماشين قابل تعقيب است در کوهستان زندگي مي‌کند و به همين دليل نمي‌توان با ماشين آن را تعقيب کرد. با وجود اين، تخريب زيستگاه‌ها و شکار بي‌رويه طعمه مي‌تواند جمعيت اين حيوان را با خطر مواجه سازد».


 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 22 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

خرس قطبي 3

طرح حفاظت از خرس‌هاي قطبي در دستورکار گروه تخصصي کميسيون حفظ بقاي گونه‌ها (SSC) در اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت قرار گرفت.

به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين طرح نخستين بار در نشست ويژه اين کميسيون در ماه اکتبر سال جاري ميلادي (2012) در نروژ ارائه شد. به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت، در نتيجه تصميمات اتخاذ شده در نشست نروژ، دستورالعمل‌هاي اصلي مربوط به اجراي اين طرح، ماموريت‌هاي مرتبط با آن، اهداف و شرايط عضويت در اين همکاري صادر گرديد. اطلاعات فوق با جزئيات کامل به زودي در وب سايت گروه تخصصي حفاظت از خرس‌هاي قطبي در کميسيون SSC منتشر خواهد شد.

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 22 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ندا پورصالح:  بعضی از شخصیت های کارتونی در ذهن ما ماندگار شده اند، از آن جمله مورچه خواری با پوزه بلند و دست و پاهای کوتاه که بی وقفه برای گرفتن مورچه ای قرمز و پرانرژی در مدت زمان پخش سریال می دوید و همیشه هم ناکام می ماند.

 

مورچه و مورچه‌خوار (به انگلیسی: The Ant and the Aardvark) سریال کارتونی بود که توسط کمپانی DePatie-Freleng Enterprises بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ تولید شده‌است. این کارتون تلاشهای یک مورچه‌خوار آبی‌رنگ بدون نام را برای گرفتن و خوردن مورچه‌ای قرمز رنگ به نام چارلی نشان می‌داد. این سریال کارتونی توسط کمپانی United Artists منتشر شده‌است.

دوبله فارسی این اثر در دهه ۴۰ خورشیدی به مدیریت حسن عباسی انجام شد. در این دوبله مهدی آرین‌نژاد به جای مورچه‌خوار و حسن عباسی به جای مورچه صحبت کرده‌اند.

 

اما در اینجا هدف فقط یادآوری کارتونهای زمان کودکی ما نبود ، بلکه می خواستیم کمی بیشتر درباره مورچه خوارها و مورچه ها در دنیای واقعی بگوییم:

 

مورچه خوار

شخصیت قهرمان این کارتون از گونه ای پستاندار مورچه خوار آفریقایی به نام آدرووارک Aardovark الهام گرفته شده است. این پستاندار باطولی در حدود یک ونیم متر در علفزارهای آفریقا زندگی کرده و از مورچه ها و موریانه ها تغذیه می کند.

 

مورچه خوار

معروفترین مورچه خوارها انواعی از پستانداران هستند که اغلب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کره زمین یافت می شوند آناتومی پستانداران مورچه خوار دارای چند شباهت کلی است و آن پوزه کشیده و زبانی بلند و چنگال های قوی، بلند و برگشته برای تخریب لانه مورچه ها یا موریانه هاست.

انواعی از پستانداران مورچه خوار در آمریکای جنوبی زندگی می کنند که آرمادیلوها و مورچه خوارهای بزرگ و پشمالو از آن جمله اند مورچه خوار بزرگ آمریکای جنوبی بزرگترین جانور مورچه خوار جهان است که طول آن به ۲ متر می رسد.

 

بیش از ۲۵ گونه مورچه خوار درآمریکای جنوبی زندگی می کنند، مورچه خوارها آرمادیلوها با پوشش زرد مانند خود از عجایب طبیعت هستند که رژیم غذایی آنها را مورچه ها و موریانه ها تشکیل می دهند، در آفریقا نیز انواعی از مورچه خوارها یافت می شوند از آن جمله می توان به بانگوین که نوعی مورچه خوار زرده دار با دم بلند است و روی درختان زندگی می کند، این مورچه خوار جالب نوزاد خود را تا چندین ماه بر پشت خود حمل می کند.

 

»ورچه خوار

بسیاری از انواع حشرات، پرندگان و خزندگان نیز مورچه خوار هستند. در طبیعت موجودات زنده بسیاری هستند که لقب مورچه خوار را به خود اختصاص داده اند ولی همه موجودات در یک گروه جای نمی گیرند، برخی از انواع مورچه خوارها، حشرات، برخی پرندگان و بسیاری از خزندگان هم مورچه خوار هستند.

 

در میان حشرات نیز انواعی هستند که به مورچه خوار معروفند انواعی ازبال توریها حشراتی با بالهای ظریف شبیه سنجاقک، در دوران لاروی و بلوغ دارای رژیم غذایی مورچه خواری هستند پرندگان و خزندگان هم دارای رژیم مورچه خواری هستند که با اینکار به حفظ تعادل جمعیت این حشرات کمک می کنند.

 

گفتنی است، طبیعت با مکانیزم های پیچیده و فراوان خود نظامی هماهنگ است که با حذف هر یک از اجزای آن آسیب جدی به این شبکه پیچیده وارد می آید.

 

نسل این پستانداران که زیستگاه اصلی آن مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است بدلیل تخریب زیستگاه و جنگل تراشی در معرض تهدید انقراض است.

http://zistboom.com/8876/

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نوک چینی طیور و عقیم سازی حیوانات اهلی دو روی یک سکه هستند نویسنده: سپهر سلیمی - جمعه ۱٩ آبان ۱۳٩۱

یکی از کارهایی که همواره مورد انتقاد دوستداران حیوانات بوده است عمل «نوک چینی» در صنعت پرورش طیور است. عکس های متعددی از این کار در صفحات مختلف به اشتراک گذاشته می شود و بسیاری دانسته و نادانسته از این عمل انتقاد می کنند. با این حال نوک چیزی مزایایی هم دارد و در واقع نوک چینی برای بهبود شرایط زندگی طیور صنعتی انجام می شود.

 

نظیر چنین حالتی نیز برای عقیم سازی وجود دارد. اما بر خلاف نوک چینی، عقیم سازی کمتر مورد انتقاد قرار می گیرد و حتی گاهاً از سوی برخی از حامیان حیوانات به عنوان عملی مفید و در راستای حمایت از حیوانات شناخته می شود.
در ادامه مطالبی در خصوص مزایا و معایب این دو عمل آورده شده است که نشان می دهد در عمل تفاوت چندانی بین این وجود ندارد و هدف از انجام هر دو کسب سود برای صاحبان هر دو صنعت پرورش طیور و پرورش حیوانات خانگی است:

نوک چینی
به منظور جلوگیری از همدیگر خواری که در همه سنین وجود دارد نوک چینی انجام می گیرد .منظور از نوک چینی خوب این است که تا حد امکان نوک چینی با استرس کم همراه باشد ، نوک طیور طوری قطع گردد که دیگر رشد نکند . این امر به وسیله قطع صحیح و دقیق و داغ نمودن محل نوک چینی امکان پذیر است .

 

 مزایای نوک چینی:

1-  نوک زدن به پا کاهش می یابد .
2-  استرس کمتری به گله وارد می شود.
3-  باعث جلوگیری از پر کنی و همدیگر خواری در سنین اولیه می شود .
 4- راندمان غذای به علت کاهش ریخت و پاش دان بهتر می شود.
5-  چون تعداد کمتری از طیور از گله حذف خواهند شد در صد زنده مانی بالاتر خواهد بود.
6-  یک نواختی گله بهتر می شود .

 

معایب نوک چینی :

 

1-  وزن جوجه ها برای مدت یک تا دو هفته پس از نوک چینی کاهش خواهد یافت .
2 -  پس از نوک چینی برای مدت طولانی رشد کاهش خواهد یافت و حدود 10الی 20 هفته بعد این کاهش جبران می شود .
 3 -  نوک چینی ممکن است باعث تاخیر در بلوغ جنسی شود .وزن بدن در هنگام بلوغ کاهش یافته و تولید تخم مرغ را نیز کاهش می دهد. ولی نوک چینی تاثیری بر اندازه تخم مرغ نخواهد داشت .

عقیم سازی

 

مزایای عقیم سازی:
-    از بین رفتن احتمال سرطان بیضه (که البته بیشتر خوش خیم هستند.) البته توجه داشته باشید که در مورد انسان هیچگاه بیضه را برای جلوگیری از ایجاد سرطان بیضه خارج نمی کنند اما در مورد حیوان بی رحمانه این کار انجام می شود.احتمالا انسان ،حیوان را فاقد درک و شعور وهر گونه حق و حقوقی می پندارد که اینگونه برای او تصمیم می گیرد.
-    کاهش احتمال سرطان پستان (اگر زیر 30 ماهگی انجام شود) تنها 50 درصد از تومورهای پستانی ممکن است بدخیم شوند و فقط نیمی از آنها احتمال سرایت به سایر اعضای بدن را دارند.
-    کاهش احتمال سرطان تخمدان، رحم و عفونت‌های رحم (پیومتر(.
-    کاهش احتمال بزرگ شدن و التهاب خوش خیم پروستات.
-    کاهش احتمال تومورها در اطراف مقعد.
-    کاهش علامت گذاری (البته اگر زیر سن بلوغ عقیم شده باشند و حیوان انجام این کار را یاد نگرفته باشد، در غیر این صورت معمولا این رفتارها ادامه می‌یابند، فراموش نکنیم که این رفتارها جزئی از طبیعت حیوان هستند)
-    اخته کردن به طور 100 درصد در سگ‌های نر احتمال سرطان بیضه را از بین می‌برد و در سگ‌های ماده احتمال سرطان و عفونت رحم و تخمدان صفر می‌شود. علت این است که اصلاً بیضه و رحم و تخمدانی در بدن حیوان وجود ندارد که دچار بدخیمی یا عفونت بشود.
-    در سگ‌های نر هم احتمال بدخیم شدن بیضه‌ها بیماری متداولی نمی‌باشد و خیلی از سگ‌ها در سن بالا دارای تومورهایی در بیضه هستند که علامتی نداشته و اغلب هیچگاه کشف هم نمی‌شوند.

معایب عقیم سازی:

-    کاهش طول عمر.   
-    افزایش بی‌اختیاری ادرار به خصوص در خواب. ماده‌های عقیم شده 8-7 برابر ماده‌های نرمال، دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شوند.
-    افزایش چاقی. در اثر عقیم‌سازی انرژی حیاتی سگ‌ها کاهش یافته و از تحرک و فعالیت آنها کم می‌شود و از طرف دیگر اشتهای آنها نیز افزایش می‌یابد.
 -   افزایش احتمال سرطان استخوان، طحال و تومورهای اطراف مقعد (در ماده‌ها(
-    افزایش احتمال سرطان بد خیم پروستات. سگ‌ های اخته شده نر 4 برابر بیشتر از سگ‌های نر سالم دچار سرطان بدخیم پروستات می شوند. 6
-    افزایش احتمال سرطان مثانه تا 4 برابر می‌شود.
-    افزایش احتمال همانژیو سارکومای قلبی.
  -  افزایش احتمال در رفتگی کشکک زانو patella در سگ‌های سایز کوچک و متوسط.
-    افزایش احتمال واکنش‌های نامطلوب نسبت به واکسن‌ها و تغییراتی که در سیستم ایمنی بدن آنها ایجاد می‌شود.
-    افزایش التهاب پانکراس در سگ‌های ماده.
-    افزایش پرخاشگری و یا ترسو شدن.
-    افزایش شدت بیماری‌های ادراکی در سگ‌هایی که نشانه‌های بیماری از قبل تظاهر کرده است. (در انسان هم خارج کردن رحم، تخمدان و کمبود استروژن، احتمال ایجاد بیماری آلزایمر و پارکینسون را افزایش می‌دهد.(
-    افزایش عفونت‌های مکرر مجرای ادرار در ماده‌هایی که زیر سن بلوغ عقیم شده‌اند.
-    احتمال ایجاد کم کاری تیروئید در ماده‌ها.
-    تغییرات در شخصیت حیوان، در مورد تعیین جنسیت خودش دچار سردرگمی می‌شود.
-    ترس از صدا در آن‌ها بیشتر می‌شود.
-    به علت فقدان هورمون تستوسترون، توده عضلانی کاهش می‌یابد، تراکم استخوان کاهش می‌یابد و احتمال پوکی استخوان (استئوپروز) زیاد می‌شود.
-    سگ‌های عقیم شده، در سن های بالا بیشتر دچار درد ناشی از آرتروز می‌شوند چون عضلات آنها به طور کامل تکامل نیافته و قادر به حمایت کردن مفاصل نیستند.
-    در بعضی سگ‌ ها ریزش مو و کچلی زیاد می‌شود.
-    بعضی سگ های نر اخته شده، بوی سگ ماده می‌دهند و سگ های نر اخته نشده را به خود جذب می‌کنند.
-    سگ های ماده عقیم شده برای سگ های نر، فاقد جاذبه می‌شوند
-    گاهی برای درمان عصبی بودن یا پرخاشگری ناشی از ترس، عقیم کردن را توصیه می‌کنند که البته این کار درمان مناسب نیست. این حالات ناشی از اجتماعی نشدن سگ در زمان کودکی بوده و ربطی به وضعیت هورمونی او ندارد و نیاز به رفتار درمانی دارد.
-    وقتی سگ در موقعیتی قرار بگیرد که خطری را احساس کند (مثلا از حضور انسان یا حیوان دیگری) اگر آزاد باشد فرار می‌کند. اما اگر به قلاده و زنجیر بسته باشد، راه فرار ندارد و مجبور به حمله و پرخاشگری می‌شود که ربطی به هورمون ها ندارد، اخته و عقیم کردن حتی می‌تواند پرخاشگری را تشدید کند.
-    بعضی سگ ها وقتی مدت زیادی در خانه تنها می‌مانند، وسایل خانه را تخریب می‌کنند و در اصل صاحبان آنها نیاز به تغییر رفتار با سگ را دارند و یا در صورتی که توانایی یا شرایط نگهداری از حیوان در شرایط مطلوب را ندارند بهتر است از سرپرستی و نگهداری حیوان صرفه نظر کنند.
-    در مورد مشکلات رفتاری سگ ها باید به دقت رابطه سگ و صاحبش بررسی شود تا علت اصلی پیدا شود. اکثر مشکلات رفتاری سگ ها به کافی نبودن اطلاعات صاحبان آنها از چگونگی رفتار با سگ بر می‌گردد.
-    در سگ های ماده عقیم شده، افزایش پرخاشگری و اضطراب ناشی از تنها ماندن به خصوص اگر زیر یک سالگی عقیم شده باشند مشاهده شده است.
-    سگ های عقیم شده ممکن است نسبت به صاحبانشان حالت تهاجمی بیشتری پیدا کنند، نسبت به سگ‌های دیگر پرخاشگرتر یا ترسوتر بشوند، نسبت به لمس یا نوازش حساس‌تر شوند.
-    برخلاف تصور عامه، سگ های عقیم شده از نظر رفتاری بدتر می‌شوند. سگهای نر اخته شده نسبت به سگهای نر سالم حساسیت زیادی پیدا می کنند. بعضی از آنها بیشتر از قبل سروصدا می‌کنند تعداد گاز گرفتگی ها بیشتر می‌شود، سگ های سالم و عقیم نشده، یک سوم سگ‌های عقیم شده دچار اضطراب ناشی از تنهایی می‌شوند، در اروپا که سگ‌ها خیلی کمتر از آمریکا عقیم هستند، این مشکل کمتر دیده می‌شود.
-    رنگ مو و رشد موها می‌تواند دچار تغییر شود.
-    تمام اعمال جراحی دارای ریسک خونریزی و عفونت هستند. احتمال مرگ ناشی از بیهوشی در تمام جراحی ها وجود دارد.
-    عقیم سازی در زیر سن بلوغ مانع از تکامل خصوصیات وابسته به جنس می‌شود مثلا پهن بودن استخوان‌های ران و جمجمه و قفسه سینه و رشد و تکامل عضلانی، سگ‌های عقیم شده بلند قدتر می‌شوند. و هر چقدر قد سگ بلندتر باشد عمرش کوتاه تر است.
-    عقیم سازی زیر سن بلوغ باعث افزایش مشکلات ارتوپدی می‌شود. در سگهای ماده عقیم شده خطر ابتلا به سرطان عروق طحالی و نیز سرطان مجاری صفراوی افزایش می یابد. سگهای ماده عقیم شده به میزان بیشتری در معرض ابتلا به میاستنی گراویس و پانکراتیت قرار دارند. در سگهای ماده ای که در سن کم عقیم شده باشند، خطر ابتلا به درماتیت پیرامون فرج، التهاب مهبل، التهاب مثانه و عفونتهای مکرر مجرای ادراری، افزایش می یابد.

http://animal.persianblog.ir/post/779/


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

شمارش معکوس برای انقراض مرال های زیبای ایران / چهارمین گزارش شکار مرال (گوزن قرمز)، گونه در معرض انقراض طی سه ماه گذشته در مناطق جنگلی گلستان

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران:

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان گلستان، یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کردکوی طی مأموریت گشت و کنترل در منطقه حفاظت شده جهان نما موفق به دستگیری یک نفر شکارچی و کشف و ضبط لاشه یک راس مرال (گوزن قرمز)، حیوان حمایت شده و در معرض خطر انقراض و یک قبضه اسلحه گلوله زنی و لوازم و ادوات شکار شدند و متخلف پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی تحویل داده شد.

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: از پانزده مردادماه سال جاری تا کنون این چهارمین گزارش مستند از شکار مرال در مناطق جنگلی استان گلستان بوده است. قطعا موارد متعدد دیگری از شکار این گونه زیبا و ارزشمند رخ میدهد که هرگز شکارچی به دام نمی افتد و طبیعتا خبر آن منتشر و مستند نمیشود. با این حساب شمارش معکوس برای انقراض مرال شروع شده است و اگر چاره ای اندیشیده نشود در آینده نه چندان دور اثری از این گونه ارزشمند در جنگل های مناطق شمالی کشور نخواهیم یافت.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات:21/6/1391

پاییز آمد و کم کم زمستان هم میهمان کرمانشاه می‌شود. میهمانی که هزار نعمت و برکت با خود دارد. باران می بارد و همه را از خشکسالی و بی‌آبی نجات می‌دهد.

تالاب‌های استان نیز این روزها سرشان حسابی شلوغ است. از همه جای دنیا میهمان دارند.

میهمان‌های کوچک و بزرگ که خستگی راه بال‌هایشان را خسته کرده و حالا به مقصد رسیده‌اند تا هم از سرمای محل زندگی خود در امان باشند و هم چیزی برای خوردن پیدا کنند و چه جایی بهتر از اینجا؟

کجا بهتر از آب رودخانه قره‌سو و گاماسیاب که این میهمان‌های تازه از راه رسیده، روزها در آن‌جا بیارامند؟

این میهمان‌ها با همه میهمان‌های دنیا فرق دارند. نه هزینه زیادی برای پذیرایی نیاز دارند و نه مزاحمتی برای کسی ایجاد می‌کنند، پرندگان مهاجر…

شمال اروپا، سیبری و یا هرکجای دیگر که سرما شدید باشد، از همان جا راه می‌افتند و سفر طولانی خود را آغاز می‌کنند.

برخی از پرندگان مهاجر تا هزار کیلومتر را پرواز می‌کنند تا به جایی امن و گرم برسند و زمستان را در آنجا سپری کنند.

آذرماه که برسد تالاب‌های کرمانشاه خصوصا تالاب هشیلان میزبان حواصیل‌ها، غازها، مرغابی‌ها، فلامینگو و درناها، اردک و چندین نوع پرنده دیگر می‌شود.

چند ماهی می‌مانند و دوباره باز می‌گردند، شاید در این بین جوجه‌ریزی هم داشته باشند و فرزندانشان نیز در کرمانشاه به دنیا بیایند و تا فصل کوچ بعدی همین جا بمانند.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه در این خصوص، گفت: هر ساله با آغاز فصل سرما مهاجرت پرندگان از سراسر دنیا به کرمانشاه آغاز می‌شود.

“کاظم علیزاده” در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: این پرندگان جهت رفع نیازهای غذایی و دمایی خود از اوایل آذرماه وارد حوزه‌های آبگیر کرمانشاه خصوصا تالاب هشیلان می‌شوند.

وی ادامه داد: این پرندگان شامل حواصیل، غاز خاکستری، اردک سرسبز و سایر پرندگان آبزی هستند که بسته به نوع گونه و شرایط هوا دو، سه ماهی در منطقه می‌مانند.

به گفته این مقام مسوول، برخی از گونه‌ها اقدام به جوجه‌گذاری می‌کنند و حتی ممکن است بومی منطقه شوند.

علیزاده همچنین از شرایط مناسب برای حفاظت از این پرندگان مهاجر در تالاب هشیلان خبر داد و افزود: کارکنان محیط زیست در منطقه حضور پرندگان مستقر هستند و به صورت شبانه‌روزی اوضاع را کنترل می کنند.

وی تأکید کرد: از آنجاییکه بسیاری از پرنده‌های مهاجر جزء گونه‌های حفاظت شده هستند هرگونه شکار در این منطقه ممنوع است.

یک جانورشناس برجسته کشور نیز، گفت: کرمانشاه نزدیک‌ترین نقطه گرمسیری به پرندگان مهاجری است که از سراسر دنیا به این منطقه می‌آیند.

پرفسور”نصرا… رستگار پویانی” در گفت‌و گو با خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه کرمانشاه، گفت: این پرندگان شامل انواع کنارآبزی‌ها مثل مرغابی، غاز، فلامینگو، درنا، حواصیل و …، هستند.

به گفته این استاد دانشگاه، پرندگان مهاجر بسته به نوع گونه، تا اسفند‌ماه در کرمانشاه می‌مانند.

وی ادامه داد: این پرندگان عمدتا از نقاط سردسیر شمال اروپا و سیبری وارد کرمانشاه می‌شوند.

رستگار پویانی یادآور شد: برخی از پرندگان مهاجر با آغاز فصل گرما به محل زندگی خود باز می‌گردند و برخی دیگر از کرمانشاه عبور کرده و به نقاط دوردست سفر می‌کنند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


بره آهوی زنده گیری شده توسط متخلفان، با کمک محیط بانان به دامان مادرش بازگشت

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران:

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس ۶ جوان متخلف که در اقدامی غیر قانونی در پارک ملی بمو اقدام به زنده گیری و جداسازی بره آهو از مادرش کرده بودند توسط محیط بانان پارک ملی بمو دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند و بره آهو با کمک محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست به دامان مادر بازگردانده شد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس، با ابراز خرسندی از دستگیری متخلفین زنده گیری حیات وحش در پارک ملی بمو گفت: پرونده این متخلفان به جرم ورود غیر مجاز به پارک ملی بمو و زنده گیری حیات وحش از زیستگاه خود، به دادگاه تحویل داده شد، هر یک از این ۶ جوان بنا به بند ب ماده ۱۳ قانون شکار و صید به حبس تعزیری به مدت ۹۱ روز محکوم شدند، اما قاضی دوستدار محیط زیست شعبه اول دادگاه عمومی زرقان با ملاحظه به سن کم متخلفان مجازات آموزشی موثری را برای ایشان در نظر گرفت.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: بنا به حکم دادرس شعبه اول دادگاه عمومی زرقان علاوه بر تبدیل مدت ۹۱ روز حبس تعزیری به ۲ سال حبس تعلیقی، هر یک  از متخلفان بایستی یک مقاله زیست محیطی با متن حداقل ۲ هزار کلمه درخصوص فواید محیط زیست و لزوم حفاظت از آن تهیه کرده و به اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس ارائه دهند و گواهی تقدیم مقاله زیست محیطی را از دایره اجرای احکام دادگاه عمومی کسب نمایند، همچنین ورود این متخلفان به محوطه پارک ملی بمو ممنوع بوده و بایستی هر ۶ متهم یک مرتبه در ماه به سرپرست پارک ملی بمو مراجعه و گواهی حسن رفتار با محیط زیست و عدم انجام تخلف زیست محیطی را اخذ و تحویل دایره اجرای احکام دادگاه دهند، چنانچه هریک از متهمان در مدت یکسال دستورات قاضی را انجام ندهند مجازات زندان ایشان اجرا خواهد شد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ضمن تحسین توجه دادرس محترم به مباحث آموزشی، آموزش های زیست محیطی را به عنوان یکی از راهبردهای اصلی سال ۱۳۹۱ این اداره کل اعلام نمود و افزود: تمرکز این اداره کل هم اکنون بر آموزشهای زیست محیطی و تنویر افکار عمومیست و معتقدیم که اگر آحاد جامعه نسبت به مسائل زیست محیطی آگاهی لازم را کسب نمایند مسلما در امر حفاظت از انفال الهی مشارکت بیشتری می نمایند.

گفتنی است هرگونه تردد در محدوده پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده بایستی با ارائه مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست باشد، چرا که این مناطق از ارزش های حفاظتی بالایی برخوردار هستند، و ورود غیر قانونی و غیر مدیریت شده می تواند صدمات جبران ناپذیری به اکوسیستم طبیعی آن وارد نماید که سازمان حفاظت محیط زیست در راستای حفاظت از تنوع زیستی این مناطق ارزشمند، پس از شناسایی مناطق آسیب پذیر و غنی از چنین تنوعی در کشور آنها را تحت عناوین مشخص پارک ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده مورد مدیریت و حمایت قرار می دهد. هدف از ایجاد چنین مناطقی، حفاظت و جلوگیری از تخریب منابع و تنوع زیستی، حراست از قابلیت های بالقوه موجود در آنها به منظور حفظ فرصت انجام مطالعات تکمیلی و شناخت و بهره برداری پایدار برای نسل های آینده و بهره گیری از ارزش های علمی، آموزشی و اقتصادی موجود در آنها است. در حقیقت تعیین و مدیریت این مناطق چهار گانه متضمن حفظ تنوع زیستی هر سرزمینی است.


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

دیده بان حقوق حیوانات:

برگزیدگان ششمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.

به گزارش فارس، آیین اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت با حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «جواد شمقدری» رئیس سازمان سینمایی، «شفیع آقامحمدیان» مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی دقایقی پیش در تالار وحدت برگزار شد.

آثار زیر در حوزه طبیعت و محیط زیست در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

بخش مسابقه ملی:

* مستند آزاد

لوح تقدیر: فرهاد ورهرام (از آلپ تا دماوند)

دیپلم افتخار: حمید جعفری (ز گفتار دهقان…)

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی:آرش لاهوتی (راننده و روباه)

 

* مستند زیست‌‌محیطی

لوح تقدیر: فتح الله امیری (در جستجوی پلنگ ایرانی)

دیپلم افتخار و هدیه نقدی: میترا روحی منش (حیات)

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی: مازیار مشتاق گوهری (پرواز در آب)

 

* بهترین فیلم بلند جشنواره

لوح تقدیر: حمیدرضا تفته (تهیه کننده ۱۰۳۰)

دیپلم افتخار: فتح الله امیری (تهیه کننده در جستجوی پلنگ ایرانی)

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی: رامتین بالف (تهیه کننده رودخانه لیـــــــان)

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1386برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

Animal-Rights-Watch--ARW-1-1003
تغییرات آب‌و‌هوایی، گسترش شهرنشینی، کشاورزی و دامپروری، شکار و یا به اسارت گرفتن غیرقانونی و عواملی از این قبیل، موجب شده که بسیاری از جانوران ساکن زمین در معرض خطر انقراض قرار بگیرند. یکی از این جانوران، گورخر پارسی است.
به گزارش خبرآنلاین سه روز پیش یک کره گورخر پارسی در مرکز حفاظت از محیط زیست اسمیت‌سونیان در آمریکا متولد شده است. اسمیت‌سونیان یکی از مراکز تخصصی نجات موجودات در حال انقراض سراسر دنیا است.این کره گورخر پارسی ماده است و هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است. به گفته مسئولین، این کره کاملا قوی و سالم است. بعد از ۱۶ سال،‌ این اولین بار است که یک کره گورخر پارسی در اسمیت‌سونیان به دنیا می‌آید. با ورود این کره تازه‌وارد، تعداد گورخرهای پارسی ساکن آمریکای شمالی به ۲۶ راس می‌رسد.

کره گورخر پارسی تازه‌وارد کاملا سالم و قوی است

گورخر پارسی در واقع از بیابان‌نشین‌های خانواده اسب است. آن‌ها در اصل بومی سوریه، ایران، پاکستان، هند و تبت بوده‌اند. اما در حال حاضر تنها در دو منطقه حفاظت‌شده در ایران می‌توان آن‌ها را یافت. به اسارت گرفتن غیرقانونی، خشکی و رقابت با دام‌های اهلی در چرا،‌ از مهم‌ترین عوامل کاهش جمعیت گورخرهای پارسی است. در حال حاضر تنها ۶۰۰ راس گورخر پارسی روی زمین زندگی می‌کنند.

________________________________________________________

شرایط زاد آوری گورخر ایرانی در سایت مدیریت این گونه در بردسکن فراهم شد

تولد چهار راس گورخر در اولین سایت تکثیر و پرورش گور ایرانی

گورخر ایرانی در بهرام گور افزایش یافت

انتقال یک راس گورخر منطقه کالمند به سایت مهریز


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

 معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: هم‌اکنون هفت راس گوزن زرد ایرانی در منطقه‌ی حفاظت شده‌ی «قلاجه» نگهداری می‌شوند.

«کاظم علی‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای حفاظت از گونه‌های در حال انقراض حدود چهارماه پیش ۹ راس گوزن زرد ایرانی به استان کرمانشاه انتقال یافتند.

وی ادامه داد: متاسفانه حین جابه‌جایی و حمل و نقل دو راس از این گوزن‌ها تلف شدند که البته این امر طبیعی است.

به گفته‌ی این مقام مسوول، از این تعداد گوزن سه راس ماده و چهار راس نر است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط زیست استان کرمانشاه با مثبت ارزیابی کردن شرایط فعلی این گوزن‌ها، گفت: هم‌اکنون این هفت گوزن در منطقه‌ای یک هکتاری قرنطینه شده حفاظت می‌شوند.

علیزاده ادامه داد: در صورت مساعد شدن شرایط گوزن‌ها و عادت کردن آنها به شرایط محیط، به سایت ۱۰ هکتاری منتقل می‌شوند.

وی تصریح کرد: مقرر بود شش راس گوزن دیگر از ارومیه هم به کرمانشاه منتقل شوند که به علت شرایط نامناسب دریاچه‌ی ارومیه این موضوع تا اطلاع ثانوی منتفی ست.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط زیست استان کرمانشاه یادآور شد: جزیره اشک در دریاچه ارومیه زیستگاه طبیعی این نوع گوزن است که هم‌اکنون به علت باتلاقی شدن دریاچه امکان زنده‌گیری و حمل آنها وجود ندارد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

مستند “درجستجوی پلنگ ایرانی” در ششمین جشنواره‌ بین‌المللی سینما حقیقت موفق به کسب دو دیپلم افتخار “بهترین مستند بلند” و “بهترین مستند زیست محیطی جشنواره سینما حقیقت شد.

به گزارش زیست بوم و به نقل از سایت خبری انجمن یوزپلنگ ایرانی،  در مراسم اختتامیه این جشنواره که شنبه شب ۲۰ آبان ماه در تالار وحدت با معرفی برگزیدگان این دوره از جشنواره و سخنرانی جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی برپا شد، فتح الله امیری، کارگردان و تهیه کننده این اثر دیپلم های افتخار را دریافت نمود.

 

در جستجوی پلنگ ایرانی 

“درجستجوی پلنگ ایرانی” تلاش گروهی از محققین انجمن یوزپلنگ ایرانی به مدت شش سال برای بررسی و یافتن پلنگ ایرانی در کوه های البرز است که در بهمن ماه سال گذشته، به عنوان نخستین مستند زیست محیطی کشور موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره بین المللی فیلم فجر شد. این فیلم تنها مستند زیست محیطی حاضر در جشنواره سینما حقیقت بود که در دو بخش موردتقدیر هیأت داوران قرار گرفته و جایگاه خود را به عنوان یکی از پرافتخارترین مستندهای زیست محیطی ایران بدست آورد که تابحال بیش از ۵۰ بار از شبکه مختلف سیما پخش شده است.

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان, ۱۳۹۱


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

هشدار: تولید بیشتر گوشت، مرگ زمین را شتاب بخشیده است!

    در ماه گذشته میلادی، یعنی اکتبر 2012، سرویس جهانی هشدار محیط زیست – وابسته به UNEP (برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد)- گزارشی منتشر کرد که بازتاب گسترده‌ای، به ویژه در نزد شهروندان کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا و برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا داشت؛ یعنی همان کشورهایی که با مصرف سرانه 75 الی 120 کیلوگرم گوشت قرمز در سال، در صدر مصرف‌کنندگان گوشت در جهان ایستاده‌اند (در این گزارش، مصرف سرانه گوشت ایرانیان بین 25 الی 50 کیلوگرم در سال درج شده است که از همسایگان شرقی و غربی‌اش بیشتر، اما از ترکمنستان در شمال و عربستان صعودی در جنوب کمتر است).

    نویسندگان این گزارش، به صراحت می‌گویند: فرآیندهای ویرانگری چون: جنگل‌زدایی، بیابان‌زایی، افزایش مواد آلوده در خاک، استفاده بی‌رویه از آب شیرین، هدررفت انرژی و افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای، همزمان و متناسب با افزایش تولید گوشت در دامداری‌های صنعتی به سرعت تشدید یافته است و سبب شده تا وضعیت پایداری بوم‌شناختی کره زمین به بدترین حالت خود برسد. یک نکته‌ی تکان‌دهنده در این گزارش که می‌توانید در نمودار فوق هم مشاهده کنید، آن است که هر چند شمار جمعیت کره زمین از 1961 تا امروز اندکی بیش از دو برابر افزایش یافته است؛ اما در همین مدّت، تولید گوشت قرمز با جهشی شگفت‌انگیز، بیش از 4 برابر شده است.

    به دیگر سخن، مردمی که اینک در کره زمین زندگی ‌می‌کنند، به طور متوسط دو برابر بیشتر از پدران خویش در سال گوشت قرمز مصرف می‌کنند؛ رخدادی که سبب تشدید نگرانی‌های فزاینده‌ای شده که کمترین پیامد آن را می‌توان در روند گرم‌شدن محسوس زمین، کاهش ظرفیت گرمایی، افزایش تفاوت دمای شب و روز و وقوع تلاطم‌های اقلیمی کم‌سابقه و مهیب رهگیری کرد که شاید آخرین و تازه‌ترین شناسه‌اس، وقوع توفان قدرتمند سندی بود که سواحل شرقی آمریکای لاتین تا کانادا را درهم کوبید و فقط در ایالات متحده آمریکا بیش از 50 میلیارد دلار خسارت به بارآورد. این در حالی است که تاکنون، مهم‌ترین خطر گسترش دامداری‌های صنعتی تولید کننده گوشت قرمز را صرفاً در نیاز آبی بالای آن (به طور متوسط هشت برابر همتایان گیاهی‌اش) می‌پنداشتند، در صورتی که در گزارش اخیر آمده است که تولید گاز متان (CH4) از روده‌ی دام‌ها و اکسید نیتروژن از بقایای مدفوع دفع شده از بدن آنها، به مراتب می‌تواند تهدید جدی‌تری برای کاهش توان زیست‌پالایی زمین به شمار آمده و دست کم سهمی 10 الی 35 درصدی را در فرآیند تغییر اقلیم ایفاء کند.

    یک بازخورد عدالت‌گریزانه و نامیمون از این میل شدید مردمان کشورهای شمال به مصرف گوشت، آن است که تبعات زیانبارش فقط دامن کشورهای شمال را نگرفته و سبب تشدید تؤامان موج خشکسالی و سیل در کشورهای جنوب هم می‌شود.

    چنین است که اینک پیوسته و شتابان بر شمار آن گروه از داوطلبین سبز که می‌کوشند تا خطرات مصرف بی‌رویه گوشت را برای مردم جهان تشریح کرده و جایگزین‌هایی کم‌خطرتر را معرفی کنند، افزوده می‌شود. تمایل روزافزون دانشجویان و طبقات تحصیل‌کرده به کاهش مصرف پروتئین حیوانی در سبد روزانه غذایی‌شان، می‌تواند مؤید این ادعا باشد.

http://darvish100.blogfa.com/post-2276.aspx

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:گوشتخواری, گیاهخواری, سازمان ملل متحد, مصرف آب, بیابان زایی, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


حسینعلی ابراهیمی کارنامی مجازات متخلفین جوان شکارو صید، نوشتن مقاله زیست محیطی اعلام شد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس ۶ جوان متخلف که در اقدامی غیر قانونی در پارک ملی بمو اقدام به جداسازی بره آهو از مادرش کرده بودند توسط محیط بانان پارک ملی بمو دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند و بره آهو با کمک محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست به دامان مادر بازگردانده شد .

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ، با ابراز خرسندی از دستگیری متخلفین زنده گیری حیات وحش در پارک ملی بمو گفت : پرونده این متخلفان به جرم ورود غیر مجاز به پارک ملی بمو و زنده گیری حیات وحش از زیستگاه خود، به دادگاه تحویل داده شد ، هر یک از  این ۶ جوان بنا به بند ب ماده ۱۳ قانون شکار وصید به  حبس تعزیری به مدت ۹۱ روز محکوم شدند ، اما قاضی دوستدار محیط زیست شعبه اول دادگاه عمومی زرقان با ملاحظه به سن کم متخلفان مجازات آموزشی موثری را برای ایشان در نظر گرفت .

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود : بنا به حکم دادرس شعبه اول دادگاه عمومی زرقان علاوه بر تبدیل مدت ۹۱ روز حبس تعزیری به ۲ سال حبس تعلیقی، هر یک  از متخلفان بایستی یک مقاله زیست محیطی با متن حداقل ۲ هزار کلمه درخصوص فواید محیط زیست و لزوم حفاظت از آن تهیه کرده و به اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس ارائه دهند و گواهی تقدیم مقاله زیست محیطی را از دایره اجرای احکام دادگاه عمومی کسب نمایند ،همچنین ورود این متخلفان به محوطه پارک ملی بمو ممنوع بوده و بایستی هر ۶ متهم یک مرتبه در ماه به سرپرست پارک ملی بمو مراجعه و گواهی حسن رفتار با محیط زیست و عدم انجام تخلف زیست محیطی را اخذ و تحویل دایره اجرای احکام دادگاه دهند ، چنانچه هریک از متهمان در مدت یکسال دستورات قاضی را انجام ندهند مجازات زندان ایشان اجرا خواهد شد .

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ضمن تحسین توجه دادرس محترم  به مباحث آموزشی  ،آموزش های زیست محیطی را به عنوان یکی از راهبردهای اصلی این اداره کل اعلام نمود و افزود: تمرکز این اداره کل هم اکنون بر آموزشهای زیست محیطی  و تنویر افکار عمومیست و ومعتقدیم که اگر آحاد جامعه نسبت به مسائل زیست محیطی آگاهی لازم را کسب نمایند مسلما در امر حفاظت از انفال الهی مشارکت بیشتری مینمایند.

 

گفتنی است هرگونه تردد در محدوده پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده بایستی با ارائه مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست باشد چرا که این مناطق از ارزش های حفاظتی بالایی برخوردار هستند، و ورود غیر قانونی و غیر مدیریت شده میتواند صدمات جبران ناپذیری به اکوسیستم طبیعی آن وارد نماید که سازمان حفاظت محیط زیست در راستای حفاظت از تنوع زیستی این مناطق ارزشمند ، پس از شناسایی مناطق آسیب پذیر و غنی از چنین تنوعی در کشور آنها را تحت عناوین مشخص پارک ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده مورد مدیریت و حمایت قرار می دهد. هدف از ایجاد چنین مناطقی، حفاظت و جلوگیری از تخریب منابع و تنوع زیستی، حراست از قابلیت های بالقوه موجود در آنها به منظور حفظ فرصت انجام مطالعات تکمیلی و شناخت و بهره برداری پایدار برای نسل های آینده و بهره گیری از ارزش های علمی، آموزشی و اقتصادی موجود در آنها است. در حقیقت تعیین و مدیریت این مناطق چهار گانه متضمن حفظ تنوع زیستی هر سرزمینی است.   http://zistboom.com/8843/   تاریخ انتشار: ۲۰ آبان,    ۱۳۹۱

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

لگد زدن یا جفتک پراندن، یکی از خطرناک‌ترین ابزارهای دفاعی جانورانی مانند الاغ، شترمرغ و زرافه است؛ اما قوی‌ترین لگد متعلق به گورخر است که با یک ضربه کاری می‌تواند یک شیر نر ۲۲۰ کیلویی را از پای درآورد.

 

گورخرها برخلاف ظاهر آرامی که دارند، جزو خطرناک‌ترین موجودات آفریقا به شمار می‌روند. آنها در هر لگد می‌توانند تا ۱۵هزار نیوتن نیرو معادل وزن جسمی ۱٫۵ تنی اعمال کنند. با چنین نیرویی می‌توان یک سکه را خم کرد یا بزرگ‌ترین استخوان بدن انسان را شکست. لگد گورخر می‌تواند یک انسان ۷۵ کیلوگرمی را تا ارتفاع ۳ متری به بالا پرت کرده و او را ۷ متر دورتر به زمین بکوبد و صدالبته که هیچ انسانی نمی‌تواند از چنین ضربه‌ای جان سالم به در ببرد.

 

گورخرها علاوه بر این لگدهای خطرناک، آرواره‌هایی قوی دارند و با پیچاندن گردن خود، می‌توانند با یک گاز استخوان‌های دست و بازوی انسان را بشکنند. به همین دلیل، حتی محیط‌بانان آفریقا هم کمتر جرات می‌کنند به این جانور نزدیک شوند. مرگ‌بارترین این لگدپرانی‌ها در فرار از دست شکارچیانی مانند شیر یا نبرد دو گورخر نر مشاهده می‌شود.

 

گورخر

این عکس را جاستین باون در ماسای‌مارای کنیا ثبت کرده است.

 

منبع: خبرآنلاین

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان, ۱۳۹۱
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


iripur1  مطالعات دانشمندان دانشگاه آریزونا نشان می‌دهد مورچه‌ها هنگام مواجهه با حجم وسیعی از اطلاعات و اتخاذ تصمیمات فراوان، به شعور جمعی متوسل می‌شوند.

به گزارش ایسنا، بر خلاف داشتن مغزهای کوچک‌تر از سر سوزن، گونه‌ مورچه‌ها از سیستم پیشرفته ارسال پیشاهنگ برای جست‌وجوی سکونت‌گاه‌های جدید بهره می‌برند. پیشاهنگ‌ها از بازرسی مکان مزبور به کلونی گزارش می‌دهند و سپس تمامی گروه برای اتخاذ تصمیم رای می‌دهد.

 

به گفته استفان سی پرات و ناکائو ساساکی از دانشگاه آریزونا، مورچه‌ها نیز همانند زنبور عسل دارای مغزهای کوچکی هستند اما عصب‌های این عضو در مجموع، قدرت پردازش بالا را برای حشره فراهم می‌کنند.

 

مورچه‌های حاضر در پژوهش جدید از گونه Temnothorax rugatulus بودند و طول آن‌ها به اندازه یک دهم اینچ بود. این حشرات در بین صخره‌های واقع در جنگل‌های غرب آمریکا و بخش‌هایی از اروپا زیست می‌کنند.

 

آن‌ها در مناطقی زندگی می‌کنند که در آن پتانسیل تعداد لانه‌ها بسیار بالاست. هر مورچه قادر به اتخاذ تصمیم‌ به تنهایی نیست؛ زیرا هر یک از آن‌ها به تنهایی مسؤول یک لانه به شمار نمی‌آید، بنابراین وظایف بین اعضای کلونی تقسیم می‌شود.

 

بر اساس پژوهش‌های آزمایشگاهی تیم علمی، این مورچه‌ها در ابتدا یک پیشاهنگ‌ را برای بررسی مکان‌های مورد نظر جهت ساخت لانه می‌فرستند. این پیشاهنگ‌ اندازه ورودی لانه و میزان بزرگی روزنه‌ها را بررسی می‌کند.

 

در صورتی که این مکان مورد تایید وی باشد به کلونی بازمی‌گردد و پیغام “به دنبال من بیایید” را به آن‌ها ابلاغ می‌کند. سپس پیشاهنگی دیگر به مفهومی موسوم به «دویدن متناوب» ملحق می‌شود و به همراه مورچه اول به مشاهده مکان مزبور می‌رود.

 

در صورتی که این مکان مقبول مورچه دوم نیز واقع شود، این حشره به کلونی بازگشته و فرایند پیشاهنگ قبلی را تکرار می‌کند و مورچه‌ دیگری را با خود همراه می‌کند. در نهایت در صورتی که تعداد کافی مورچه مکان تعیین شده را بپذیرند، گروه به توافق رسیده و سکونت‌گاه جدید را انتخاب می‌کنند.

 

پیشاهنگ‌ها در این فرایند ملکه را نیز با خود به دیدار از این مکان مطلوب می‌برند.به ادعای دانشمندان دانشگاه شفیلد، زنبورها نیز دارای سیستم مشابهی هستند.

 

نتایج این مطالعات جدید در Current Biology انتشار یافته است.

 

منبع: همشهری آنلاین-

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان, ۱۳۹۱


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

در تصاویر نخست شاید حیرت انگیز باشد که شیر گرسنه ای در فاصله نیم متری از چند مرد و زن روی ماشین آنها ایستاده است اما به آنها حمله نمی کند اما تصاویر بعد نشان می دهد چطور با مدیریت خلاقانه می توان به جلب گردشگر پرداخت و تجربه ای فوق العاده هیجان انگیز را به آنها بخشید.

 

تصاویر از پارک طبیعی و باغ وحشی در ۳۲ کیلومتری جنوب غرب ملبورن استرالیا گرفته شده است.

 

*برای دیدن عکس ها در اندازه بزرگتر روی آنها کلیک کنید.

 

شیر

 

شیر 

 

شیر

 

شیر

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان,  ۱۳۹۱

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 21 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گوزن زرد
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي اداره‌کل محيط زيست استان کرمانشاه گفت: هم‌اکنون هفت راس گوزن زرد ايراني در منطقه‌ي حفاظت شده‌ي «قلاجه» نگهداري مي‌شوند.

 

«کاظم علي‌زاده» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: در راستاي حفاظت از گونه‌هاي در حال انقراض حدود چهارماه پيش 9 راس گوزن زرد ايراني به استان کرمانشاه انتقال يافتند.
وي ادامه داد: متاسفانه حين جابه‌جايي و حمل و نقل دو راس از اين گوزن‌ها تلف شدند که البته اين امر طبيعي است. به گفته‌ي اين مقام مسوول، از اين تعداد گوزن سه راس ماده و چهار راس نر است. معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي اداره‌کل محيط زيست استان کرمانشاه با مثبت ارزيابي کردن شرايط فعلي اين گوزن‌ها، گفت: هم‌اکنون اين هفت گوزن در منطقه‌اي يک هکتاري قرنطينه شده حفاظت مي‌شوند. عليزاده ادامه داد: در صورت مساعد شدن شرايط گوزن‌ها و عادت کردن آنها به شرايط محيط، به سايت 10 هکتاري منتقل مي‌شوند. وي تصريح کرد: مقرر بود شش راس گوزن ديگر از اروميه هم به کرمانشاه منتقل شوند که به علت شرايط نامناسب درياچه‌ي اروميه اين موضوع تا اطلاع ثانوي منتفي ست. معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي اداره‌کل محيط زيست استان کرمانشاه يادآور شد: جزيره اشک در درياچه اروميه زيستگاه طبيعي اين نوع گوزن است که هم‌اکنون به علت باتلاقي شدن درياچه امکان زنده‌گيري و حمل آنها وجود ندارد.

کد خبر :7866   زمان مخابره: 23:18:41 - 17/8/1391

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پرندگان
مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان گفت: 212 گونه پرنده در استان زيست مي‎کنند.

 

مهندس بازگير در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري داشجويان ايران(ايسنا)، منطقه لرستان، افزود: سرشماري پرندگان استان طي 2 مرحله در فصل بهار و پايز انجام مي‎گيرد. وي بيان کرد: بيش از 212 گونه پرنده در لرستان زيست و مهاجرت مي‎کنند. اين مقام مسوول با اشاره به زيست پرندگان مهاجر در سراسر استان گفت: سرشماري پرندگان استان همزمان با اقدام بين‌‎المللي در سراسر دنيا از نيمه دوم آذرماه شروع خواهد شد. بازگير افزود: آمارگيري پرندگان آبزي و کنارآبزي استان تنها طي يک زمان خاص از آذر تا دي ماه انجام خواهد شد. وي اضافه کرد: با بررسي‎هاي صورت گرفته و باتوجه به بارندگي‎هاي اخير و شروع فصل سرما، وضعيت پذيرش پرندگان مهاجر در استان بسيار خوب است. مدير کل حفاظت محيط زيست لرستان متذکر شد: گونه‎هاي مختلف اردک و خوتکا در سراسر استان و جمعيت زيادي از لک‎لک‎هاي سياه و سفيد و عقاب ماهي‎گير در تالاب بيشه‎دالان زيست مي‎کنند. بازگير خاطرنشان کرد: مهاجرت برخي از پرندگان خشک‎زي ازجمله زنبورخوارها در استان شروع شده است. وي درخصوص گونه‎هاي در حال انقراض در استان، اظهار کرد: زيست عقاب ماهيگير و اردک بلوطي از نظر حفاظتي در استان وضعيت مناسبي ندارد. اين مقام مسوول با اشاره به مهاجرت غريزي و هرساله پرندگان به منطقه‎هاي خاص، اضافه کرد: طي سرشماري‎هاي گذشته گونه‎هاي بالابان، سبز قبا و عقاب ماهي‎گير در وضعيت بحراني قرار دارند.

 

کد خبر :7865   زمان مخابره: 23:12:42 - 17/8/1391

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

عقاب دم سفيد
معاون محيط طبيعي اداره کل حفاظت محيط زيست هرمزگان گفت: در سرشماري پرندگان، براي اولين بار در هرمزگان يک بهله عقاب دريايي پالاس که از پرندگان بسيار کمياب کشور است، در سد استقلال ميناب مشاهده شد.

 

عبدالوحيد رياضي‌فر در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خليج فارس، در خصوص کوچ پرندگان مهاجر براي زمستان گذراني به زيستگاه‌هاي طبيعي هرمزگان افزود: هرسال با کاهش هوا و شروع فصل پاييز پرندگان خشکي‌زي و کنارآبزي از عرضهاي شمالي زمين و سيبري به زيستگاه‌هاي آبي، سواحل شني، تپه‌هاي وسيع گلي، نواحي جزر و مدي و جنگل‌هاي مانگرو هرمزگان مهاجرت مي‌کنند. معاون محيط طبيعي اداره کل حفاظت محيط زيست هرمزگان اظهار کرد: خانواده‌هاي مختلف پرندگان که به استان هرمزگان در فصل زمستان مهاجرت مي‌کنند شامل حواصلييان، پليکان سانان، باکلاييان، اکراميان، فلامينگوييان، اردک سانان، صدف خواريان، نوک خنجريان، سليميان، آبچيليک، کاکاييان و انواع مختلف پرندگان شکاري است. وي بيان کرد: در اين سرشماري از مجموع 37 سايت، 80 هزار و 535 قطعه پرنده شامل 80 هزارو 266 قطعه پرنده آبزي و کنار آبزي، 14 گونه شکاري و سه گونه ماهي‌خورک است. رياضي‌فر در ادامه تصريح کرد: بيشترين تعداد به ترتيب متعلق به باکلان بزرگ هفت هزار و 811 قطعه، تليله شکم سياه با تعداد شش هزار و 215 قطعه و کاکايي صورتي با شش هزار و 23 قطعه بوده است.
معاون اداره کل محيط زيست هرمزگان همچنين با اعلام خبر مشاهده يک گونه پرنده نادر در محدوده استان اظهار کرد: همچنين در اين سرشماري براي اولين بار در هرمزگان يک بهله عقاب دريايي پالاس که از پرندگان بسيار کمياب کشور است در سد استقلال ميناب مشاهده شد. رياضي‌فر در پايان خاطرنشان کرد: بيشترين جمعيت شمارش شده در منطقه حفاظت شده حرا به تعداد 14هزار و 650 قطعه پرنده و بيشترين تنوع پرنده در پهنه جزر و مدي ساحل شرقي بندرعباس با 56 گونه مشاهده شده است. به گزارش ايسنا، ايران در بين دو ناحيه پروزاي آفريقايي-اوراسيايي و آسيايي پرندگان مهاجر واقع شده است.

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پلنگ

خبر کشته شدن گونه‌هاي مختلف حيات وحش از خرس گرفته تا مرال و يوزپلنگ و پلنگ، هرازگاهي تبديل به تيتر يک صفحات محيط‌زيست رسانه‌ها مي‌شود اما اينکه پلنگي به‌دست يکي از محيط‌بانان کشته شود البته مي‌تواند حساسيت زيادي را برانگيزد؛ اتفاقي که هفته گذشته در حاشيه روستاي آيينه‌ورزان دماوند رقم خورد و طي آن يک قلاده پلنگ به‌دست يکي از محيط‌بانان از پاي درآمد.

 

 

 

 

 

 

به گزارش همشهري آنلاين:اکنون علاقه‌مندان به محيط‌زيست در تماس با روزنامه مي‌پرسند چرا بايد يک محيط‌بان که وظيفه‌اي جز صيانت از حيات وحش ندارد يک قلاده پلنگ را با گلوله از پاي درآورد؟ آنها مي‌گويند چرا محيط‌بانان از تفنگ بيهوشي استفاده نکرده‌اند؟ پاسخ اين چرا و برخي چراهاي ديگر را از مهندس هوشنگ ضيايي، استاد برجسته حيات وحش جويا شديم. پاسخ‌هاي ضيايي که در زمينه بيهوشي و زنده‌گيري گونه‌هاي مختلف حيات‌وحش نظير يوزپلنگ و پلنگ تجربه فراواني دارد، شنيدني است. او مي‌گويد در مواردي چاره‌اي جز شليک گلوله وجود ندارد.شماره موبايل ضيايي را مي‌گيرم. چند زنگ مي‌خورد اما جواب نمي‌دهد. در ذهنم نام کارشناسان ديگر را جست‌وجو مي‌کنم تا اگر موفق به گفت‌وگو با ضيايي نشدم با آنها صحبت کنم که ارتباط برقرار مي‌شود. مي‌گويد: «جاي شما خالي با شماري از دانشجويان در دل طبيعت هستم». مي‌پرسم که آيا فرصت يک گفت‌وگوي کوتاه را دارد و سپس ماجراي کشته شدن پلنگ را با او در ميان مي‌گذارم. به او مي‌گويم محيط‌باني که ناخواسته و به‌رغم ميل باطني خود پلنگ را از پا درآورده هم‌اکنون در بيمارستان بستري است؛ متهمي که بيش از هرکسي داغدار مرگ پلنگ از دست رفته است.دشواري‌هاي استفاده از تفنگ‌هاي بيهوش‌کننده ضيايي مي‌گويد: «همه‌‌چيز بستگي به شرايط دارد. در مواردي چاره‌اي جز شليک وجود ندارد؛ زيرا تفنگ بيهوشي کار ساز نيست. درنظر داشته باشيد استفاده از تفنگ بيهوشي مقدماتي دارد، اينطور نيست که گلوله بيهوشي مثل ساير گلوله‌ها آماده باشد تا بتوان از آن مثل ساير گلوله‌ها استفاده کرد بلکه بايد با توجه به وزن حيوان موردنظر سرنگ با ماده بيهوشي تهيه شود و پس از آن، سرنگ بيهوش‌کننده بايد دقيقا به ران حيوان شليک شود».اين استاد حيات وحش مي‌افزايد: «پلنگ حيوان باهوش و زيرکي است در نتيجه براي شليک سرنگ بيهوشي به اين حيوان بايد بسيار مراقب بود زيرا به محض آنکه سرنگ به طرف حيوان شليک شود آن را با دهان خود مي‌گيرد که ممکن است سرنگ به چشم حيوان برخورد کند و باعث صدمات جبران‌ناپذير شود». او در ادامه چگونگي استفاده از سرنگ بيهوش‌کننده را توضيح مي‌دهد: «براي شليک گلوله بيهوشي (سرنگ پرشده از ماده بيهوشي) به پلنگ لازم است يک نفر حيوان را سرگرم کند تا بتوان از پشت سرنگ را به ران حيوان شليک کرد. با وجود اين، پلنگ حيواني است که به‌سرعت عکس‌العمل نشان مي‌دهد. اين درحالي است که از زمان برخورد سرنگ به بدن حيوان، پنج تا 15دقيقه زمان لازم است تا ماده بيهوشي اثر کند و در اين زمان نسبتا طولاني، حيوان فرصت دارد حمله کند؛ در نتيجه محيط‌بانان نمي‌توانند به‌سادگي حيواني را بيهوش کنند».
ضيايي که تجربه بيهوش کردن 100حيوان ازجمله يوز و پلنگ را در پيشينه کاري خود دارد در ادامه خاطرنشان مي‌کند: «سرنگي که براي بيهوش کردن حيوانات به‌کار گرفته مي‌شود با سرنگ‌هايي که براي تزريق به انسان استفاده مي‌شود تفاوتي ندارد؛ بنابراين اگر پلنگ خواب باشد و بتوان سرنگ را در رگ‌گردن حيوان تزريق کرد بلافاصله بيهوش مي‌شود اما زماني که پلنگ بيدار است اين کار بسيار دشوار است». وي درباره روي آوردن پلنگ‌ها به حاشيه روستاها مي‌گويد: «اغلب حيواناتي که قدرت شکار ندارند و پير شده‌اند براي به‌دست آوردن طعمه به حاشيه روستاها مي‌آيند؛ پلنگ هم از اين قاعده مستثني نيست؛ براي نمونه چندي پيش پلنگي در جاسک دو شتر را کشته بود. وقتي ما او را تعقيب کرديم متوجه شديم که يک انگشت پا و دو دندان خود را براثر گلوله شکارچيان از دست داده و در نتيجه ديگر قدرت شکار در طبيعت را ندارد؛ از همين‌رو به ‌روستاها روي آورده است. پير شدن حيوانات وحشي از ديگر دلايل ديده شدن آنها در حاشيه روستاهاست. پلنگ هم که پير مي‌شود قدرت بينايي و شکار را از دست مي‌دهد. اين ضعف‌ها باعث حمله اين حيوان به الاغ، گاو و دام مي‌شود».
ضيايي به نکته جالبي اشاره مي‌کند: «پلنگ به گوشت سگ‌سانان بسيار علاقه دارد. اين علاقه به اندازه‌اي است که گاه اين حيوان را به حاشيه روستاها مي‌کشاند و باعث مي‌شود سگ‌هاي گله را شکار کند. اين مسئله به اندازه‌اي معمول است که مردم جاسک معتقدند که پلنگ پير اگر سگ بخورد جوان مي‌شود».
کاهش چشمگير کل ، بز، قوچ و ميش
درعين حال ، اين استاد محيط‌زيست از کم شدن طعمه به‌عنوان يکي از عوامل مهم حمله پلنگ به دام نام مي‌برد و مي‌گويد: «شکار بي‌رويه و تخريب زيستگاه سبب کم‌شدن طعمه گربه‌ساناني چون پلنگ شده است؛ براي نمونه تا پيش از اين، جمعيت قوچ، ميش، کل و بز در پارک ملي خجير، ورجين و سرخه‌حصار بالغ بر 15هزار راس بود اما اکنون اين رقم به‌دليل شکار و ويلاسازي در اين مناطق به سه هزار راس کاهش يافته است. اين کاهش طعمه امکان شکار پلنگ را بسيار محدود کرده است درحالي‌که وقتي طعمه زياد بود حتي پلنگ‌هاي پير هم فرصت شکار داشتند».
اما ضيايي خبر اميدوارکننده‌اي هم دارد: «گرچه آماري از جمعيت تعداد پلنگ‌ها در دست نيست اما خوشبختانه جمعيت اين حيوان نسبت به ساير گونه‌ها خوب است؛ به‌طوري که هرجا کل، بز و گراز وجود داشته باشد پلنگ هم وجود دارد. برهمين اساس از سيستان‌وبلوچستان گرفته تا ارتفاعات بم، يزد، کرمان و جنگل‌هاي شمال پلنگ مشاهده مي‌شود.
نکته ديگر اينکه پلنگ حيواني شبگرد است که مي‌تواند طعمه‌هاي مختلفي نظيرگراز، پايکا (از خانواده خرگوشان) و تشي را شکار کند. اين حيوان برخلاف يوز که در دشت زندگي مي‌کند و با ماشين قابل تعقيب است در کوهستان زندگي مي‌کند و به همين دليل نمي‌توان با ماشين آن را تعقيب کرد. با وجود اين، تخريب زيستگاه‌ها و شکار بي‌رويه طعمه مي‌تواند جمعيت اين حيوان را با خطر مواجه سازد».

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پیدا شدن آهو در تهران

دیده بان حقوق حیوانات:  پیدا شدن یک بچه آهو در خیابان، اتفاقی نیست که در زندگی شهری زیاد پیش آید. البته اگر همه چیز سر جای خودش باشد. این اتفاق در تهران در یکی از خانه‌های شهرک غرب افتاد. بعد از خبرهایی که درباره پیدا شدن شیر، پلنگ، توله خرس، مرغ ماهی‌خوار و بزمجه و گونه های دیگری در شهرها و نگهداری بعضی حیوانات در باغ وحش‌های خانگی منتشر شد، این بار پیدا شدن یک آهو در خیابان شهرک‌غرب نشان می‌دهد این قصه سر دراز دارد و سازوکارهای حفاظت حیات وحش به خوبی مدیریت نمی‌شود.
آهوی وحشی در شهر چگونه دَوَدا

«اول فکر کردیم بره است. اما بعد که دقت کردیم تازه فهمیدیم چیست.» در مورد بچه آهویی حرف می‌زند که پشت در خانه‌شان بوده و تا در را باز کرده‌اند پریده داخل حیاط. آقای «ن» می‌گوید این بچه آهو را اول داخل داکت(انبار تاسیسات) ساختمان نگه داشته و سعی کرده با سازمان محیط زیست تماس بگیرد اما کسی جواب تلفنش را نداده. بعد از آن از نگرانی این که بچه آهو گرسنه باشد بغلش کرده و به حمام خانه برده تا کمی کاهو برایش بیاورد. هنوز هم نمی‌داند این آهو از کجا پیدایش شده اما قصد دارد کمی پیش خودش نگه دارد. می‌گوید: «بچه‌ها از صبح زنگ می‌زنند و اصرار می‌کنند که نگهش دارم تا بیایند ببینندش. شاید دو سه روزی همین جا مهمان ما بماند و بعد تلفن بزنیم که بیایند سراغش.» با خاراندن سر آهو توانسته اطمینانش را جلب کند. به این ترتیب هم فهمیده که آهو نر است و دارد شاخ در می‌آورد و هم اینکه چنان او را با خودش دوست کرده که وقتی به اتاقی دیگر می‌رود آهو دوان دوان دنبالش می‌رود.
به گزارش دیده بان حقوق حیوانات به نقل از قانون پیدا شدن یک بچه آهو در خیابان، اتفاقی نیست که در زندگی شهری زیاد پیش آید. البته اگر همه چیز سر جای خودش باشد. این اتفاق در تهران در یکی از خانه‌های شهرک غرب افتاد. بعد از خبرهایی که درباره پیدا شدن شیر، پلنگ، توله خرس، مرغ ماهی‌خوار و بزمجه و گونه های دیگری در شهرها و نگهداری بعضی حیوانات در باغ وحش‌های خانگی منتشر شد، این بار پیدا شدن یک آهو در خیابان شهرک‌غرب نشان می‌دهد این قصه سر دراز دارد و سازوکارهای حفاظت حیات وحش به خوبی مدیریت نمی شود.  آقای “ن” و همسرش تجربه‌های دیگری هم از نگهداری حیوانات داشته‌اند. مرغ و خروس، خرگوش و البته دو بوقلمون بزرگ که آنها هم چند سال قبل به این خانه پناه آورده بودند: «یک بار دو تا بوقلمون را سر کوچه پیدا کردیم که در سرما در حال لرزیدن بودند. مدتی اینجا در حیاط نگه‌شان داشتیم. انگار مال کسی بودند و بعد انداخته بودندشان بیرون.» رابطه‌شان با گل و گیاه هم خوب است. حیاط خانه درختکاری شده و تعداد زیادی گلدان در حیاط و راه پله چیده شده. آهو در بدو ورود یکی از گلدان‌های حیاط را انداخته و شکسته اما حالا دیگر آرام است. به نظر می‌آید چندان با دویدن روی فرش و زندگی با آدم‌ها بیگانه نباشد. از آدم‌ها ترسی ندارد و حتی می‌گذارد به راحتی نوازشش کنند. آقای «ن» احتمال می‌دهد متعلق به یکی از خانه‌های ویلایی اطراف باشد یا از پارک پردیسان فرار کرده باشد. آهو از شیشه شیر نوه آقای «ن» شیر می‌خورد. آن هم با سر و صدا و بلند شدن روی پاهای عقب و جست و خیز: «وقتی کاهو و میوه به او می‌دادم متوجه شدم بعد از خوردن‌شان انگشت من را هم می‌مکد. داخل شیشه شیر بچه برایش شیر ریختم و دیدم مشکلش همین بوده. از صبح دو شیشه شیر را تمام کرده.» اینجا نباید به او بد بگذرد. می‌تواند هر جای خانه که می‌خواهد برود. حتی می‌تواند خانه را کثیف کند.
  حیوانات وحشی در شهر آسیب‌پذیرند
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران به «قانون» می‌گوید: «شهروندان در برخورد با چنین مواردی می‌توانند در تماس با این سازمان حیوان را تحویل دهند. کسانی که به نحوی با مراکز غیرمجاز مواجه می‌شوند که به خرید و فروش این حیوانات می‌پردازند اطلاع بدهند. چرا که بعضی افراد به خرید و فروش اشتغال دارند و حیوانات را از طفولیت که بسیار آسیب‌پذیر هستند می‌گیرند و می‌فروشند. اگر مالکین هم بخواهند داوطلبانه حیوانات را تحویل بدهند هیچ پیگرد و مجازاتی وجود ندارد و به هر دلیلی مثل نظافت، سفر و غیره می‌توانند این کار را انجام دهند.» اسماعیل میران زاده درباره بچه آهویی که در شهرک غرب پیدا شده می‌گوید: «مشخص نیست این حیوان اصالتا از کجا آمده و چه گونه‌ای است. باید بررسی شود.»  همچنین رضا یادگاری سرپرست روابط عمومی آتش نشانی تهران درباره گرفتن حیوانات توسط آتش‌نشانان به«  قانون » این طور توضیح می‌دهد: «آتش‌نشانی توان گرفتن حیوانات خطرناک و درنده را ندارد. اگر چنین موردی باشد سازمان محیط زیست با امکاناتی که در اختیار دارد اقدام می‌کند. در موارد دیگر، آتش نشانی حیوانات را زنده‌گیری می‌کند و تحویل باغ وحش تهران یا سازمان محیط زیست می‌دهد تا اگر نیازی به مراقبت‌های بیشتر باشد انجام دهند. مردم در مواجهه با این موارد با ۱۲۵ تماس بگیرند. تا به حال در گرفتن حیوانات مشکلی پیش نیامده و آتش نشانی از عهده آن برآمده و استفاده از اسلحه نداشته است. حتی مار را هم با وسیله‌ای اهرم مانند زنده‌گیری می‌کنیم.» او در مورد دستگیری این آهو می‌گوید: «روش ما برای دستگیری آهو هم زنده‌گیری است و به حیوان آسیبی نمی‌رسد.»
  این حیوان محکوم به مرگ است
هوشنگ ضیایی کارشناس حیات وحش درباره افزایش تمایل به نگهداری حیوانات وحشی در خانه به «قانون» می‌گوید: «به طور کلی جداکردن حیوان وحشی از طبیعت کار درستی نیست. ممکن است در مراحل اولیه کوچک باشند و جالب به نظر برسند ولی وقتی بزرگ می‌شوند هم برای خانه وهم برای حیوان مشکلاتی ایجاد می‌شود. حیوانی که از طبیعت جدا و دست‌آموز شود دیگر امکان بازگشت مجدد به طبیعت را ندارد. چون به انسان عادت کرده و عمر کوتاهی هم دارد. ممکن است بعضی از آنها مثل شیر و خرس با بزرگ شدن خطرناک شوند یا مثل آهو کم خطرتر باشند. به هر حال حیوان وحشی که از طبیعت جدا می‌شود دیگر محکوم به مرگ است.» او درباره آسیب‌های نگهداری حیواناتی مثل آهو می‌گوید: «حیوانات زیبایی خاصی دارند. اما با گذشت زمان قابل نگهداری نیستند. وقتی آهو به سن بلوغ برسد شاخ می‌زند و خطرناک می‌شود. کسانی که آن را نگه می‌دارند بعد از یکی دو سال آن را بیرون می‌کنند. چون این حیوان در سن بلوغ هرمون‌های جنسی ترشح می‌کند و عصبی می‌شود. آهوی نر در این برهه شاخ می‌زند و خطرناک می‌شود. ممکن است در بچگی رام شود اما خوی وحشی اش را حفظ می‌کند و به محیط زندگی انسان عادت نمی‌کند. بنابراین توصیه نمی‌شود که حیوان وحشی را نگه داریم. عده‌ای کارشان این است که حیوان وقتی تازه بچه زاییده بچه‌هایش را که هنوز قادر به راه رفتن نیستند از مادر جدا می‌کنند. علاوه بر خود حیوان، مادر که به حیوان شیر می‌دهد هم لطمه می‌خورد.»
  سرنوشت آهو
ظهر روز دوشنبه خانواده‌ای که آهو را پیدا کرده بودند در تماس با پایگاه آتش‌نشانی بلوار دریا در شهرک غرب آهو را برای محافظت بیشتر و جلوگیری از صدمه به حیوان، تحویل داده است. اما ماجرای آهو اینجا تمام نشد. تماس‌های خبرنگار «قانون» برای پیگیری وضعیت آهوی دستگیر شده در آتش‌نشانی به جایی نرسید.  یادگاری سرپرست روابط عمومی آتش نشانی استان تهران به« قانون» گفت: هیچ گزارشی مبنی بر دستگیری آهو ثبت نشده است.  یکی از مسئولان پایگاه آتش‌نشانی بلوار دریا که خود را فرجی معرفی کرد هم در تماس «قانون» با این پایگاه گفت گزارشی ثبت نشده و مدعی شد «حق هیچ گزارشی به هیچ شخصیتی حتی رئیس جمهور را نداریم.» از هیچ کدام از مراجع مرتبط با آتش‌نشانی اطلاعی از سرنوشت این آهو به دست نیامد و مشخص نشد که به دست باغ وحش تهران یا مدیریت پارک پردیسان یا مراجع ذی صلاح می‌رسد یا نه. اما در آخرین لحظه انتشار این گزارش رضا یادگاری سرپرست روابط عمومی آتش نشانی تهران گفت: بچه آهو تحویل مدیریت پارک پردیسان شده و صورتجلسه آن هم موجود است…http://arw.ir/?p=39197

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:آهو, تهران, حیات وحش, قاچاق, پیدا شدن, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات: مدت هاست که بحث حیوانات شهری در رسانه ها و مجامع گوناگون مطرح است و تا امروز نه دوستداران حیوانات راه حل معقولی برای مشکل افزایش جمعیت این حیوانات ارایه کرده اند و نه مسوولان شهری روش مناسب کنترلی اتخاذ کرده اند. در این گزارش موضوع حیوانات شهری از جهات مختلف بررسی شده و نهایتا بر اساس شرایط موجود و تجارب انجام شده داخلی و خارجی روش برخورد پیشنهادی ارایه می شود. دیده بان حقوق حیوانات برای کمک منطقی و علمی به ارگان های متولی کنترل حیوانات شهری با رعایت حقوق حیوانات و جلوگیری از هرگونه حیوان آزاری اعلام امادگی می کند.

علت یا معلول، مساله این است

شهری را مجسم کنید که شهروندانش عادت دارند از پنجره منازلشان آجر و سنگ به پایین پرتاب کنند. آمار سرهای شکسته مردمان شهر را مجسم کنید. عکس العمل شما هنگامی که ببینید مقامات چنین شهری آجر را به عنوان تهدید سلامت شهروندان شماتت میکنند چیست؟ و هنگامی که برای مبارزه با آجر وقت و مالشان را هزینه کنند چه؟

شهری یا ولگرد و موذی؟

مردم و مسوولان شهر آنها را موذی و ولگرد نام گذاشته اند؛ در صورتی‌ که آنها نه اهل تفریح و ولگردیند و نه نیت موذیانه دارد. حیوانات شهری تنها به طبیعتشان عمل میکنند، طبیعتی که خالق در وجودشان به ودیعه نهاده و غریزه نامیده می شود. اگر ذره ای با طبیعت و شرایط زندگی حیوانات آشنا باشیم درک خواهیم کرد که تنها موجودی که توان «ولگردی» دارد بشر است! بجز بشر هیچ جانداری «ولگردی» نمی کند. هیچ رفتاری در زندگی حیوانات بیهوده نیست، از شکار کردن و جفت گیری تا غذا خوردن و استتار و رقص پیش از جفت گیری.

اگر منطقی رفتار کنیم، حیوانات شهری بدون هیچ تقابل آزارنده ای استفاده از شهر را با ما شریک خواهند بود.

موش‌های کثیف، آدمهای تمیز

«آدمهای تمیز» تهرانی روزی ۶۰ تن زباله در جوی‌های آب میریزند[۱] و «موش‌های کثیف» بخشی از آن را که طبیعتن قابل خوردن است به عنوان غذا مصرف میکنند. موشهای برای خوردن ساندویچ «فری کثیف» که در کیسه نایلونی پیچیده شده طراحی‌ نشده اند، آدم‌های تمیز هم برای خوردن مواد غذایی که به جوی آب سپرده شده. دانشمندان موشها را بسیار کثیف میدانند و داروهای آدمها را روی موش‌ها آزمایش میکنند. ساندویچ و موش و پلاستیک در دستان بشر تمیز محسوب میشوند و در جوی آب کثیف با اینحال تمام جوی های شهر لبریز است از موش و پلاستیک و ساندویچ! جالب اینکه در چنین شرایطی همه موشها را مقصر می دانند، گویا اگر موشی نباشد و سگی و گربه ای، شهر پاکیزه خواهد بود!

موش های صد میلیارد ریالی!

گفته می شود یک عدد یک همراه با یازده عدد صفر: ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال هزینه سالانه مبارزه با موش‌های تهران است! یعنی‌ ده میلیارد تومان از مالیات آدمهای تمیز برای میهمانان چابک جوی‌های آب تهران، که جمعیتشان ۶ الی ۱۰ برابر جمعیت نفوس بر آورد شده. یعنی‌ یک مبارزه بی‌ حاصل.[۲]

یک زوج موش خوشبخت در شرایط مناسب (بخوانید در جوی‌های شهرهای ما) بعد از ۱۹ الی ۲۱ روز با توجه به شرایط و دمای محیط صاحب خانواده‌ای با ۶ الی ۸ فرزند یک و نیم سانتیمتری میشوند. فرزندانی که فقط ۳ یا ۴ هفته بعد قابلیت تشکیل خانواده دارند و بعد از ۱۹ الی ۲۱ روز….[۳] طول عمر اعضای خانواده حدود ۲ سال است. مادر خانواده ۲۴ ساعت بعد از زایمان قابلیت بارداری مجدد دارد. با احتساب ۷ روز مرخصی زایمان، زوج خوشبخت درست در میانه عمر یعنی‌ جشن تولد یک سالگی، به شرط تامین غذا، خانواده‌ای خواهند داشت بالغ بر ۲۵ میلیون فرزند، نوه و نتیجه! خانواده‌ای که در مجاری شگفت انگیز زیرزمینی زندگی‌ میکنند و بی‌ شک حد اقل یک زوجشان از هر گلوله و سم و تله مهلکی خواهند گریخت. زوجی که یک سال بعد ۲۵ میلیون…، که ۱۰ میلیارد تومان…!

موش داخلی، موش خارجی

در اروپا و آمریکا، قیمت هر جفت موش به عنوان حیوان خانگی بین ۴۰ تا ۱۰۰ دلار است. از نظر هوش در حدی است که به شنیدن اسمش واکنش نشان میدهد و به خوبی‌ دست آموز میشود. در قفسهای پر طمطراق زندگی‌ می کند، محیط زیست را آلوده نمی کند و برای تفریح نگهداری میشود.

راه حل کشتن حیوانات شهری

در شبه قاره هند گاه مورد پرستش قرار می‌گیرد و از در و دیوار معابدی که برایش ساخته اند بالا میرود. غذای پیشکش آدمها را می‌خورد و هیچ کس توان چپ نگاه کردن به او را ندارد.

راه حل کشتن حیوانات شهری

در افریقا شرایط کمی‌ متفاوت است. برخی‌ قبایل آنها را شکار می کنند و از آن سوپ موش آب پز یا کباب موش تهیه می کنند.

در آسیای جنوب شرقی‌ نیز مثل هر جنبنده دیگری، برای خوراک موش دستور‌های مختلف آماده سازی و طبخ موش وجود دارد.

در ایران اما موش هم ردیف طاعون و وباست و اگر سفید باشد هم ردیف آزمایش و تشریح. مردم بعد از گذشت ده ها سال از ریشه کن شدن وبا، از آب لوله کشی‌ به وبا مبتلا میشوند و موش‌ها چه شهری و چه آزمایشگاهی، عاقبتی جز مرگ دردناک ندارند.

انسان، حیوان، طبابت

می‌ گویند حیوانات ناقل بیماری هستند و از میان آنها، موش و سگ و گربه از سایرین ناقل تر. طاعون و وبا، کیست هیداتیک و هاری و توکسوپلاسموز برای موش، سگ و گربه اسطوره هایی غیر قابل تغییر شده اند و ما فراموش می‌کنیم که تمام بیماری‌های انسانیمان با انسانهای دیگر مشترک است؛ از سرما خوردگی و طاعون و وبا… تا ایدز! از ماسک استفاده نمی‌کنیم، با دست نشسته غذا می‌خوریم، گوسفندی که تاییدیه دامپزشکی ندارد را به ضمانت چو بدار، سالم‌ترین می پنداریم، آب آلوده می‌خوریم، خون گوسفند قربانی را با دست به قالپاق و پلاک ماشین جدید می مالیم تا از گزند بلایا دور باشیم و حتی گاه سرنگ مشترک استفاده می‌کنیم! عمده مردم نمی دانند این اعمال روزمره در انتقال بیماری‌های اشاره شده از وجود موش در شهر موثرتر است، ولی‌ به هنگام کشتار سگ و موش و گربه همگی‌ تخصص و توجیهات علمی‌ آنچنانی دارند. به این گونه حیوانات شهری را می کشیم و بیماری‌های گوشت گوسفند را نیز به همان حیوانات منسوب می‌کنیم. ایدز و آنفلوانزای پرندگان، خوکی و بزی می سازیم و آنفلوانزای انسانی‌ را فراموش می‌کنیم. بدون توجه به اینکه در کشور‌های مسلمان خوک مصرف خوراکی ندارد، هنوز عامل انتقال آن را خوک میدانیم نه رعایت بهداشت انسانی‌.

سوسک ها، موش ها و حق حیات

موش‌ها به لحاظ شباهت ژنتیکی در آزمایشگاه ها پیش مرگ ما میشوند و در جوی‌های آب، قربانی اشتباهات ما، بدون اینکه بدانیم اگر در شرایط کنونی در این شهر موشی نباشد، سوسکها چه  غوغایی خواهند کرد؛ سوسکهایی که در خانه های ما خانه ای دارند بس آلوده تر از جوی های آب. در احکام مراجع تقلید کشتن جانوران موذی، در صورتی‌ مجاز دانسته شده که راه دیگری برای دفع آنها نباشد و واضح است که چنین کشتنی حد اقل دو شرط دارد: اول اینکه موذی بودن حیوان اثبات شود و دوم اینکه راه دیگری برای دفعش نباشد. آزار هیچ حیوانی هم ولو موذی جایز نیست. حیوانات شهری حق حیات دارند، اما به تعداد قابل تحمل برای شهر و شهروندانش. هر حیوانی در صورت ازدیاد غیر قابل کنترل، انگل نام می‌گیرد و انگل نیازمند مبارزه است، ولی‌ دلیل تبدیل موش‌های شهری به انگل، اشتباهات واضح انسانی‌ است.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2011/12/Animal-Rights-Watch-ARW-9973.jpg

طرح: آیدین ارجمندی

اشتباهات ما، کشتار آنها

افتادن و شکستن تنگ ماهی‌ قرمز، کلیشه‌ای است که در بسیاری از فیلم‌های ایرانی‌ تکرار شده، کلیشه‌ای که حاکی از اضطراب یا شنیدن خبری است بد. بالا و پایین پریدن ماهی‌ قرمز در میان شیشه خرده‌ها مادام که هنرپیشه فیلم طبق فیلمنامه به دادش برسد برای سازنده احتمالاً صحنه‌ای است که چندین بار برداشت شده تا اثرگذارتر باشد. فیلم آرواره ها، کوسه‌های سفید را جنایتکارانی تصویر کرده که بی‌ دلیل به انسان‌ها حمله می کنند و پاره پاره کردن انسان تفریح آنهاست. ژورنال‌ها همواره کوسه را درنده خوی دریاها تبلیغ کرده اند و گروه‌های معدوم سازی کوسه تحت عنوان ایمن سازی دریا تشکیل میشود بدون اینکه اعلام شود آمار مرگ و میر سالانه توسط حمله کوسه سفید در جهان به عدد ۷ محدود میشود. این در حالیست که سالانه بالغ بر ده هزار نفر به دلیل شوک آنافیلاکتیک حاصل از گزش زنبور جان خود را از دست میدهند. خفاش‌ها را خون آشام میدانیم در حالی‌ که همین موش‌های پرنده، روزانه چندین تن حشره را شکار می کنند و اگر نباشند، حشرات غوغایی خواند کرد.

شاید بهتر باشد بجای این اخبار، مردم بدانند در قلب تهران چرا موش زیاد است و چگونه کشته میشود. بدانند که سگ‌ها و گربه‌ها چگونه اتلاف میشوند و شاید بهتر باشد مسوولان به جای ترساندن مردم از حیوانات شهری، راه صحیح زندگی‌ در کنار آنها را آموزش دهند. مردم در فیلم‌های راز بقا دیده اند که مجری فیلم به شیر‌های در حال غذا خوردن نزدیک میشود و با صدای دست او، آنها به چندین متر دورتر میروند تا مجری طعمه آنها را به تصویر بکشد و شاید بد نباشد مردم خطرات ژورنالیستی حیوانات شهری را با رفتار سلطان حیوانات مقایسه کنند. بهتر است بدانیم به دلیل خطرات انسان، حیوانات ترس بیشتری از او دارند.

اغراق و راه حل بی‌ حاصل

گاه ترس‌های شایع انسانی‌(فوبیا) در نشریات و خبرها منتشر میشوند.[۴] ترس از ارتفاع، ترس از آب، ترس از فضای بسته و ترس از حیوانات. این ترس‌ها عمدتاً راه حل‌های منطقی‌ و روانشناسانه دارند اما در یک مورد و فقط همین یک مورد راه حل غریب است: ترس از حیوانات. تا به حال کسی‌ برای آرامش همسرش اقدام به نابود کردن آسانسور، هواپیما و پرتگاه نکرده، اما برای ترس از حیوانات، همواره کشتن تجویز میشود. کشتنی که تا کنون موفق نبوده. خطر موش، سگ و گربه نیز کم و بیش چنین است هیچ موشی برای گزش انسان پیش قدم نمی شود و برای جلوگیری از چنین گزشی شاید بهتر باشد افراد کنجکاو را از دست کردن در لانه موش و برخی‌ دیگر را از سنگ پرانی به سگ و گربه بر حذر داریم. درمان این افراد هزینه بسیار کم تری خواهد داشت تا کشتار پر تعداد و بی اثر حیوانات شهری.

ارگان‌های مسوول تا کنون به چندین روش اقدام به اتلاف حیوانات شهری کرده اند که شاید صحنه‌های منزجر کننده آن را دیده باشید؛ از تیر اندازی تا تله گذاری و مسموم کردن آنها توسط پیمانکاران مربوطه. روشهایی که به گواه آمار یا نتیجه‌ای نداشته یا نتیجه حاصل اندک بوده است.

روش های غیر انسانی‌ و مضر

از یکی‌ دو دهه قبل تا کنون برای اتلاف حیوانات شهری روش‌ها و وسایل مختلفی‌ به کار گرفته شده:

- تله‌های کشنده فنری: این دام‌ها با ضربه منجر به اتلاف جوندگان کوچک میشوند. برای شارژ و کار گزاری مجدد نیازمند تماس دست و شارژ فنر برای عمل مجدد هستند. اجساد متلاشی شده به این روش خود آلوده کننده محیط بوده و در صورت عدم جمع آوری به موقع، توسط سایر جانوران به عنوان منبع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند که انتشار بیشتر آلودگی را در پی دارد.

- توزیع غذای کشنده یا مسموم: استفاده از طعمه‌هایی‌ که ترکیبی‌ است از قطعات اسفنج، چربی‌ و خرده شیشه باعث جلب موشها توسط بوی چربی‌ شده و بعد از مصرف توسط موش، منجر به ایجاد زخم و خونریزی در مجرای گوارش حیوان میشود. حیوان مصدوم بعد از تحمل رنج و سختی فراوان با گذشت چندین ساعت تا چندین روز به دلیل خونریزی گوارشی از بین میرود.

طعمه‌های مسموم نیز علاوه بر آلوده سازی محیط زیست، منجر به فلج عصبی یا عضلانی شده، پس از گذشت مدت طولانی تحمل درد و رنج، انقباضات شدید عضلانی، تهوع و دل درد، حیوان را از پای در می‌‌آورد. در هر دوی این روش‌ها جانور با احساس کسالت به خانه امن خود در سوراخ‌های زیرزمینی پناه میبرد و پس از مرگ متلاشی شده یا توسط سایر حیوانات خورده میشود. زجر آور بودن و آلودگی حاصل از این روش قابل چشم پوشی نیست. لازم به ذکر است که پس از مدتی‌ حیوانات به سم‌های به کار رفته ایمن شده یا با مصرف سبزیجات دارای ویتامین K سم را بی‌ اثر می کنند. از طرفی‌ به دلیل برخورداری از هوش و قوه بویایی مناسب، گاه از مصرف آنها خودداری می کنند. در سالهای گذشته ارگان‌ها برای جمع آوری موش‌های مرده اقدام به خرید کیلویی جسد موش از مردم می کردند که مشکلات بهداشتی آن برای مردم نیاز به توضیح ندارد.

- تله‌های چسبی: این دام‌ها با جذب حیوان به سمت سطوح چسبناک، سبب چسبیدن آن به سطح دام شده و تقلای هر چه بیشتر برای رهایی، باعث درگیری بیشتر خواهد شد که ماحصل شکستن انگشتان، دست و پا و گاها دم خواهد بود. جانور برای مدت طولانی در شرایط غیر قابل توصیف زنده خواهد ماند و در صورت عدم جمع آوری به موقع و معدوم سازی صحیح، از گرسنگی خواهد مورد. گزارشات شاهدان از نحوه جمع آوری و اتلاف آنها نیز گویای روشهای بدوی و شنیع اتلاف آنها به شکل له کردن توسط انسان یا ماشین است. این دام ها برای سایر موجودات و پرندگان نیز خطرناک بوده و لازم به ذکر است که تولید و فروش این گونه تله به دلیل زجر دادن خارج از حد حیوانات از طرف گروه‌های طرفدار حقوق حیوانات در کلیه کشورهای پیشرفته شدیدا مورد انتقاد و مبارزه قرار دارد.

- تیر اندازی مستقیم: این روش سالیان متمادی برای اتلاف سگ و گربه مورد استفاده بوده ظاهراً اخیرا توسط تفنگ‌های ساچمه‌ای برای موش‌ها نیز به کار میرود. فارغ از خطرات تیر اندازی در محیط شهری و آلودگی حاصل از متلاشی شدن و خونریزی، در موارد غیر قابل چشم پوشی حیوانات زخمی و نیمه جان به حال خود رها شده یا در مکان‌های دیگر تلف شده و باعث آلودگی میشوند و یا با سختی فراوان به زندگی‌ ادامه میدهند. تیر اندازان رغبتی برای صید حیوان مصدوم ندارند. در مقابله با موش و جوندگان کوچک به این روش، آمارهای ۳۰۰ الی ۱۵۰۰ تایی اتلاف روزانه هر شکارچی چندان اثرگذار نمی‌‌نماید.

افزون بر مسایل فوق، چند سالی‌ است که دوستداران حیوانات برای کمک به حیوانات تیر خورده و رها شده و یا صید آنها و جلوگیری از اتلاف آنها اقدام به راه اندازی پناهگاه‌هایی کرده اند که ضمن تیمار حیوانات به عقیم سازی آنها نیز اقدام می کنند. چنین مراکزی تا کنون فقط در حیطه سگ‌های شهری فعال بوده اند و به دلیل مشکلات بیشمار سابقه‌ای از اقدام مشابه برای گربه‌ها یا ارایه راه کار برای موش‌ها و دیگر حیوانات توسط این گروه ها موجود نیست.

عقیم سازی، تقلید اشتباه

در سالهای اخیر، بخشی از طرفداران حیوانات برای مقابله با تعداد زیاد برخی‌ حیوانات خاص شهری، طرحی برای عقیم سازی آنها ارایه و تبلیغ می کنند. این طرح فارغ از غیر عملی‌ و بی‌ حاصل بودن مشکلات عدیده‌ای را یدک می‌کشد که به چند نمونه اشاره میشود.

اول اینکه طرح فوق تقلیدی است از اقدامات گروه‌های مشابه در کشورهای آمریکای شمالی‌. در چنین کشورهایی که در زمینه حقوق حیوانات بسیار پیشرو هستند، عملا سگ و گربه شهری وجود خارجی‌ ندارد. موارد بسیار کم تعداد از فرار یا رهاسازی عمدی سگ های خانگی توسط فعالان حمایت از حیوانات زنده گیری و عقیم می شوند. حیوان پس از انجام این اقدامات، در قبال پرداخت مبلغی، به اشخاص علاقمند واجد صلاحیت واگذار میشود و در بازه‌های زمانی‌ خاص جهت اطمینان از نگهداری اصولی و وجود شرایط مناسب زیستی‌ برای حیوان، محل نگهداری مورد بازرسی قرار می‌گیرد. بودجه‌های گروه‌های مورد اشاره و امکانات آنها با موارد داخلی‌ غیر قابل مقایسه است.

دوم اینکه عقیم سازی صرفاً زمانی‌ منجر به کاهش تعداد و کنترل یک گونه میشود که شتاب عقیم سازی از شتاب تولید مثل حیوانات پیشی‌ بگیرد. در شهری که آمار حد اقل یک میلیونی گربه داریم، سالانه ۲ الی ۳ میلیون گربه تولید میشود و بی‌ شک عامل محدود کننده نه عقیم سازی که میزان غذای مورد نیاز آنهاست و جای خالی‌ بچه‌های نمونه های عقیم شده توسط سایر بچه‌ها پر میشود.

سوم هزینه هر عقیم سازی حدود هفتاد هزار تومان بر آورد میشود. عددی که در صورت محاسبه با حاصل آن میتوان اقداماتی بسیار موثرتر در کنترل نسل طبیعی حیوانات انجام داد.

چهارم تلاش های بی‌ نتیجه‌ای که تا کنون در این زمینه انجام شده بیانگر عدم توانایی گروه‌های طرفدار عقیم سازی انبوه در کنترل حیوانات شهری است. به علاوه به دلیل جراحی های آموزشی در این راه چندین مورد اشتباهات جراحی منجر به فلج شدن و قطع اعصاب سگ ها و گربه‌ها شده است. گاه شنیده میشد که گربه‌های شهری به دلیل نداشتن حامی‌ و متولّی خاص، صرفاً برای آموزش به دانشجویان مورد استفاده قرار میگیرند و مراقبت لازم از آنها به عمل نمی‌‌آید.

پنجم اینکه حیوانات به صورت طبیعی حق تولید مثل دارند. امکان زاد آوری توسط انسان به حیوان عطا نشده که توسط او گرفته شود. با تغییر منطقی‌ شرایط بهداشتی شهر، جمعیت حیوانات شهری به صورت طبیعی و با زاد آوری کم تر بدون هر گونه مشکل و آزار کاهش خواهد یافت.

برخورد سایر کشور‌ها با حیوانات شهری

در کشورهای اروپایی و آمریکایی تنوع و برخورد با حیوانات شهری با ایران تفاوت فاحش دارد و در شهرها تعداد کبوتر‌های شهری، کاکایی، سنجاب، راکون و مارموت غیر قابل باور است.

در بسیاری از پارکهای شهری و طبیعی مردم به عنوان تفریح به غذا دهی به آنها میپردازند و با آنها عکس میگیرند. در برخی‌ مناطق مانند فضاهای خصوصی، آموزشی و دولتی، تابلو‌های ممنوعیت غذا دهی به حیوانات نصب شده و حتی بدون برخورد قهر آمیز، کسی‌ غذا دهی نمی کند.

شهرداری اطلاعیه‌هایی‌ را برای منازل توزیع می کند مبنی بر اینکه غذا دهی به گونه های مهاجر باعث تنبلی آنها شده و این کار باعث کوچ نکردن و مرگ آنها در سرمای زمستان میشود و اگر منعی اعلام شود، مردم می دانند که این منع نه از سر آزمون و خطا، بلکه بر اساس اصول علمی و تحقیقاتی به دست آمده است؛ در نتیجه به آن عمل می کنند. در رابطه با حیات وحش شهری نیز با اطلاع رسانی صحیح، خواسته می شود که از دادن غذاهای مضر مثل نان و تسنک به حیوانات خودداری شود تا آنها بتوانند غذای طبیعی خود را بیابند.

راکون، گونه شایع و خطرناک این کشور هاست که همه چیز خوار بوده و قادر به ورود به سطلهای زباله و تغذیه از زباله هاست. جثه بزرگ(بین سگ و گربه) و دندانهای خطرناک آن به راحتی‌ به او امکان ایجاد خطر برای انسان را میدهد. با این اوصاف به دلیل طراحی‌ خاص ظروف زباله، رعایت بهداشت، دفع و جمع آوری مناسب زباله و رعایت قانون توسط شهروندان، آمار گزش توسط این حیوان و گونه های دیگر نظیر سنجاب در گسترهٔ این کشور‌ها نزدیک به صفر است و آمار تکثیر حیوانات شهری در حدی است که هیچ شهرونده را مجبور به دشمنی با حیوانات نمی کند.

چاره کار

شکی‌ نیست که تعداد زیاد موش در شهری چون تهران، آن را تبدیل به انگل شهری ساخته. از طرفی‌ اتلاف آنها به هر طریق و روشی‌، بدون در نظر گرفتن اصول انسانی‌ و حقوق حیوانات، منطقی‌، علمی‌ و مشروع نیست. راه‌های جاری نه احترامی برای حقوق حیوانات قایل است و نه اثر مناسب داشته است. با توجه به آهنگ تکثیر حیواناتی نظیر موش، روش‌های مقطعی نه تنها کار ساز نیست، بلکه سبب هدر رفتن بخش زیادی از دارایی ‌های ارگان‌های مرتبط میشود.

جلوگیری از مزاحمت‌های متقابل انسان و حیوان، به خصوص در مورد موش‌های شهری که از حد بحران عبور کرده، می‌‌بایست با برنامه ریزی مناسب و دقیق، به صورت پیگیر و غیر مقطعی، در فاز‌های مختلف زمانی‌ به توالی انجام گیرد.

اقدامات کوتاه مدت: در صورت وجود مناطق بحرانی، برای محدود سازی فعالیت موش‌ها در سطح شهر در کوتاه مدت، میتوان کسری از بودجه کنونی را صرف تحقیق، طراحی‌ و تولید وسایلی کرد که با تولید اصوات آزار دهنده، حضور آنها را در سطح شهر کم می کند. با توجه به اینکه آستانه شنوایی انسان زیر ۲۰ کیلو هرتز و آستانه شنوایی موش‌ها تا ۳۵ کیلو هرتز میباشد، فرستنده‌های اولترا سونیک با تولید صدای بین ۲۵ الی ۳۵ کیلو هرتز و با شدت مناسب و آزارنده برای موش ها، قابلیت جلوگیری از حضور موش در مکان‌های خاص را خواهند داشت. وسایل مشابه در کشورهای نام برده موجود است و با توجه به پیشگیری از مرگ حیوانات و عدم آلوده کنندگی محیط با سموم دفع آفات، در موارد محدود استفاده مورد حمایت حامیان حقوق حیوانات واقع میشود، مشروط به اینکه در فاز مطالعاتی عدم اثر گذاری مضر آن بر گونه‌های بی‌ آزار شهری نظیر انواع پرندگان به اثبات برسد و استفاده از آن به جهت ایجاد استرس برای حیوانات به صورت موقت باشد .در این فاز میتوان به آگاهی‌ رسانی عمومی‌ و تجهیز جهت فاز‌های بعد اقدام کرد.

اقدامات میان مدت: شامل تجهیز شهر و تاسیسات شهری برای جلوگیری از دفع نا‌ صحیح زباله در جوی ها، آغاز فرهنگ سازی عمومی‌ و ارایه آمار و اطلاعات و دانش لازم به مردم و بارگذاری صحیح مساله در ذهن جامعه. در این مرحله میتوان ساز و کار بازیافت زباله شهری را به صورت علمی‌ و قابل اجرا و همه جانبه آغاز کرد.  همچنین ایجاد گشت‌ها و اکیپ‌های بازرسی جهت برخورد با خاطیان و معرفی به مقامات مسوول، راه اندازی اکیپ‌های دائمی نظافت شهری در مناطق پر رفت و آمد، ضمن ترغیب مردم به همیاری در رعایت بهداشت شهری و هزینه کردن در راه درست، نتایج مناسبتری در بر خواهد داشت.

اقدامات بلند مدت: در این مرحله نیز میتوان ضمن تکمیل فاز‌های قبل، اقدام به طراحی‌ و اصلاح تاسیسات زیربنایی شهری و بهسازی معابر و جویها کرد. تخریب و انسداد ورودی حفره‌های زیر زمینی‌، مکانیزه کردن اصولی دفع زباله، بازرسی دائمی جهت توالی امور فوق، ضمن کمک به ارتقای محیط شهری از نظر بهداشتی و بصری، از ازدیاد نسل کنترل نشده حیوانات شهری خواهد کاست. این کار سبب جلوگیری از آزار و شکنجه حیوانات شهری خواهد بود چرا که کاهش منابع غذایی به صورت طبیعی کاهش و کنترل نسل را در پی‌ دارد. در این صورت حیوانات شهری که امروز به عنوان انگل از آنها نام برده میشود، تبدیل به حیوانات شهری غیر مزاحم شده و تحت چنین شرایطی، عقیم سازی، درمان بیماریها و صید و نگهداری نمونه‌های معدود دچار بیماری توجیه منطقی‌ دارد. در صورت اجبار به اتلاف تعداد بسیار محدودی که قابلیت زندگی سالم ندارند میتوان با تایید گروه‌های حامی‌ حقوق حیوانات به اتلاف انسانی‌ (خوابانیدن) و بدون درد و زجر حیوانات طبق روش های تایید شده و به روز جهان اقدام نمود (مشروط به اثبات ضرر و بیماری غیر قابل درمان و غیر قابل نگهداری). در چنین شرایطی مردم از دیدن تابلوهای ممنوعیت غذا دهی به حیوانات در برخی مناطق معدود، نه تنها متعجب نخواهند شد بلکه به دلیل رویت نتیجه مطلوب، به آن احترام خواهند گذاشت.

در حال حاضر با توجه به آموزه‌های دینی افراد بسیاری بخصوص در فصل سرما مبادرت به غذا دهی به حیوانات نیازمند مینمایند. با توجه به اینکه حیوانات با درک صحیح معمولاً از این افراد ترس کم تری دارند، میتوان با کمک آنها اقدام به دارو دهی و درمان‌های انگلی حیوانات نمود و نمونه‌های مبتلا به بیماریهای حاد را به سرعت تشخیص داد. این افراد برای درمان احتمالی‌ و یا اتلاف انسانی‌ آنها بهترین کمک و گزینه خواهند بود.

نتیجه

مزاحمت متقابل انسان و حیوان شهری، مستقیماً معلول اشتباهات انسانی‌ است. در صورت برخورد علمی‌، منطقی‌، شرعی و اخلاقی‌ میتوان در کنار حیوانات شهری بدون مزاحمت زندگی‌ کرد، چرا که آنها شرکای ما در شهر‌ها هستند. به یاد داشته باشیم تبلیغ برای نابودی کامل یک گونه شهری در گامهای بعد تبدیل به تبلیغ آلودگی و بیماری‌ گربه، کلاغ، قمری، کبوتر، گنجشک و بلبل خواهد شد و چه بسا پروانه‌ها و درختان! این روش در آینده نتیجه ای جز زندگی در شهری از بتن، آهن و شیشه در بر نخواهد داشت. شهر بدون حیوان و گیاه، بی‌ روح و کسل کننده است.

متاسفانه گویا ظاهراً حتی دوستداران حیوانات نیز موش‌ها را دوست ندارند، موش‌هایی‌ که در تمام برنامه‌های کودک، نمایه کامل شیطنت، بازیگوشی و مظلومیت هستند. حیوانات شهری انتظار محبت ندارند، لا اقل آنها را نکشید!

__________________________________

[۱]- http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=78945

[2]- http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=78945

[3]- http://www.research.uci.edu/tmf/breeding.htm

[4] – http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=69972

__________________________________

حیوانات شهری هم حق زندگی کردن دارند/ وبلاگ میهمان

طرح کنترل جمعیت جانوران مضر شهری در دو محور ولیعصر(عج) و شریعتی اجرا شد

موشها، بندرعباس و باز هم دیوار کوتاه حیوانات/ تصویری

طرح سگ کشی شهرداری رامسر به قتل زن جوان منجر شد

سه میلیارد تومان هزینه و ۶۱۰۰۰ سگ کشته شده، آمار بی نتیجه سگ کشی در مشهد

موش های کرمانشاهی ۵۰۰ میلیون ریال لازم دارند!

ساحل بندرعباس؛ گردشگرپذیر یا موش پذیر؟

آغاز طرح “مرگ ترحم‌آمیز” سگ‌های ولگرد/ جمع اضداد: کشتن و ترحم

معرفی مناسبترین راهکار پیشگیری از هاری در سگهای ولگرد/ به مناسبت ۲۸ سپتامبر؛ روز جهانی هاری

بی وفایی با یار با وفای انسان در گذر زمان/ مشکل سگ ها چیست؟!

کارتون: سگ کشی

ابتلا به طاعون هنگام تلاش برای نجات یک موش

مناطق رکورددار تعداد موش در تهران/ سموم جدید و طرح جدید برای کنترل موش ها

تله‌های مکانیزه به جنگ موش‌ها می‌آیند/ موش ها لیدر دارند

ساحل بندرعباس در اشغال موش‌های نروژی

فیلادلفی نمایش مظلومیت مردم فلسطین و خباثت موش ها!

آزار حیوانات در یک دانشگاه معتبر تهران/ فیلم و عکس

زباله های غنی از پروتیین عامل افزایش گربه های تهران

بزم گربه‌ها در زباله‌های بیمارستانی/ جای عقیم کردن اینجاست!

جهش ژنتیکی در موش های تهران و افزایش وزن آنها به ۵ کیلو

چشمانی زیبا در جوی های شهر تهران!/ تصویری

خبر فوری !سگ کشی بی‌رحمانه در تبریز!/ تصویری

باز هم سگ کشی/ این بار در گیلان

ورود دستگاه قضا به “سگ‌کشی‌” در تبریز

تاکید دوباره سازمان شهرداریها بر رعایت دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد

ساکنان دوم کلانشهرها را بشناسید

 موشها هم احساس همدردی دارند

آمار موشها

تصمیم گیری برای مسموم کردن موش ها

عقیم سازی، اخته کردن و حقوق حیوانات

کثیف ترین شغل چیست؟ +تصاویر

اجرای طرح بهسازی محلات منطقه ۹ برای مبارزه با جانوران موذی

جایزه دلسوزی برای کشتن موش ها

باز هم طعمه گذاری برای موش در شهر پر آشغال

او حیوان است تو انسان باش

جست‌وجوی خانه برای ۱۰۰۰‌ موش

موش در بیمارستان: آلوده، بهداشتی یا با نمک؟

موشهای تهران فست فود خور شده‌اند

چگونه تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنیم!/ تصویری

نگهداری از ۲۸ موش در خانه

موش‌های ردیاب بمب و مواد مخدر در گیت‌های بازرسی فرودگاه‌ها!

آموزش گربه‌های خانگی برای شکار موش‌ها!

موش‌ها جایگزین سوسک‌ها درخوابگاه دختران!

ورود مرگبار موش عظیم‌الجثه به آپارتمان

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

داریوش شهبازی: در هفته های اخیر چندین خبر پیرامون کشتن پلنگ های ایرانی به بهانه های مختلف منتشر شده، در همین رابطه داریوش شهبازی تاریخ نویس و فعال محیط زیست یادداشتی نوشته است که متن آن در ادامه می آید.

خبر کشتن پلنگ از سوی چوپان هراسیده ناگزیر یا شکارچی بیدرد سراپا مسلح یا افسوسمان را بر می انگیزد یا خشممان را اما از پای افتادن این بی پناهان به تیر غفلت عاشقانشان که جان براه جانانه سپرده اند دردمان را می افزاید کاش نمی شنیدیم که در روستای آینه ورزان محیط بانان بی تجهیز پلنگی را کشتند.

امروزه بشر بقایش را به کشتن روزانه میلیاردها جاندار از مرغ آسمان تا ماهی دریا پیوسته وافتخار دارد که اشرف مخلوقات است و این تفوق زورگویانه خشم آفرین را حق خدادادی خود می داند. حقی که به گواهی تاریخ در قحطی و گرسنگی همنوعش را هم مستثنی نمی کند.

آدمی با ابزارهای پیچیده تمدنی اش بسیاری از جانداران را نابود کرده و نسل بیشماری را نیز بزودی منقرض می کند، از بوفالوی قاره امریکا گرفته تا فک دریای خزر و نهنگ اقیانوس و …

اگر برای آن شاه قجر(ناصرالدین شاه) که امروز سپر بلای هر تیر ملامت اش کرده ایم، در پهنه تهران قدیم شکار پلنگ افتخاری بود. آن روز چند صد سال بود که سراسر دشتهای تهران قرق سلطنت بود ولاغیر. دکتر فووریه طبیب فرنگی اش اگر روزی اجازه می گرفت تا به شکاری در سلطنت آباد برود و یا نوه اش معیرالممالک هم روزی به ولنجک.

دیگر روزها، طبیعت و طبیعت زیستان آزادانه زندگیشان را می کردند. آن روز بیرون از دروازه شهر یعنی میدان شهدا و … طبیعت تهران بشمار می رفت و صد و سی چهل هزار تهرانی تنها داخل حصار خانه داشتند و مابقی گستره تهران ماوای دیگر جانوران پرشمار بود ولی امروز که حصار را شکسته ایم، نابخردانه میلیون میلیون بر آن جمعیت اندک افزوده ایم و فرسنگ فرسنگ طبیعت را تسخیر کرده ایم و صاحبان بی پناهش را اسیر.

مست باده غرور و اسیر ثروت و رفاه بیدردانه، پیوسته داریم به جلو می تازیم تا کجا نمیدانیم. فرسنگها فراتر از حصار ناصری را ساخته ایم و فضای زندگی جانوران را اشغال کرده ایم. پلنگی را که انصافا از تک تک ما زیباتر و قوی تر است، تحقیر و بیچاره کرده ایم. زیستگاه اش را تخریب و خانه و ویلا و باغ ساخته ایم حالا آن بینوا چه بکند کجا برود کجا بزاید و فرزندش را بزرگ کند. زیستگاه و شکار و قلمرواش را با ساختن معدن و ویرانی جنگل و جاده سازی و … طعمه هواخواهی خود کرده ایم.

بقای این جاندار را با جدایی زیستگاه‌ها و قطع ارتباط ژنتیکی گروه‌های مختلف رو به انقراض کشانده ایم.غذایش نیز از ظلم و جور و چپاول انسان در امان نمانده است. غذای پلنگ بز کوهی ، گوزن ، مرال، گوسفند وحشی، آهوی گواتردار ایرانی، و گراز و حتی گاهی موش، خرگوش و تشی و روباه و شغال و گراز انواع پرندگان و خزندگان است.

پلنگ زیبا و بی نظیر روزگاری که خیلی از حضرت انسان عقب مانده تر نبود، در آسیا و افریقا از افریقای جنوبی تا کره شمالی آزاد و رها می زیست و با تنوع فراوانی نظیر؛ آفریقایی، آمور ،عربی ، هندی ، هندوچینی ، جاوه،  چینی ، ایرانی ، سری لانکایی و برفی، دل عاشقانش را می برد.

پلنگ ایرانی (Panthera pardus saxicolor ) بزرگترین زیرگونه‌های پلنگ بومی غرب آسیا واز گونه‌های «در مرز تهدید به انقراض» ‌است. ایران مهمترین زیستگاه پلنگ در خاورمیانه است.

فاجعه کشتن پلنگ را وقتی می فهمیم که بدانیم جمعیت این جاندار (تازه پلنگ به سبب کوچکتر بودن از خویشاوندش شیر، ببر و جگوار جمعیت بیشتری دارد) در کل گیتی به دوهزار عدد نمی رسد. تعداد۵۵۰ تا ۸۵۰ در ایران، ۲۰۰ تا ۳۰۰ در افغانستان، ۷۸ تا ۹۰ در ترکمنستان، ۱۰ تا ۱۳ در ارمنستان، ۱۰ تا ۱۳ در آذربایجان، ۳ تا ۴ در قراباغ، ۵ در گرجستان، ۱۰ در قفقاز شمالی فدراسیون روسیه و ۵ قلاده در ترکیه. محیط زیست استان تهران می گوید؛ حدود ۳۵ قلاده پلنگ ایرانی در برخی از زیستگاه‌های طبیعی دماوند و فیروزکوه وجود دارد.

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی

__________________________

تاریخچه باغ وحش و نگهداری حیوانات وحشی در ایران/ مجمع الوحوش ناصری یا باغ وحش تهران

تشکیل گروه ویژه برای بررسی کشته شدن پلنگ در دماوند

جزییات کشف چهارمین جسد پلنگ در یک ماه اخیر/ علت مرگ پلنگ نر در خاش مشخص نیست

جزئیات حادثه حمله پلنگ به مأموران محیط زیست/ تصویری

جزییات کشف چهارمین جسد پلنگ در یک ماه اخیر/ علت مرگ پلنگ نر در خاش مشخص نیست

در سکوت مسوولان جسد چهارمین پلنگ در یک ماه اخیر کشف شد

کشتن یک گونه در حال انقراض در حضور رئیس اداره محیط زیست!/ مجروح شدن دو محیط بان و پایان تلخِ یک اقدام تخصصی

مرگ پلنگ زخمی در سمنان

حمله پلنگ دو مجروح به جای گذاشت/ پلنگ زخمی درحال انتقال به تهران

تهدید جمعیت پلنگ در ایران برای احیا نسل پلنگ در روسیه

مرگ یک پلنگ دو ساله در تله کشاورزان سیاهکل

به داد پلنگ ایرانی باید رسید…

جنایت در حق حیات وحش/ تصویری

پس از چهار روز رها شدن در آب رودخانه؛ خرس قهوه ای با صورت پر از ساچمه کشته شد+عکس

http://arw.ir/?p=39002

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات/ یگان امداد و نجات: یک بچه گربه ماده تا بهبود شکستگی پا آماده واگذاری موقت است.

ملوس در شهر کرج زندگی می کرد. یک روز سرد که به موتور گرم یک خودرو پناه برده بود، با صدای استارت از خواب می پره و …. تا دیدن خانواده سلطان دوست با پا درد، سر می کنه و بعدش یک دامپزشک با تشخیص قطع نخاع براش مرگ از سر ترحم تجویز می کنه. خانم سلطان دوست با گریه شماره یگان امداد و نجات رو می گیرن و با امید کم به کلینیک کلبه حیوانات کرج معرفی میشن. خوشبختانه پای ملوس با تشخیص شکستگی ساده آتل بندی میشه. این دختر خانوم کوچولو تا زمانی که بتونه گلیم خودشو از آب بیرون بکشه و بتونه تو شهر از سنگ و چوب و لگد فرار کنه و برای خودش غذا پیدا کنه، نیازمند یک دوست صبور و مهربونه.

شرایط حاضر:

شکستگی از یک پا، دارای کنترل دفع و سالم.

نیازها:

سرپرستی فردی آگاه و با محبت جهت بازگشت به زندگی طبیعی و با حداقل محدودیت.

فضای زیست مناسب برای حیوان سختی کشیده، ترجیحا در شرایط مشابه زندگی شهری، حیاط یا تراس با هوای آزاد.

در صورت دارا بودن شرایط مناسب برای سرپرستی این گربه ستم دیده، از طریق ایمیل با یگان امداد و نجات تماس بگیرید. همراهی ملوس افتخار بزرگی خواهد بود و خاطرات شیرینی خواهد ساخت.

______________________________________________________________________________________

دیده بان حقوق حیوانات به دلیل مخالفت بنیادی با اسارت حیوانات، طرفدار آزادی حیوانات و زیستمندی آنها در شرایط طبیعی است؛ همچنین با اهلی کردن گونه های جانوری اعم از حیات وحش، حیوان شهری و گونه هایی که از سر سودجویی حیوان خانگی معرفی می شوند، مخالف است. آنچه به عنوان «تربیت کردن» یک حیوان شناخته می شود را در واقع «بی تربیت کردن» و خارج کردن حیوان از شرایط زیستمندی طبیعی می دانیم. واگذاری یک جاندار فقط زمانی ناقض حقوق حیوانات نیست که ادامه حیاتش «نیازمند دخالت بشر» باشد، مخل زیستمندی موجودی دیگر نباشد و خللی به قوانین طبیعت وارد نکند.

واگذاری و نگهداری موقت ملوس -گربه بالا- در اسارت نسبی با توجه به شکستگی پا، شرایط موجود و عدم امکان زندگی سالم در محل زیستش (شهر کرج) تا بهبود کامل موجه تشخیص داده شد.

______________________________________________________________________________________

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/06/Animal-Rights-Watch-ARW-3869-Adopt.jpg

_______________________

صفحه مخصوص حیوانات واگذارشده

پس از درمان شکستگی لگن؛ مخمل در انتظار سرپرست/ واگذاری

یک سگ با تنها دست باقی مانده در انتظار سرپرست/ واگذاری

http://arw.ir/?p=39103

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3732.jpg

دیده بان حقوق حیوانات: «گربه ها به هر طرف که سقوط کنند، به صورت غریزی با چرخشی در هوا با پا فرود می آیند.» این جمله ای احتمالا از اولین مسایل علمی است که هر کودکی در ایران می آموزد و احتمالا با گربه های کوچه و محله تجربه می کند. گاه ارتفاع سقوط را به چند سانتیمتر می رساند تا قانون علم را زیر سووال ببرد و گاه ارتفاع چنان زیاد می شود که گربه بی نوا…

گربه ها بجز مهارت های آکروباتیک، توان زیر سووال بردن قوانین فیزیک را نیز دارا هستند.

گاه با قانون جاذبه به مبارزه بر می خیزند و در عالم بی وزنی به سر می برند،

گاه با ایجاد «کرم چاله» مرزهای فضا و زمان را در می نوردند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3734.jpg

گاه مشعشع می شوند و نور ساطع می کنند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3735.jpg

دارای جاذبه هستند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3740.jpg

و گاه دچار صعود می شوند‍ و به عالم متافیزیک راه می یابند!

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3736.jpg

در برخورد با اجسام سخت می شکنند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4568.jpg

به انرژی تبدیل می شوند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4565.jpg

اما بر خلاف تمام وسایل بی احساس یک آزمایشگاه فیزیک…

درد و رنج را درک می کنند و آزرده می شوند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3738.jpg

نامرئی می شوند و دیده نمی شوند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-3739.jpg

متهم به پخش زباله در شهر می شوند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4564.jpg

اگر برایشان ترمز کنیم ترمز ماشین را مستهلک می کنند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4567.jpg

در خانه ما بچه دار می شوند،

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4563-398x600.jpg

اما باز هم به چشم موجودی دوست داشتنی و یاری رسان نگاهمان می کنند.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4566.jpg

با گربه های شهر دشمنی نکنیم!

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/11/Animal-Rights-Watch-ARW-5229.jpg

http://arw.ir/?p=33274

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

موش
طرح ويژه کنترل جمعيت موش در دو محور وليعصر(عج) و شريعتي با موفقيت به پايان رسيد.

 

به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس محمد هادي حيدرزاده، رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با اشاره به پايان طرح ويژه کنترل جمعيت جانوران مضر شهري اظهار کرد: اين طرح در دو محور از خيابانهاي وليعصر(عج) و شريعتي طي دو فاز روزانه و شبانه اجرا شد. وي در ادامه هدف از اجراي اين طرح را ارائه خدمات به شهروندان تهراني در راستاي ايجاد محيطي پاکيزه و سالم دانست و گفت: طرح مذکور در دو محور فوق با استفاده از روش‌هاي تلفيقي مبارزه شيميايي و اتلاف با تفنگ بادي انجام شده است. حيدرزاده افزود: تقسيم‌بندي محورهاي وليعصر(عج) و شريعتي به تفکيک هر منطقه جهت اجراي 4 مرحله مبارزه شيميايي شامل شناسايي منافذ، طمعه‌گذاري منافذ و بازبيني منافذ طمعه‌گذاري شده و در صورت لزوم لانه کوبي و انسداد مقاوم و جمع‌آوري لاشه صورت پذيرفته است. رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران گفت: در مجموع 15 شب اجراي طرح ويژه کنترل جمعيت جانوران مضر شهري از طريق اسلحه بادي 781 موش اتلاف شدند. وي اظهاراميدواري کرد که با آموزش و فرهنگسازي در زمينه کاهش توليد زباله و جلوگيري از آلوده کردن محيط توسط اصناف زباله ساز جمعيت جانوران مضر شهري کنترل شود که اين موضوع با همکاري و همياري شهروندان شهر تهران ميسر خواهد شد. لازم به ذکر است اين طرح به صورت ماهانه از سوي ستاد محيط زيست و توسعه پايدار در محورهاي مختلف سطح شهر تهران اجرايي خواهد شد.

 

کد خبر :7858   زمان مخابره: 1:4:52 - 16/8/1391


 

 // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گرگ


مسؤول انجمن حافظان محيط زيست آخشي‌جان (بادرود) گفت: قرار است پارک ملي کوير 50 کيلومتر گسترش يابد که اين گسترش سبب مي‌شود بخش قابل توجهي از منطقه بادرود به اين پارک بپيوندد

عبدالعظيم شکاري در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: در نواحي بياباني حيوانات متنوعي وجود دارد زيرا فضاهاي باز و دشت، قدرت تاخت و تاز بيشتري به حيوانات مي‌دهد، اما حيوانات به اين دليل که مي‌توانند خود را هم‌رنگ مناطق کنند چندان قابل رويت نيستند. وي بيان کرد: شهر بادرود به دليل قرار گرفتن در ابتداي بيابان مرکزي ايران برخلاف تصورات عامه مردم از نظر حيات وحش بسيار قوي‌تر از نواحي کوهستاني و جنگلي است. مسؤول انجمن حافظان محيط زيست آخشي‌جان (بادرود) با اشاره به اينکه منطقه بادرود از نظر وجود گربه‌سانان قوي است، افزود: منطقه بادرود تا پشت بند نرگسي در پارک ملي کوير قرار دارد و اين منطقه داراي يوز پلنگ آسيايي، گربه وحشي و کاراکال است. شکاري ادامه داد: شهر بادرود از نظر وجود سگ‌سانان نيز بسيار قوي است؛ قوي‌ترين و فربه‌ترين گرگ ايران در نزديکي اين شهر زندگي مي‌کند. وي با بيان اين‌که شکار بيش از حد حيوانات حلال گوشت و تخريب محيط زيست جانوران دو معضل بزرگ کشور است، تاکيد کرد: در منطقه بادرود گرگ‌ها توانستند خود را با اين شرايط عادت دهند و جمعيت خود را افزايش داده و امروز گرگ‌ها براي جست و جوي غذا به شهر بادرود و دامداري‌ها حمله مي‌برند و اين يک تهديد بسيار بزرگ براي منطقه است. مسؤول انجمن حافظان محيط زيست آخشي‌جان (بادرود) بيان کرد: اين منطقه از نظر وجود خزندگان نيز بسيار قوي بوده و يکي از نيرومندترين عقرب‌هاي کشور يعني عقرب سياه هفت بند در بادرود زندگي مي‌کند. شکاري به کارخانه سيمان موجود در نزديکي بادرود اشاره کرد و گفت: در هر مکاني که کارخانه سيمان وجود داشته باشد شيوع بيماري‌هاي ريوي، قلبي و پوستي به شدت افزايش مي‌يابد. وي با بيان اينکه فيلتراسيون کارخانه‌ها در کشور آلودگي‌ها را به ميزان استاندارد کاهش نمي‌دهد، بيان کرد: فيلترهاي موجود در کارخانه‌هاي سيمان داراي حجم خاصي از فيلتراسيون است و هر چند مدت بايد تعويض شود و اين کار معمولا در کشور به صورت شبانه انجام مي‌شود. مسؤول انجمن حافظان محيط زيست آخشي‌جان (بادرود) به جانمايي اين کارخانه اشاره کرد و گفت: بادرود در ابتداي بيابان مرکزي ايران قرار دارد و سمت وزش باد در اين منطقه به شدت تغيير مي‌کند و بايد پرسيد چرا آلودگي کارخانه‌اي که درآمد حاصل از آن به شهرستان نطنز اختصاص مي‌يابد بايد سهم مردم بادرود شود؟! شکاري با اشاره به اينکه سيستم‌هاي اداري در شهرهاي کوچک کشور، NGOها را مدنظر قرار نمي‌دهند، افزود: چندين بار اعتراض اعضاي اين انجمن به دفن زباله در نزديکي امامزاده آقا علي عباس(ع) با جواب "به شما مربوط نيست " مسؤولان مواجه شد و اما سرانجام پيگيري اين موضوع سبب شد شهرداري مکان دفن زباله را تغيير دهد. وي به منطقه‌اي مشترک براي دفن زباله‌هاي بادرود، نطنز و اردستان اشاره کرد و گفت: در جلسه‌اي که با رييس اداره کل محيط زيست استان اصفهان برگزار شد مقرر شد که اين مکان هرچه زودتر در اختيار مسؤولان اين مناطق قرار گيرد اما متاسفانه تا اين لحظه پاسخي دريافت نشده است. مسؤول انجمن حافظان محيط زيست آخشي‌جان (بادرود) با اشاره به اين‌که گياهان موجود در دنيا در حال از بين رفتن است و بيابان‌ها افزايش يافته‌اند، ادامه داد: قرار است پارک ملي کوير 50 کيلومتر گسترش يابد که قسمت اعظم منطقه بادرود را در بر خواهد گرفت.


کد خبر :7857   زمان مخابره: 0:57:9 - 16/8/1391



 // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

شکارچي
مديرکل حفاظت محيط زيست خراسان جنوبي گفت: پروانه شکار پرندگان خشکزي، آبزي و کنار آبزي در خراسان جنوبي صادر شد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان جنوبي، حميد صالحي در جمع خبرنگاران گفت: متقاضيان داراي اسلحه ساچمه‌زني معتبر و دفترچه شناسايي شکارچيان مي‌توانند با مراجعه به يکي از شعب پست يا دفاتر پيشخوان دولت، نسبت به تکميل و ارسال مدارک اقدام و از طريق پست پروانه شکار مورد نظر را دريافت کنند. وي تصريح کرد: در سال جاري صدور پروانه شکار براي پرندگان خشک‌زي، آبزي و کنار آبزي به تفکيک صادرمي‌شود. مديرکل حفاظت محيط زيست خراسان جنوبي افزود: شکار با پروانه عادي پرندگان غير حمايت شده در طول فصل شکار فقط در دو روز پاياني هر هفته يعني پنج‌شنبه و جمعه مجاز است و دارندگان پروانه در هر سفر مجاز به شکار حداکثر چهار قطعه از پرندگان غير حمايت شده "اعم از خشک‌زي و آبزي" هستند. صالحي از صدور پروانه شکار و صيد پرندگان وحشي غير حمايت شده خشکزي، آبزي و کنار آبزي در خراسان جنوبي خبر داد.


کد خبر :7856   زمان مخابره: 23:54:16 - 15/8/1391



 // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

مطالعه فیلوژنتیک آهوان ایران با مشارکت گروه تخصصی آنتلوپهای IUCN

رئیس گروه تخصصی آنتلوپهای IUCN و استاد ژنتیک همکار، از زیستگاههای آهو در کشور بازدیدکردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام): آقای دکتر دیوید مالون رئیس گروه تخصصی آنتلوپهای IUCN و کارلوس فرناندز استاد ژنتیک حیات وحش دانشگاه لیسبون پرتغال جهت انجام مطالعات فیلوژنتیک آهوان کشورمان با هدف رفع ابهاماتی که در خصوص گونه ها و زیر گونه های آهوان ایران و سایر کشورهای منطقه وجود دارد، به مدت ۱۰ روز از تاریخ ۹۱/۶/۵ لغایت ۹۱/۶/۱۴ به همراه کارشناسان دفتر حیات وحش و تنوع زیستی از زیستگاههای آهوان کشورمان از جمله پارک ملی گلستان، پارک ملی کویر، منطقه حفاظت شده پرور، قمیشلو و موته بازدید و نمونه های لازم جهت انجام مطالعات فیلوژنتیک آهوان کشور تهیه شد.

تهیه این نمونه های بیولوژیک با همکاری و حضور نمایندگان بانک ژن استانهای ذیربط انجام و پس از درج کد ملی جمهوری اسلامی ایران جهت انجام آزمایشات لازم به دانشگاه لیسبون کشور پرتغال انتقال داده شد.

روز یکشنبه مورخه۹۱/۶/۱۲ نشست تخصصی با حضور جناب آقای دکتر فاضل معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، رئیس گروه تخصصی آنتلوپهای IUCN  در زمینه ضرورت اجرای پروژه مورد نظر و همچنین چگونگی ادامه همکاری های فی مابین سازمان حفاظت محیط زیست و IUCN برگزار شد.

در روز پایانی یک جلسه نشست علمی با سخنرانی آقای دکتر دیوید مالون با دو موضوع « آخرین وضعیت گونه های سمداران در خاورمیانه و غرب آسیا» و «روشهای جابجایی و نقل و انتقالات آهو» و سخنرانی آقای دکتر کارلوس فرناندز با دو موضوع «ژنتیک حفاظت» و  «مطالعات ژنتیک یوز پلنگ آسیایی» باحضور کارشناسان و متخصصین حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست و میهمانانی از مراکز علمی و دانشگاه محیط زیست برگزار گردید که با استقبال بالا از سوی کارشناسان مواجه گردید. همچنین یک دوره  تخصصی با مشارکت و حضور کارشناسان دفاتر حیات وحش و تنوع زیستی، موزه های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک و مهمانان خارجی پیرامون «تدوین نقشه راه سمداران کشور با محوریت آهو» و «نحوه انجام مطالعات ژنتیک حیات وحش» برگزار و درمورد نحوه اجرای آن با مشارکت IUCN بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.

همچنین جلسات تخصصی کارشناسان دفاتر حیات وحش و تنوع زیستی و موزه های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک با نامبردگان در خصوص «تدوین نقشه راه سمداران کشور با محوریت آهو» و «نحوه انجام مطالعات ژنتیک حیات وحش» در دفاتر مذکور برگزار و اصول اولیه کار و نحوه اجرای آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

http://www.iew.ir/1391/06/21/1937

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

تیمار و رهاسازی ۱۱ سارگپه، ۶ عقاب طلایی، ۴ دلیجه و ۱ روباه در هفت ماهه نخست سال جاری در استان قزوین

 مدیر کل محیط زیست استان قزوین اعلام کرد: در ۷ ماهه گذشته ۴۸ گونه جانوری پس از احیا به دامان طبیعت بازگردانده شده اند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین علی آقا فرهادی در این باره اظهارکرد: در ۷ ماهه نخست سال جاری ۴۸ گونه جانوری شامل پستانداران، خزندگان و پرندگان در مناطق مختلف استان پس از احیا و تیمار، رها سازی و به زیستگاه اصلی خود بازگردانده شدند.

مدیر کل محیط زیست استان قزوین گونه های رها سازی شده را شامل ۱۱ سارگپه، ۶ عقاب طلایی، ۴ دلیجه، ۱ روباه و همچنین گونه های دیگری که در چرخه محیط زیست از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند ذکر کرد.

وی عمده دلایل گرفتاری و یا آسیب دیدگی این جانوران را مسمومیت، برق گرفتگی توسط دکل ها و سیم های برق که در سالهای اخیر نیز افزایش یافته اند و موجب شکستگی بال و پای پرندگان می شود و همچنین تیرخوردگی توسط شکارچیان متخلف ذکر کرد.

فرهادی از تمامی علاقمندان به محیط زیست و طبیعت درخواست کرد در صورت مشاهده جانوران آسیب دیده در طبیعت مراتب را در اسرع وقت به اداره کل یا ادارات و واحدهای تابعه محیط زیست استان اطلاع دهند تا نسبت به درمان و احیای این گونه ها اقدام لازم صورت گیرد.

http://www.iew.ir/1391/08/15/3879

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

سرشماری پرندگان مهاجر تالاب‌های خوزستان

 به نقل از ایسنا، معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این‌ که سرشماری پرندگان مهاجر از دی ماه آغاز می‌شود، گفت: در سرشماری سال گذشته، بیشترین تنوع گونه‌ها در تالاب هورالعظیم و بیشترین تراکم پرندگان مهاجر نیز در تالاب شادگان دیده شد.

عادل مولا اظهار کرد: پرندگان مهاجر به استان خوزستان بیشتر از دو نوع پرندگان جوجه‌آور و پرندگان زمستان‌گذر هستند که پرندگان جوجه‌آور از فصل بهار وارد استان می‌شوند و پس از تخم‌گذاری، جوجه‌آوری و قدرت پرواز گرفتن جوجه‌ها در اوایل مردادماه استان را ترک می‌کنند. این پرندگان اغلب از گونه‌های کبوتریان، باقرقره‌ها و گنجشک‌سانان هستند.

وی افزود: نوع دیگر پرندگان مهاجر به خوزستان پرندگانی هستند که برای زمستان‌گذری به این استان می‌آیند. این پرندگان از مناطق شمالی و سردسیر کره‌ زمین، آسیای مرکزی و شمال آفریقا در اوایل مهرماه وارد کشور می‌شوند و پس از توقف در شمال کشور، به آبگیرهای شمال خوزستان و تالاب میانگران می‌رسند.

مولا گفت: این پرندگان در تالاب‌های شادگان، هورالعظیم، بامدژ و آبگیرهای نیشکر و ناصری توقف می‌کنند که سایت‌های عمده سرشماری نیز در این تالاب‌ها مستقر است. توقف این پرندگان در استان تا اسفندماه ادامه دارد و با گرم شدن هوا، استان خوزستان را ترک می‌کنند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: سرشماری پرندگان مهاجر هر ساله انجام می‌شود که به دو روش اساسی و روزانه است. در سرشماری اساسی و اصولی پرندگان مهاجر که اواخر دی و اوایل بهمن همزمان با سراسر دنیا انجام می‌شود، از تجهیزات و وسایل لازم سرشماری استفاده و سرشماری پرندگان مهاجر انجام می‌شود. در سال‌های گذشته برای سرشماری پرندگان استان از کارشناسان خارجی و اغلب هلندی استفاده می‌شد، ولی در سه سال اخیر کارشناسان استانی مورد استفاده قرار گرفتند. در این سرشماری از تلسکوپ‌های مجهز و پیشرفته و ردیاب‌های قوی، آمار پرندگان و مسیر حرکت آنها مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: در سرشماری روزانه نیز که در مناطق خاصی انجام می‌شود، تنها مشاهدات نیروهای حفاظت محیط زیست به صورت روزانه ثبت می‌شود و آمار ماهانه و شش‌ماهه از آن استخراج می‌شود. در این آمارگیری تنها پرندگانی که مشاهده می‌شوند، ثبت می‌شوند.

مولا با بیان این‌که در سرشماری پرندگان مهاجر در سال گذشته در دی و بهمن ماه، ۱۷۶ هزار قطعه پرنده سرشماری شد، تصریح کرد: در این سرشماری ۸۵ گونه پرنده ثبت شد که مرغابیان گونه غالب بودند. در سال گذشته برخی پرندگان که احتمال انقراض آنها وجود داشت در تالاب هورالعظیم دیده شد که “پلیکان پاخاکستری” از این نمونه بود. این نوع پرنده چند سال است که در تالاب‌های استان دیده نمی‌شود و سال گذشته حدود ۱۰۰ قطعه از آن وجود داشت. همچنین در سال گذشته وجود گاکراس آفریقایی” در این تالاب به ثبت رسید.

وی با بیان این‌که تراکم گونه‌ها در تالاب شادگان شامل غازه‌ها، کشیم‌ها و آبچلیک‌ها بود، افزود: امسال نیز در صورت بهبود وضعیت آبی تالاب‌ها و آبگیرهای استان شاهد چنین تنوع و کثرت گونه‌ها خواهیم بود. امسال هم طبق برنامه، اواخر دی ماه سرشماری آغاز می‌شود و تا اواخر بهمن ماه ادامه دارد.

معاون اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این‌که نمی‌توان به بحران ارقام در سرشماری‌ها توجهی کرد و آن را پایه و اساس قرار داد، گفت: کم و زیاد شدن پرندگان مهاجر به استان به دلایل بسیاری بستگی دارد و نمی‌توان گفت که با کم شدن میزان آب آبگیرها مهاجرت پرندگان کاهش یافته است یا به عکس؛ زیرا در صورت خشک شدن برخی آبگیرها تمرکز پرندگان در یک آبگیر را مشاهده خواهیم کرد و از تعداد پرندگان مهاجر کم نمی‌شود ولی در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی استان می‌توان شاهد پرندگان بیشتری در استان با تنوع گونه‌های بیشتر بود.

http://www.iew.ir/1391/08/15/3876

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

بازدید معاون برنامه عمران سازمان ملل (UNDP) از پارک ملی توران / مشاهده یک قلاده پلنگ در جریان بازدید

 باراسوبرامانیام مورال معاون دفتر نمایندگی UNDP در ایران با همراهی مدیر پروژه ملی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از ذخیره گاه زیستکره توران و منطقه حفاظت شده پرور بازدید نمودند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، مورالی و همکاران در ابتدا از سایت علمی تحقیقاتی توران با هدف تکثیر در اسارت گورخر ایرانی و سایت موقت نگهداری یوزپلنگ بازدید و سپس در یک بازه زمانی حدود ۲/۵ ساعته از زیستگاههای این منطقه در مسیر کال حرب تا پروبال مشاهدات بسیار خوب از گونه های جانوری اعم از پرندگان و پستانداران داشته اند که می توان به مشاهده دستجات متعدد قوچ و میش و کل و بز و به ویژه مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در نزدیکی منطقه پروبال و همچنین رویت چندین راس گورخر ایرانی و جبیر اشاره نمود.

آقای مورالی پس از بازدید از مناطق استان سمنان اظهار نمود: استان سمنان یکی از مهم ترین نقاط کشور ایران از بابت تنوع زیستی به شمار می رود و انگیزه بسیار عالی پرسنل و برنامه های موفق اجرا شده در استان برای حفظ گونه های در معرض تهدید تحسین برانگیز است.

حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان اظهار داشت: که پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از پروژه های موفق بین المللی کشور است که با همکاری UNDP و سازمان حفاظت محیط زیست در زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی به اجرا درآمده و موفقیت های بسیار خوبی نیز حاصل شده است.

هدف بازدیدکنندگان UNDP از زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی، بررسی شرایط این مناطق و همچنین احتمال تمدید مهلت این پروژه بوده است.

گفتنی است: پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از شهریور ماه سال ۱۳۸۰ با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه عمران ملل متحد UNDP  در ۵ زیستگاه یوز در سطح استان های سمنان و یزد به اجرا درآمده است که طی سال های اخیر ۵ زیستگاه دیگر از استان های اصفهان، کرمان، خراسان شمالی و یزد نیز به آنها اضافه شده است.

http://www.iew.ir/1391/08/14/3832

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

اولین گروه از پرندگان مهاجر در تالاب های استان گلستان فرود آمدند

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان گلستان، مهندس محمد ممشتی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان اظهار داشت در آستانه فصل پائیز و شروع سرما، زیستگاههای آبی استان گلستان پذیرای صدها گونه از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است که از نیمکره شمالی و نقاط مختلف سردسیر جهت زمستان گذرانی به این مناطق زیبا پناه می آورند.

چنگر، خوتکا، اردک سرسفید، اردک بلوطی،‌ قوی، غازی، باکلانی، کشیم های‌،‌ حواصیل های، اگرت های، پرستوهای دریایی، سلیم ها و کاکائی ها با طی هزاران کیلومتر از نواحی سردسیر شمالی به تالابهای استان گلستان مهاجرت نموده و نیمی از سال را در این تالابها سپری می نمایند.

ورود اولین گروه از این پرندگان، جذابیت خاصی به تالابهای استان گلستان بخشیده و مناظر زیبایی را جهت استفاده علاقمندان و دوستداران طبیعت به ارمغان آورده است. این درحالی است که تالابهای استان گلستان و خلیج گرگان بعنوان اولین ایستگاه این پرندگان بوده که در آن زمستان گذرانی و یا پس از توقفی کوتاه به نواحی جنوبی کشور ادامه مسیر می دهند.

مهندس ممشتی گفت: برخی از این پرندگان مانند پلیکان، فلامینگو و قو به لحاظ ارزشهای حفاظتی، حمایت شده بوده و برخی نیز همانند پلیکان پا خاکستری و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونه های در معرض خطر انقراض به شمار می روند که همین مسئله حفظ و حراست از این پرندگان ارزشمند را بیش از پیش ضروری می نماید.

وی یاد آور شد: استان گلستان نیز با دارا بودن حدود ۳۰۴ گونه پرنده که از این تعداد ۱۰۲ گونه بومی استان و ۹۷ گونه زمستان گذران و تعداد ۱۹ گونه مهاجر عبوری و اتفاقی در زمستان دیده و ثبت شده اند که از این تعداد ۸۱  گونه نیز برای زادآوری به استان گلستان مهاجرت می کنند.

تالابهای بین المللی آلاگل، آلما گل، آجی گل و گمیشان با دارا بودن پوشش گیاهی متنوع جایگاه مناسبی برای انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی است و از گیاهان حاشیه تالابهای استان گلستان میتوان علف شور، جارو ترکمنی، سلمه سفید، گز شاهی، خار شتر، یولاف وحشی و مرغ را نام برد.

همچنین از گیاهان بن در آب می توان به نی، جگن، لویی و از گیاهان غوطه ور در آب به بومادران و گونه گوشاب اشاره کرد. در حاشیه تالابهای بین المللی آلاگل، آجی گل و آلما گل پستاندارانی نظیر: روباه معمولی، روباه سردم سیاه ( ترکمنی )، گربه دشتی، شغالی، گراز، تشی، جرد بزرگ و موش صحرائی زیست میکنند.

مهندس ممشتی افزود: نکته حائز اهمیت راجع به جمعیت پرندگان، تنوع در اراضی پیرامون تالاب ها است که باعث شده طیف وسیعی از پرندگان آبزی، کنار آبزی و خشک زی این منطقه را به عنوان مکانی برای زمستان گذرانی، زاد آوری ویا اقامت دائم برای زیست انتخاب کنند. فلامینگو، قو، انواع اردک ها، غاز، کاکایی، پرستوی دریایی، و حواصیل ها از گروه پرندگان آبزی و خروس کولی، سلیم ها و آبچلیک ها از پرندگان کنار آبزی و پرندگانی نظیر کوکرها ( باقرقره )، کلاغ سیاه، کوکو، زنبور خوارها، سبزقبا، جغدها، سارگپه ها، سنقرها، شاهین، دلیجه، عقاب( عقاب دریائی دم سفید و عقاب شاهی)  از پرندگان خشک زی هستند که می توان به آن اشاره کرد.

از دوزیستان و خزندگانی که در تالاب های استان زیست می نمایند که میتوان به قورباغه مردابی، وزغ سبز، لاک پشت افغانی، انواع مارمولک ها، کورمار سلیمانی، مار آبی، مار چلیپر، مار آتشی، تیر مار، کفچه مار و افعی اشاره کرد.

همچنین از گونه های مختلف ماهی که در این مجموعه تالابها زندگی می کنند می توان گاو ماهی، سرگنده، پاروا، فیتوفاک، کپور، آمور، کاراس و سیاه ماهی را نام برد.حشرات این منطقه نیز انواع پروانه های شب پرواز، روز پرواز و انواع سن ها و سوسک ها را شامل می شود.

مهندس ممشتی در پایان گفت: با توجه به اصل ۵۰ قانون اساسی که در آن حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی تلقی می گردد از کلیه علاقمندان به طبیعت و حیات وحش و ساکنین حاشیه تالاب ها در خواست می نماییم که ما را در حفاظت از این میراث های طبیعی ارزشمند یاری نموده تا بدین وسیله بتوان محلی امن و مطمئن برای زیست پرندگان و همچنین سایر فعالیت های تحقیقاتی فراهم آورد.

http://www.iew.ir/1391/08/08/3684

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پرنده نگرها نجیب ترین گردشگران

Written by آرش نور آقایی. 

آن ها از دیدن پرنده ها و تماشای محیط پیرامونشان لذت می برند. دیدار پرنده ها در زیست گاه طبیعی و شرایط عادی، برای آن ها شعفی عمیق را به همراه دارد.به این دسته از گردشگران می گویند پرنده نگر.

آن ها دوربین و تلسكوپشان را بر می دارند و به دل طبیعت می روند تا پرنده ها را در میان شاخسار درختان و یا لابه لای بلندی تپه ها و یا در حال پرواز بر فراز آسمان ببینند. آن ها از پرنده ها عكس می گیرند و نقاشی می كنند و می روند.

پرنده نگر

پرنده نگر


bird watcher ها به پرنده ها آسیب نمی رسانند. آن ها آرام ترین و كم دخل و تصرف ترین گردشگران هستند. پرنده نگرها مجبورند كه آرام و ساكت باشند، زیرا با هرگونه سروصدا، پرنده ای كه برای دیدارش هزینه و وقت زیادی را صرف كرده اند، از دسترسشان خارج می شود و این موضوع ممكن است حسرت بی پایانی را برایشان به همراه داشته باشد.

گردشگرانی كه به پرنده نگر معروف هستند، به اقصی نقاط جهان سفر می كنند تا به لیست پرنده هایی كه دیده اند اضافه كنند و در این میان پرنده های نایاب برایشان ارزش بیشتری دارد.

از این لحاظ، ایران برای این گونه از گردشگران جذابیت های فراوانی دارد. با 523 گونه پرنده شناسایی شده در ایران كه به گفته كارشناسان معادل تمام گونه پرنده های اروپاست، ایران یكی از بهترین مكان ها برای bird watcher ها قلمداد می شود.

هر پرنده نگر برای دیدار از پرنده های ایران ممكن است روزانه از هزار تا هزار و۵۰۰ دلار خرج كند تا یك گونه جدید را ببیند.

bird watching در دنیا برخلاف كشور ما، خیلی خاطرخواه دارد. در سال ۲۰۰۲ در آمریكا و آمریكای شمالی، مردم حدود ۱۷ میلیارد دلار پول خرج كردند تا در تورهای bird watching شركت كنند.

در كشورهای اروپایی، به ویژه هلند ایستگاه های رادیویی وجود دارند كه مدام در رابطه با پرندگان مهاجر و مسیر مهاجرت آن ها برای مردم خبر ارسال می كنند.

هر ساله، جشنواره های متفاوت برای استقبال و بدرقه پرندگان مهاجر برگزار می شود. به بچه ها یاد می دهند كه منتظر آمدن پرنده ها باشند و به كسانی كه اولین پرنده مهاجر را می بینند، جایزه می دهند.

در اروپا كمتر آدمی پیدا می شود كه عضو یك كلوب یا NGO در رابطه با پرندگان نباشد. تعداد مجلات، بولتن ها و روزنامه هایی كه در زمینه پرنده ها چاپ می شود شاید از تعداد روزنامه های كشور ما بیشتر باشد.

جالب این است كه در كشورهایی همچون انگلیس، اتریش و آلمان به اندازه طرفداران فوتبال، پرنده نگر وجود دارد.

اقلیم ایران به خودی خود دارای تالاب های بسیاری است كه پرندگان مهاجر را به سمت خود می كشانند، با این حال مورد بی مهری قرار می گیرند و شاهد نابودی این تالاب ها و در نتیجه زیست گاه پرندگان بومی و تغییر مسیر پرندگان مهاجر هستیم.

از آن طرف كشورهایی همچون امارات متحده عربی در پی این هستند كه جنگل های حرا پرورش دهند تا پرندگان مهاجر را به سمت خود بكشانند و از این راه نیز در پی جذب توریست ها هستند. امیدواریم با توجه به مطالب فوق، كارشناسان، دست اندركاران و متولیان گردشگری به پتانسیل فوق العاده برای جذب گردشگران پرنده نگر به ایران توجه كنند و در فكر معرفی پرندگان ایران از راه های متفاوت باشند.

موضوع بسیار مهم این است كه گردشگران پرنده نگر همچون بقیه گردشگران به زیرساخت های گردشگری چندان اهمیت نمی دهند. آن ها بیشتر اوقات خود را در دل طبیعت می گذرانند و موضوع هتل و حمل و نقل و رستوران خیلی برایشان جذاب نیست. آن ها تنها به یك راهنمای كاربلد و سكوت احتیاج دارند.

http://www.iranbirds.com/en/articles/general/487-birdwatchers.html


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دومين سمينار حيات وحش در محل سالن اجتماعات انتشارات فنی ايران در روز سه شنبه مورخه  ٩ /٨ /١٣٩١ برگزار گرديد. در اين سمينار که با حضور حدود 45 نفر از کارشناسان و محققين برگزار شد، نتايج دو پژوهش در زمينه آهو و خزندگان برای کارشناسان و دانشجويان ارائه شد.

يکی از مهمترين پرسش های موجود درباره آهوان ايران، وجود تفاوتهای احتمالی ميان آهوان شرق و غرب زاگرس بود که براساس پژوهش های دکتر حیات غیب با عنوان "مقایسه ی تنوع ژنتیکی و مرفولولوژیکی آهوان ایرانی در شرق و غرب زاگرس"، اشتقاق معنی دار ژنتیکی و مرفولوژیکی بین آهوهای شرق و غرب زاگرس نشان داده شد.

در بخش بعد، مهندس کامران کمالی به ارائه نتايج پژوهش های خود از شناسايی خزندگان در حوزه زاگرس مرکزی که با حمايت پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی سازمان حفاظت محيط زيست انجام گرفته بود، پرداخت. موضوع پژوهش ایشان "بررسی فراوانی نسبی خزندگان در زیستگاه های عمده ی زاگرس مرکزی جهت شناسایی زیستگاه های دارای اهمیت حفاظتی" بود. معرفی منطقه ی مورد مطالعه، پوشش های گیاهی، ویژگی های توپوگرافی و گونه های موجود در منطقه، بخشهای مختلف این سخنرانی را تشکیل می داد. در این مطالعه بهترین زیستگاه های مناسب برای خزندگان منطقه با توجه به درصد حضور این گونه ها تعیین گردیده است.

در اين نشست همچنين تعدادی از مديران مرتبط از سازمان حفاظت محيط زيست نيز حضور داشتند. دکتر اصغر محمدی فاضل، معاون محيط طبيعی سازمان نيز دقايقی به سخنرانی برای حضار پرداخته و ضمن استقبال از برگزای چنين نشستهای فنی و خالی بودن چنين فرصت هايی در ميان کارشناسان و محققين کشور، ابراز اميدواری نمود که اين سمينارها می تواند به عنوان اتاق فکرهايی برای مدون نمودن هرچه بيشتر اولويت ها و نيازهای حفاظتی کشور باشد. همچنين، آقايان دکتر حسين محمدی، مديرکل دفتر حيات وحش و تنوع زيستی، دکتر منتظمی، مديرکل دفتر موزه و ذخاير ژنتيکی، دکتر سعيدپور، معاونت دانشگاه محيط زيست، مهندس جوکار، مدير پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايی و مهندس فرقانی پور از شبکه دوم سيما در کنار دانشجويان و محققين مختلف از ديگر مهمانان اين نشست بودند.

دومين نشست حيات وحش در ساعت 20 / 19 به پايان رسيد. اين نشست به صورت ماهيانه با همکاری انتشارات فنی ايران و سايت خبری "زيست بوم" برگزار می شود.

 

IMG_4331.JPG

IMG_4360.JPG

IMG_4353.JPG

سخنرانی دکتر فاضل، معاونت محيط طبيعی سازمان حفاظت محيط زيست

IMG_4346.JPG

دکتر حيات غيب سخنران نخست سمينار

IMG_4369.JPG

مهندس کمالی دومين سخنران علمی سمينار

IMG_4371.JPG

IMG_4372.JPG

عکس گروهی پايان سمينار

http://www.wildlife.ir/ShowInfo.aspx?Lang=1&InfoId=410

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

لاشه یک پلنگ مرده در سیستان کشف شد. به گزارش خبرنگار زیست بوم از زاهدان، بر روی بدن این این پلنگ مُرده که بالغ و مسن به نظر می رسد هیچ نشانی از ضرب و جرح دیده نمی شود.

 پس از کشته و سوزانده شدن یک پلنگ در ممسنی توسط روستائیان، مرگ یک پلنگ در شمال کشور به دلیل مصرف طعمه زهرآلود و همچنین کشته شدن یک پلنگ توسط رئیس اداره محیط زیست دماوند این چهارمین مرگ گزارش شده از پلنگ در یک ماه گذشته است.

 در اردیبهشت سالجاری رئیس اداره محیط زیست سراوان اعلام کرد که با استفاده از دوربین تله ای برای نخستین بار موفق به ضبط تصویر پلنگ ایرانی در ارتفاعات منطقه حفاظت شده بیرگ سراوان شده اند.

 

به نظر می رسد علیرغم اتفاقات تلخ یک ماهه گذشته، آمار واقعی پلنگ های موجود در ایران بیش از برآوردهای اعلام شده پیشین است.

 خبر مرگ چهارمین پلنگ ایرانی در یک ماه اخیر غافلگیر کننده بود، در سه مورد قبلی کشتار واژه مناسب تری بود اما پلنگی که امروز خبر مرگ آن در سیستان منتشر شد، هیچ نشانه ای از زخم بر تن ندارد. مدیرکل محیط زیست سیستان مرگ این پلنگ را مبهم می داند.

 خسرو افسری مدیر کل محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفتگو باخبرنگار  زیست بوم  در خصوص مرگ این پلنگ  گفت: دلیل کشته شدن این پلنگ مبهم است چرا که هیچگونه اثر زخم و  گلوله بر لاشه این حیوان مشاهده نشده است.

 وی با بیان اینکه با انجام تحقیقات از دو روز گذشته  آغاز شده و لاشه این پلنگ به اداره  کل استان برای انجام آزمایشات بیشتر  و شناسایی گونه و تکمیل بانک ژن منتقل شده، اظهار داشت:  دو گمانه  برای علت مرگ  این گونه وجود دارد. نخستین علت آن بالا بودن سن پلنگ مزبور است که ممکن است براثر مرگ طبیعی جان داده باشد.

 وی همچنین مرگ این  حیوان را به دلیل خشکسالی های اخیر منطقه دور از ذهن ندانست و گفت:  طعمه در ناحیه زیست این حیوان کم شده است و به دلیل سن بالا امکان دارد به دلیل عدم دسترسی به غذای مناسب جان داده باشد.

 وی با اشاره به بالا بودن سن این پلنگ به افسانه ای که بین برخی از مردم رواج دارد اشاره کرد و گفت:  می گویند زمانی که مرگ پلنگ فرا می سد این حیوان به دلیل غرور خاصش به بالاترین نقطه ارتفاعات محل زیست خودش می رود و وقتی هلال کامل شد به سمت ماه کامل جهش می کند و جان می دهد، جالب است که این پلنگ هم در اواسط ماه جان داده است، اما همانطور که عرض کردم این موضوع به افسانه ها تعلق دارد و اظهار نظر قطعی در خصوص مرگ این پلنگ پس از انجام آزمایشات ان شالله رسماً اعلام خواهد شد. 

افسری تعداد پلنگ درمناطق مختلف این استان را ۷ تا ۸ قلاده عنوان کرد که در ۱۵ سال گذشته هیچ گونه تلفاتی در بین این گونه وجود نداشته است.

 لازم به یادآوری است  لاشه این پلنگ در منطقه گوهرکوه  خاش در حدود ۵ کیلومتری زاهدان توسط محیط بانان منطقه کشف شده است.

http://zistboom.com/8669/

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 14 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

هفدهمين شماره یوزنامه منتشر شد. يوزنامه خبرنامه رسمی انجمن يوزپلنگ ايرانی است که از سال 1384 تاکنون درحال انتشار بوده و به صورت دوفصلنامه می باشد. این دوفصلنامه با شمارگان 1000 نسخه با حمايت شرکت فراانديشان ساعی چاپ شده و برای کارشناسان، دانشجویان، محیط بانان و عاقمندان ارسال می گردد. آخرين شماره يوزنامه مربوط به بهار و تابستان 1391 بوده و در 12 صفحه به موضوعات زير می پردازد:

·       در ایران چند یوزپلنگ داریم؟

·       مهاجرت یوزپلنگ آسیایی در مرکز ایران

·       پایش جمعیت گوشتخواران در پناهگاه حیات وحش عباس آباد

·       بررسی تبارشناسی و تنوع ژنتیکی کاراکال در ایران

·       توانمندسازی جوامع محلی در درفک

·       میانگین توله های خرس در هر زایمان

·       و موضوعات دیگر


 

علاقمندان می توانند نسخه الکترونيک هفدمین شماره يوزنامه را از اينجا دريافت نمايند.

 

 


 

 

منبع: http://www.wildlife.ir/ShowInfo.aspx?Lang=1&InfoId=411

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 14 آبان 1386برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

index 

ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران سینما حقیقت، طی روزهای ۱۳ تا ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۱ در سینما فلسطین، سینما عصرجدید و سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار خواهد شد.

 

اسامی مستندهای زیست محیطی راه یافته به بخش مسابقه «سینما حقیقت» عبارتند از :

«آخرین نفس‌های یک تالاب» سیدوحید حسینی‎نامی، «بازمانده تتیس» بابک مجیدی، «بوی نا» ساسان جوادنیا، «بهشت و ما» قدرت‎الله سلیمانی‎فر، «پرواز در آب» مازیار مشتاق‌گوهری، «پژواک سرزمین من» امیرمحمد خوارزمی، «حیات» میترا روحی‎منش، «خواب ابریشم» جواد تقوی، «در جستجوی پلنگ ایرانی» فتح‌الله امیری، «زندگی در قلب دنا» فرشاد افشین‌پور، «سفرنامه مرغ مهاجر» سیدمانی میرصادقی، «سگ» فریدون قدیمی، «غبار سرخ» پژمان مظاهری‌پور، «کالیبر ۱۲» مهدی ملک‎زاده، «کفتار راه راه»، «زندگی در لبه‌ تاریکی» علیرضا مهدوی.

http://zistboom.com/8566/

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 14 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 15 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com